Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κάρτα Νοσηλείας

Εδώ και ενάμιση χρόνο μου φωνάζουν οι γονείς μου να πάω να βγάλω κάρτα νοσηλίας. Και η αλήθεια είναι ότι θέλω, αλλά με τρόμαζε το τρέξιμο να βρω τα σχετικά παραστατικά και να την κανονίσω.
Τελικά όταν κατάλαβα τι πρέπει να έχω, και όταν κατάλαβα πώς θα τα βρω και όταν πήρα απόφαση ότι πρέπει να πρήξω αυτιά για να κάνουν τη δουλειά τους και την υποχρέωσή τους, το έκανα:

Να πείσω την αφεντικίνα ότι χρειάζομαι να μου συμπληρώσουν οι ελεγκτές της εταιρείας τη φορολογική μου δήλωση. Να μιλήσει εκείνη μαζί τους. Να μου στείλουν λάθος ποσά. Να τρέξω να πείσω τον κόσμο ότι είναι λάθος και πρέπει να διορθωθούν, και να ψάχνουν λογιστές και ελεγκτές να βρουν το λάθος και να το φτιάξουν.
Δύο μήνες καθημερινού πρηξίματος αποδίδουν όταν έχω στα χέρια μου το χαρτί.

Βάζω άδεια (για να ετοιμάσω το σπίτι και το φαγητό και τον εαυτό μου για δείπνο για τα γενέθλιά μου το βράδυ) και τελικά βρίσκομαι να τρέχω για τα σχετικά.

Σημειώστε ότι κάποια στιγμή στο πρώτο μισό της χρονιάς είχα ζητήσει από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις να μου δώσουν ένα αντίγραφο του ασφαλιστικού μου λογαριασμού, και διαπίστωσα ότι ήταν λάθος οι εισφορές μου γιατί μπέρδευαν τον μισθό μου με τον μισθό της αφεντικίνας. Διάβαζαν το όνομα στην γραμμή 1 με τα ποσά της γραμμής 2 δίπλα δηλαδή. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.
Τους έγραψα επιστολή και την πήγα εκεί για να γίνουν οι διορθώσεις και όταν πήρα να μάθω νεότερα μου είπαν ότι δεν βρίσκουν την επιστολή, ότι "χάθηκε". Ξανά μανά τρεξίματα, φωνές από εμένα, την αφεντικίνα, την μάνα μου που τα είχε πάρει κι έβγαζε τα νεύρα της όποτε περνούσε από εκεί, μου το διόρθωσαν. Όταν πήγα για επιβεβαίωση και ζήτησα το αντίγραφο λοιπόν "επειδή χρειάζεται για έκδοση κάρτας νοσηλείας" μου είπαν ότι "δεν το χριεάζεσαι γιτί στο ΚΕΠ που θα πας έχουν πρόσβαση και τα βλέπουν εκεί"
ΛΑΘΟΣ 1ο.

FF τόσο καιρό μετά όταν βρήκα τα υπόλοιπα σχετικά, πέρασα κι έκανα τη φορολογική δήλωση, είχε λάβει ταχυδρομικά την επιστολή με τον λογαριασμό του 2013, κλπ. Και πηγαίνω στο ταχυδρομείο Προδρόμου (το οποίο πλέον έχει αναλάβει και κάποιες από τις υπηρεσίες ΚΕΠ) για να προχωρήσουμε.

Περιμένω να φτάσει η σειρά μου και δίνω τα σχετικά στη λειτουργό εκεί. Τα μισά τα αφήνει πίσω. Μπαίνει από το σύστημά της και βλέπει το λογαριασμό μ ου για το 2013, και με ρωτά αν δουλεύω τώρα. Της λέω να, βέβαια. Μου λέει εδώ δεν βλέπω τίποτα για όλο το 2014. Της λέω ότι δεν γίνεται γιατί ξέρω ότι τουλάχιστο μέχρι κάποιο μήνα είναι πληρωμένες οι κοινωνικές ασφαλίσεις μας. Επιμένει πως δεν βλέπει τίποτα, και ότι πρέπει να μιλήσω με τα αφεντικά μου και να το λύσω. Τυχαία λαμβάνω τηλεφώνημα από το γραφείο. τους λέω τι γίνεται και μου λένε ό,τι ήξερα και η ίδια, ότι είναι πληρωμένα όλα μέχρι τουλάχιστον τον Αύγουστο, και θα πάρουν στις κοινωνικές ασφαλίσεις να δουν τι γίνεται.

Μέχρι να ακούσω πίσω, πάω στο γραφείο κοινωνικών ασφαλίσεων στον Άγιο Ανδρέα και ζητώ ένα αντίγραφο ασφαλιστικού λογαριασμού για το 2014....το οποίο μου δίνουν και όντως φαίνονται όλα μέχρι το μήνα που ήταν πληρωμένα.

Περιμένω την προϊσταμένη του γραφείο να πάει στο γραφείο της και κάθομαι μπροστά της και της λέω:
Έρχομαι από το ταχυδρομείο προδρόμου όπου πήγα για να εκδώσω κάρτα νοσηλείας και όπου μου είπαν ότι δεν γίνεται γιατί δεν έχω πληρωμένα ποσά για το 2014 κοντά σας. Εδώ (δείχνω το χαρτί που μου έδωσαν μόλις) φαίνεται ότι είναι πληρωμένα. Δεν νομίζετε ότι χωρίς να φταίω για κάτι, πληρώνω εγώ πηγαινοερχόμενη μεταξύ του γραφείου σας και του ταχυδρομείου;
Η απάντησή της είναι ότι μπορεί να μου τα πλήρωσαν οι μάστροι μου μέχρι να έρθω κοντά τους. Της λέω μέσα σε 3 λεπτά που έκανα στο δρόμο πιστεύετε; ΌΧΙ, είναι πληρωμένα εδώ και καιρό.
"Ε, μα τώρα να δω."
ΑΤΕ ΜΩΡΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΣΧΕΤΗ!
Βλέπει και μου λέει μμμμ, ναι.

Και συνεχίζω να την ρωτώ ποιός φταίει και πού πρέπει να απευθυνθώ εγώ για μια απάντηση γιατι ταλαιπωρούμαι. Στο υπουργείο υγείας μάνα μου, εμείς τι σχέση έχουμε; Μα είναι το δικό σας σύστημα που δεν έδειχνε το λογαριασμό μου! Ναι αλλά εν δικά τους θέματα.

σηκώνομαι και φεύγω προς την πόρτα. Γυρνώ και της λέω: Είμαι ήρεμη τώρα, αλλά αν χρειαστεί να ξαναέρθω θα παουρίζω. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνετε μαντάρα.

Φεύγω και πάω πίσω στο ταχυδρομείο. Δίνω στην κοπέλα το αντίγραφο του 2014 και της λέω είναι πληρωμένα, Θέλω κάρτα νοσηλείας. Και ένα τηλέφωνο να μιλήσω με κάποιον γι'αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
"Μα δεν φταίμε εμείς, εγώ δεν έβλεπα τίποτα στο σύστημα, είδες το 2013 το έβλεπα, το 14 δεν είχε τίποτε!"
"Δεν είπα εγώ ότι φταίτε εσείς. Οι Κοιν. Ασφαλ. μου είπαν να κάνω παράπονο στο υπουργείο υγείας, δώστε μου ένα τηλέφωνο, ένα στοιχείο να μιλήσω μαζί τους."

Μου εκδίδει κάρτα νοσηλείας και φεύγω. Παίρνω τηλέφωνο στον αριθμό που μου έδωσαν όπου η υπεύθυνη μου εξηγεί ότι είναι οι κοινωνικές ασφαλίσεις που ευθύνονται γιατί εκείνοι ανέλαβαν την πρόσβαση που θα δώσουν στα ΚΕΠ για τα συγκεκριμένα θέματα.

Το πινγκ πονγκ έπρεπε να ήταν το εθνικό/κρατικό μας άθλημα.

Τωρά στην επόμενη μου άδεια έννα πάω να πάρω επιστολή στο κεντρικό γραφείο Κοιν. Ασφαλίσεων και θα στείλω και επιστολή στον Όμπουτσμαν AKA επίτροπο διοικήσεως για να φκάλω τα νεύρα μου.

Τζαι μεν ξανακούσω ΚΑΝΕΝΑΝ να παραπονιέται τζαι να μεν μπαίνει στη διαδικασία να υποβάλει κάπου ο παράπονό του, τζαι μεν ακούσω που ΚΑΝΕΝΑΝ το "ε, τζαι ήναμπου έννα καταλάβεις;" γιατί τουλάχιστον καταλάβω εν καταλάβω εγώ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ να παραπονιούμαι, εσύ ΌΙ επειδή εν κάμνεις τίποτε about it.

10 σχόλια:

back2flat είπε...

Καλά κάνεις που παραπονιέσαι, αν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείσαι τόσο καιρό για μια κάρτα νοσηλείας!

Ανώνυμος είπε...

πφφφφ πόση ανοργανωσία??
Έχω όμως μιαν απορία. Δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά γιατί ήταν πολλές οι περιπέτειες σου αλλά στο θέμα των κοινωνικών ασφαλίσεων δεν σας δίνουν κάθε μήνα αναλυτική?

Unknown είπε...

Τείνω να συμφωνήσω αν και δεν το είχα σκεφτεί πιο πρίν ότι μάλλον το πινγκ πονγκ είναι το εθνικό μας άθλημα! Για αυτό τον λόγο δεν πάω να κάμω κάρτα! Αφού θα θέλω γιατρούς τζαι κόντρα γιατρούς για να γίνω καλά ώσπου να μου την φκάλουν! Για αυτό έκατσα στα βραστά μου τζαι αφήνω τον κάθε ένα να μου λέει ότι έχω και λάθος που δεν την έκαμα ως τωρά! ΑΑΑ ρε Μουν ραφτί που θέλουν ούλλοι δαμέσα! Μα πόση ανοχή να έχει το πλάσμα καλέ?

Unknown είπε...

By the way τωρά έκαμα click είναι τα γενέθλια σου σημερά κορίτσι γλυκό? Χρόνια σου πολλά και ότι επιθυμείς κορίτσι μου να βρεθεί στο δρόμο σου, πάνω από όλα υγεία!

p.s θέλω και κεραστικό.... αφού το έχεις που το έχεις στην κουζίνα να φάμε τζαι εμείς που δεν το έχουμε!!!

Φιλιά

Moonlight είπε...

B2F έναν άνθρωπο ξέρω που να κάμνει τούτο το πράμα στην Κύπρο. ΕΝΑΝ.

Αμαδρυάδα, εξηγηθήκαμε νομίζω!

Μικαέλλα, εν είμαι ούτε διατεθημένη ούτε έχω τους πόρους να πληρώνω €50 για κάθε γιατρό και άλλα τόσα για φάρμακα όποτε τύχει κάτι, €150 για τεστ παπ, τζαι ούτε ξέρω πόσα για αναλύσεις τζαι οτιδήποτε έξτρα χρειαστώ ανά διαστήματα.
Άρα εν είχα επιλογή. Γενέθλια είχα τη Δευτέρα, δεν έχω κεραστικό πια, αλλά ξέρω ότι σου χρωστώ κάτι σε γλυκό, δεν ξέχασα!

Unknown είπε...

Σε καταλαμβαίνω και εγώ αν δεν είχα το medical plan εδώ στην δουλειά πιθανότατα να είχα και την κάρτα. Όποτε νομίζω έφανηκα λιο τυχερή στο συγκεκριμένο. Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη πάλε πιάνει η ευχη! ΧΧΧ

μισ πσαροκόκαλο είπε...

Με επεισες να μην ασχοληθώ ποτέ με κάρτα νοσηλειας.

Ανώνυμος είπε...

ΜπΡαΒο, ΜπΡαΒο...

Moonlight είπε...

Μισ, να ασχοληθείς άμα δεν έχεις άλλη ασφάλεια ή κάτι τέτοιο. Δεν συμβαίνει σε όλους, απλά στα πκαίσια γενικότερης τύχης που με περιβάλλει, έχουμε κι αυτό.

Disciple είπε...

αφού το δικαιούσαι, εννοείται καλά έκαμες τζιαι έφκαλες την κάρτα νοσηλείας, εν το συζητώ.

κ καλά έκαμες κ επαραπονέθηκες. Φκάλλουν σου το ξινό..εν παίζουνται οι ευθυνόφοβοι γραφιάδες/υπάλληλοι/γραφειοκράτες