Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Χειμώνας

Ως γνωστόν πλέον στους αναγνώστες αυτού του ταπεινού μπλογκ, η συγγραφέας του-εγώ τάχα-μισεί το χειμώνα. Στις άλλες επαρχίες δεν γνωρίζω τι γίνεται, αλλά στη Λευκωσία ο καιρός εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα έχει κατάθλιψη. Μαζί του κι εγώ.
Και προσπαθώ να παρατηρώ πράματα σχετικά με τον καιρό άμεσα ή έμμεσα, για να μείνω θετική.

Άμα το πρωί δεν έχεις κάτι να κάμεις, και μπορείς να κοιμηθείς μέχρι αργά ή έστω να χουζουρέψεις στο κρεβάτι, μπορείς να το κάμεις. Το πάπλωμα-το ίδιο πάπλωμα που σε τσιλλά κάθε μέρα που πρέπει να πάεις δουλειά ενώ έξω κάνει κρύο και βροχή- εν ο καλύτερος σου φίλος. Μυρίζεις το, χαμογελάς, μαζεύεσαι σε εμβρυακή στάση, ή τεντώνεσαι να καταλάβεις όλο το κρεβάτι, και απολαμβάνεις την ώρα σου στην τέλεια θερμοκρασία.

Οι μέρες ξεκίνησαν να μεγαλώνουν. Σχολάνω και βλέπω για να πάω στο αυτοκίνητο. Φτάνω σπίτι και δεν νιώθω ότι "φάγαμε τη μέρα πάλι", αλλά ότι είναι ακόμα νωρίς και μπορώ να κάνω πράγματα. Περισσότερη ενέργεια, περισσότερη όρεξη, περισσότερη αποτελεσματικότητα.

Θέλεις να πας για ψώνια. Βρέχει. Δεν πας. Έχεις χρήματα για να ανανεώσεις την άδεια κυκλοφορίας. Μπορεί και για όλο το χρόνο. (Η δική μου πέρσι ήταν γύρω στα 250ευρά, εν σημαντικό ποσό για μένα, και σημαντικό ποσοστό του μικρού και απαραίτητου μισθού μου).

 Θες να βγεις όμως απ'το σπίτι. Για ψώνια χώνεψες ότι δεν θα πας. Βαριέσαι και να γυρέψεις παρέα, να πας να παρκάρεις, να ψοφήσεις μέχρι να βρεις πού θα κάτσετε για καφέ, και μετά ξανά για να πας πίσω στο αυτοκίνητο. Πας γυμναστήριο. Ακόμα και στη χειρότερη μέρα του μήνα. Ξέρεις ότι δεν θα έχει πολύ κόσμο, ξέρεις ότι θα βρεις δίπλα πάρκινγκ, ξέρεις ότι θα μέινεις ζεν, ό,τι θα κάμεις κάτι καλό για σένα.

Πεινάς. Δεν πας σούπερμαρκετ. Δεν βγαίνεις για φαΐ. Αυτοσχεδιάζεις με ό,τι έχεις στο σπίτι. Νιώθεις δημιουργικός. Χαμογελάς.

Κι ας βρέχει, κι ας είναι κρύο.

7 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Έφκα βρε... εν καρναβάλια... μπορεί να βρεις κανέναν Άη Βασίλη.

pax είπε...

Ειλικρινά προσπαθώ κι εγώ πάααααρα πολύ σκληρά να μείνω θετική με τούτο τον καιρό... αλλά πραγματικά δεν τα καταφέρνω πάντα.

Είναι απίστευτό το πόσο επηρεάζει τη διάθεση μας ο καιρός!

bulby είπε...

Έλα τωρά. Εν ωραίος ο χειμώνας. Η βροχή εν η τέλεια δικαιολογία για να πουτσογράψεις κάποιον

The Passenger είπε...

Βρισκω το νακκο υπερβολικο το συναισθημα με το συμπαθκιο. Το να καμνει 5-6 μερες κρυαδα η να περασει καμια-θκυο μερες χωρις να δεις ηλιο η με βροχη (γιατι τοσο παει στη Κυπρο εκτος αν μεινισκεις Τροοδος) ενεν κατι που θα επρεπε να επηρεαζει αρνητικα την ζωη του οποιουδηποτε.

Συνοπτικα νομιζω οτι αν σε επηρεαζει τοσο πολλα μαλλον εσιει καποιους αλλους λογους τζιαι η συννεφκια εν απλως τζεινο που το ξεκινα.

Ο Χειμωνας στη Κυπρο εν ομορφος γιατι σε αντιθεση με αλλες χωρες ο καιρος εναλλασσεται συνεχεια - εν αρκετο να δεις ποσο αλλασσει ο ουρανος τζιαι το ποσα διαφορετικα χρωματα πιαννει τζιαι το ποσα σχεδια καμνουν τα συννεφα μεσα σε μια μερα για να το διαπιστωσεις.

Η ωραία ζυμωμένη είπε...

η πιο χάλια εποχή, τζιαι το χειρότερο... εν έσχει πάντα ζεστό νερό για μπάνιο

Cypriopoul είπε...

Αγαπω χειμωνα, αγαπω νερα. Καταλαβεις την αξια του χειμωνα αν περασεις το καλοκαιρι σου οντας εγκυος. Αγαπω κριαδα

Moonlight είπε...

Αγρινό, που βδομάδας.
Pax, ακριβώς τούτο.
Μπούλμπι, μόνο για τούτο κάμνει. Τζαι δυστυχώς ακόμα τζι άμα εν θέλεις να τον γράψεις, κάποιοι έτσι το παίρνουν.
Passenger, με το συμπάθκιο αλλά εν ξέρεις τζαι βρίσκω σε υπερβολικά αδαή τζαι ξικόλλητο για να απαντάς το΄το το πράμα. Ενοχλεί με. Παγώνουν τα χέρια μου, τα πόδια μου, νευριάζω που πρέπει να περιμέν1μιση ώρα το νερό να βράσει για να κάμω ένα γαμημένο μπάνιο, νευριάζω που ως τζαι για να ντυθείς πρέπει να ταιρκάσεις παπούτσια, καλσόν, ρούχο, δεύτερο ρούχο (ζακέτα), σάρπα, παλτό, πιθανόν τζαι κανένα γάντι, τσάντα. Το καλοκαίρι εν ούλλα πιο απλά. Νευριάζω που νιώθω ότι λείφκει μου η μέρα επειδή εν σκοτάδι που πριν φύω που το γραφείο, νευριάζω άμα εν μπορώ να περπατήσω επειδή είτε έννα γίνω σούπα λούμα, είτε έννα περάσει αυτοκίνητο τζαι να με βρέξει, νευριάζω που εν μπορώ να κάτσω έξω τζαι να έχει ήλιο. Τίποτε άλλο εν με ενοχλεί που εν με ενοχλεί άμα φκάλει ήλιο. Το θέμα μου εν το κρύο, τα νερά τζαι ο γκρίζος καιρός με τις μικρές μέρες. Ο χειμώνας στην Κύπρο εν όμορφος άμα εν σε κόφτει να φκεις έξ τζαι άμα μες στο σπίτι σου βράζεις. Εξαναείπα τα, αν ήσουν σχετικός, εσχολίαζες τζειαμέ τες μαλακίες περί του "κάτι άλλο σε ενοχλεί τζαι ξεκινά το η συννεφκιά", που ήταν τζαι πιο σχετικό. Ήβραμε μια μαλακία τζαι εφκάλαμε ούλλο τον κόσμο να έχει θέματα-τα οποία ή εν καταλάβει ότι έχει, ή αρνείται ότι έχει.
Τα θέματά μου ξέρω τα τζαι εν πράματα που με επηρεάζουν τόσο το χειμώνα όσο ΚΑΙ το καλοκαίρι. Τζαι εν άσχετα με τον καιρό, γι'αυτό θα μιλήσω αλλού για τζείνα.

Ζυμωμένη, ειδικά τωρά που έρκουμαι 5 φορές την εβδομάδα ιδρωμένη σπίτι τζαι ΠΡΕΠΕΙ να λουστώ, δράμα. 1μιση ώρα να περιμένω να βράσει. Φαντάσου άμα θέλω να κάμω τζαι τίποτε άλλο μετά.

Κυπριοπούλα, η μάμμα μου πάντα λαλεί "ό,τι τζι αν κάμεις, κανόνισε να μεν είσαι βαρετή το καλοκαίρι" άμα λαλεί καμιά συμβουλή σε κοπέλλες που το προσπαθούν. :p Συμφωνώ ότι εν άσχημο, ΑΛΛΑ ο χειμώνας βασανίζει με. Πρώτα από όλα το κρύο. Τα χέρια μου τζαι τα πόδια μου ΔΕΝ βράζουν που την ώρα που σηκώνουμαι που το κρεβάτι ως την ώρα που έννα είμαι αρκετά ζεστή για νακοιμηθώ. Ή άμα χορεύκω/γυμνάζουμαι. Τζαι πάλε όι πάντα. Τζαι τούτο απεχθάνουμαι το γιατί ΠΟΝΩ, τζαι εν 1000% χειρότερο που το να πυρώνω τζαι να μεν θέλω να ταράξω.