Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ντραφτ

Let's pretend I'm not going through the worst days in my life in the past 3 years or so... Let's talk about something else.

Τα ντραφτς ξεκίνησαν ως σημειώσεις για ποστς. Να μην ξεχάσω να γράψω κάτι. Μετά έγιναν σημειώσεις για ποστ που δεν έγιναν ποτέ, είτε γιατί έτυχε κάτι άλλο, είτε γιατί για κάποιο λόγο δεν μου φαινόταν πλέον σημαντικό να γράψω για το συγκεκριμένο θέμα, είτε γιατί μίλησα για το θέμα σε κάποιον και πλέον δεν χρειαζόταν να γράψω γι'αυτό.
Κι εκεί είναι και ο λόγος που γράφω εγώ. Δεν γράφω για να ενημερώνω κάποιον για κάτι. Δεν γράφω για να προβληματίσω κάποιον για κάτι. Δεν γράφω για να διασκεδάσω κάποιον. Γράφω γιατί με βοηθά να γράφω, και ενίοτε να παίρνω απαντήσεις.
Έτσι, σιγά σιγά ξεκινήσα να γράφω μες στα νεύρα και δεν δημοσίευα γιατί ήξερα ότι δεν βγάζουν νόημα αυτά που γράφω, γιατί μακρηγορούσα, γιατί εξέθετα κάποιον, γιατί δεν "έκανε" να δημοσιεύσω-όπως αντιλαμβανόμουν ενώ έγραφα. Τελικά όμως βοηθούσε και μόνο το γράψιμο. Έκανε διαφορά.

Μετά είναι και τα κείμενα που έγραψα αλλά επειδή ήξερα ότι θέλουν editing, δεν δημοσίευσα ποτέ. Επειδή γράφω περισσότερο "εν βρασμώ" παρά προσχεδιασμένα, δεν μπορώ να ανεχτώ το editing στον εαυτό μου. Ούτε για ορθογραφικά, ούτε για στίξη, ούτε για συνοχή. Αν το διαβάσει κάποιος και μου υποδείξει λάθος, θα το διορθώσω, αλλά μέχρι εκεί. Να κάτσω να το ξαναδιαβάσω δεν υπάρχει περίπτωση. Ντρέπομαι, μαζεύομαι, καταλαβαίνω ότι "δεν κάμνω" για έτσι πράματα, και πάλι δεν δημοσιεύω.

Από τότε έχω μαζέψει πολλά, πάρα πολλά ντραφτς. Το μπλογκ είναι για τα ποστς. Τα ντραφτς είναι για τα ντραφτς. όπως είναι και το σημειωματάριο. Το οποίο έχω αφήσει τελευταία, τόσο πολύ που το είχα ξεχάσει, και χρειάστηκα να μου κάνει δώρο μια φίλη ένα, με σκοπό να γράφω μέσα, για να το θυμηθώ. Και κάποια στιγμή θα το ξαναρχίσω. Προς το παρόν θέλω να σβήνω χωρίς να πρέπει να διαβάσω. Και να γράψω χωρίς να ξεφυλλίσω τα προηγούμενα. Και το ντράφτινγκ βοηθά.

ΥΓ. Έπρεπε να δω τη λίστα με τα ποστς για να προσέξω τους τίτλους, αλλά εν πειράζει, έννε;

7 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

https://www.poets.org/poetsorg/poem/so-you-want-be-writer

pax είπε...

όπως το είπες, τα ποστς εν για τα ποστς, τα ντραφτς εν για τα ντραφτς. Φαντάζομαι ο λόγος που το συζητάς είναι επειδή εν "κρίμα" να μεινίσκει αδημοσίευτο τόσο υλικό; Όμως, εν έχει "κρίμα" δαμέ, που τη στιγμή που το μπλογκ επιτελεί την κύρια λειτουργία του, δηλαδή να σε βοηθά μέσω του γραψίματος. σκέφτου τα ντραφτς σαν το ονλάιν σου σημειωματάριο.

UrbanTulip είπε...

Προτιμώ να δω τα ντραφτ :)

Blog Skepseon είπε...

tziego thelo na do draft. Alla mporeis na kameis tzai post me vasi tis skepseis soy tote kai tora.

Ίνα είπε...

You 've got mail. xxxx

astrofegia είπε...

Τα ντραφτς ήταν πάντα τα αγαπημένα μου. Αλλά όπως είπες εν γράφουμε για άλλους, αλλά για το καλό μας τζιαι κάποια καλύτερα να μεν τα δει ο κόσμος.

Moonlight είπε...

Αγρινό, εν είχα aspirations ποτέ να γίνω συγγραφέας!
Pax, ακριβώς!
Τουλίπα, είσαι λίγο ματάκιας; :p
Μπλογκ σκέψεων, εν έχω κάτι να συγκρίνω, φαίνεται μου χαζό να κάτσω να σκεφτώ κάτι που δεν με προβληματίζει πλέον, να μπω στη διαδικασία να το ξανασκεφτώ, να το ξαναζήσω, κλπ.
Ίνα, I had mail, στο mail το δικό μου αντί του μπλογκ τζαι εγυρεύκουμουν αν είχα κανένα που δεν είδα σε τζείνο του μπλογκ...
Αστροφεγγιά, *thumbs up, wink wink*. :p