Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ξέρεις την;

Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που ξενυχτά ώσπου να έρτεις σπίτι που την έξοδο όταν είσαι ακόμα ανήλικο;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζείνη τη μάνα που έρκεται να σε πιάσει που το κλαμπ;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που σου λαλεί ξύπνα με άμα έρτεις πίσω;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που φεύκεις για σπουδές τζι έρκεται μαζί σου να σου καθαρίσει/ψουμνίσει/συσταρίσει το σπίτι;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που έρκεται να σε δει όσο λείπεις για σπουδές επειδή εν ήσουν καλά;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που που σε ψάχνει κάθε μέρα άμα λείπεις;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που έχει έννοια το τηλέφωνο της μήπως την ψάξεις γιατί σου έτυχε κάτι;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που ξέρει πότε δίνεις εξετάσεις;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που ξέρει πότε ξενύχτησες στο διάβασμα;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που έχει έννοια να σε ξυπνήσει να πάεις στην εξέτασή σου;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που σε ρωτά πώς τα επήες μετά που κάθε εξέταση;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που σου τηλεφωνά μπας και χάσεις τη πτήση σου;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που τη μέρα που έρκεσαι εφρόντισε να σου μαειρέψει το φαΐ που πεθύμησες;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που άμα της ζητήσεις να πάτε κάπου μαζί στον ελεύθερο της χρόνο θυμάται τζαι εν την γυρεύκεις την ώρα του ραντεβού σας τζαι να σου λαλεί είμαι στην γειτόνισσα;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που ξέρει ότι εν έχεις αυτοκίνητο, τζαι έννα έρτει να σε πιάσει που τη δουλειά τζαι ξεχάνει σε μες στην κρυάδα τζαι τη βροχή;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που μπορείς μαζί της να κάμεις μια πιο βαθιά τζαι λογική συζήτηση;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που μαζί της μπορείς να είσαι ο εαυτός σου επειδή εν θα σε κάμει ειρωνικό σχόλιο ποτζείνα που (θα έπρεπε να) ξέρει ότι σε ενοχλούν;
Εγώ ακουστά.
Ξέρεις την τζέινη τη μάνα που μαζί της μπορείς να μιλήσεις για ένα ουσιαστικό θέμα επειδή θωρεί σε τζαι ξέρει αυτόματα ότι εν είσαι καλά;
Εγώ ακουστά.
Η αρφή μου μπορεί να την ξέρει λίο καλύτερα όμως.
Τζαι πονεί διπλά τούτο.

14 σχόλια:

Kolona είπε...

Ατε ρε Μουν... καποια στιγμη ομως θα γινεις εσυ ολα αυτα.

Ανώνυμος είπε...

κόρη κάποια πράματα που κάμνουν οι μανάες εν υπερβολικά, κάποια άλλα δείχνουν ότι νιάζονται. Λυπούμαι πραγματικά που εν εν ακουστα που έχεις την μάνα που ΔΕΝ είναι ότι επεριέγραψες.Αλλά είμαι ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ότι εννα γίνεις εσύ τούτα που περιέγραψεσ όπως λαλεί τζιαι η Κολόνα.

Moonlight είπε...

Κορούδες, τζαι να τα γίνω εν διά συγχωροχάρτι. Ξέρω το ότι στα παραπάνω έννα γίνω έτσι, αλλά μισώ με για τούτο. Τζαι εν ακόμα πιο άδικο ότι σύμφωνα με τούτον τον κανόνα, ΕΓΩ έννα γίνω έτσι, η αδερφή όχι.

back2flat είπε...

Αν ρωτήσεις την κόρη της μάνας που έχεις ακουστά θα δεις οτι και αυτή θα έχει τα δικά της παράπονα από τη μάνα της, και δε στο λεω για να νιώσεις καλύτερα απλά για να μη νομίζεις οτι θα σε ήξερε καλύτερα αν ήταν αυτού του είδους μάνα.

Moonlight είπε...

b2f, εννοείται ότι εν θέλω την μάνα-πρίχτισσα, ούτε τη μάνα-νομίζει ότι είναι κολλητή, αλλά άμα ξηλώνεται η φιφλιοθήκη με τα λεξικά τζαι πέφτουν ούλλα πάνω σου, εν καλά να απαντά το τηλέφωνό της. Ή άμα είσαι με 40 πυρετό να πιάνει να ρωτήσει τι κάμνεις, να σου πει 2 κουβέντες. Τζαι λέω το ξανά. Αν ήταν πάντα έτσι εν άλλη υπόθεση. Εν μαζί μου όμως που εν έτσι. Την άλλη φορά έφκαλλα φρονιμήτη-προγραμματισμένα, τζαι σηκώθηκε επήε στην αδερφή, Ελλάδα.

back2flat είπε...

Της μίλησες γι'αυτό το θέμα ή όχι? Πιστεύω πως αν είναι κάτι που σε πληγώνει ή έστω ενοχλεί γιατί θες να έχεις μια διαφορετική σχέση μαζί της και να μπορείς να στηριχτείς πάνω της πρέπει να το συζητήσεις μαζί της. 

Ανώνυμος είπε...

Εν σου λέμε να δώκεις συγχωροχάρτι.Εννοειται πως όχι. Προσωπικά το λιόττερο που την περιγράφει εν το απαράδεκτη αλλά εν θα επεκταθώ γιατί ε μάνα σου.

Εγώ έχω όμως μια απορία ρε Μουν μου. Είπες της ποττε τα παραπονα σου???? Εσυζήτησες μαζί της??

ruth_less είπε...

Λυπούμαι πολύ γι αυτό Moon μου.
Αυτό που οφείλεις στον εαυτό σου είναι να ξεφύγεις από οποιαδήποτε "εικόνα" σού έχει δημιουργήσει η μάμα σου ως προς τον εαυτό σου και να ξέρεις ότι αξίζεις όλη την αγάπη, την τρυφερότητα και το νοιαξιμο. Θα τα βρεις από όσους σε αγαπούν πραγματικά, σε όλα τα επίπεδα σχέσεων, αλλά κυρίως να τα προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου.

Δεν μπορούμε να εκμαιεύσουμε συναισθήματα από κανένα, όσο σκληρό κι αν ακούγεται.

Και όχι, εσύ δεν θα γίνεις έτσι. Εσύ θα γίνεις όλα αυτά που σου έλειψαν και θα αγαπάς όπως αξίζει να αγαπιέται κάποιος.

Moonlight είπε...

Μάνα μου μωρά. Έκαμα το πολλά αρνητικό νομίζω! Έντζαι εν κακιά μάμμα! Ούτε πως εν με αγαπά!
Ίσως να δίνω εγώ (όπως κάμνω τζαι στες παρέες μου) την εικόνα της πιο ανεξάρτητης, πιο υπεύθυνης, πιο "ελεύθερης" κόρης. Να νιώθει ότι εν θέλω να έχω την ανάγκη της.
Ασπούμε τον τζαιρό των κλαμπς έκαμνα θέμα ότι εν με εμπιστεύκεσαι ότι εν θα αφήκω να μου κάμει κάποιος κάτι; Ότι αν δω φασαρία έννα φύω; Ότι εν θα γινώ τσαλάτζι; Τζαι μετά τες σπουδές έβρισκα το αστείο που παν οι γονείς με τα κοπελλούθκια τους να τους αγοράσουν πάπλωμα τζαι σεντόνια τζαι κατσαρόλλες τζαι να τους καθαρίσουν πχ. Επειδή έννεν ανάγκη να πετάξεις τα λεφτά σου έτσι. Εν την είζα ανάγκη. Απλά συγκριτικά με τους άλλους γονείς ώρες ώρες λαλείς wtf εμένα γιατί εν μου ΕΙΠΕΝ πηλέ μου να έρτει; Ή επερίπαιζα τους που εν εξυπνούσαν να παν να δώκουν εξετάσεις ή να παν αεροδρόμια...
Ή εσνόμπαρα να πω για τες σπουδές γιατί ένοιωθα ότι κάμνω την έξυπνη.

Επροσπάθησα όμως να της πω πχ για τα τηλέφωνα της, ότι αγχώνει με που εν μπορώ να στηριχτώ στο ότι έννα μπορώ να της μιλήσω άμα την θέλω, ή ότι εν διά σημασία αν είμαι καλά εγώ ή όι επειδή με το που μπαίνω μες στο σπίτι ξεκινά φωνές τζαι παράπονα τζαι "διαταγές" αλλά εν το καταλάβει. Εν το σκέφτεται τζείνη την ώρα. Αν με δει να κλαίω ή αν καταλάβει ότι με το που ήρτα επήα τζι έπεσα μες στο κρεβάτι έννα ανησυχήσει, έννα με ρωτήσει τι έχω, έννα φοηθεί ακόμα για το τι εσυνέβηκε. Απλά έννεν η σχέση που έχουν άλλοι με τες μανάδες τους πάλε, που ξέρουν που το μισό βλέμμα τι γίνεται!

Αν γίνω ποτέ μάνα έννα κάμνω τζι εγώ τούτο το "tough love" σύστημα γιατί πιστεύκω πολλά στην περηφάνεια τζαι την αξιοπρέπεια τζαι την ανεξαρτησία των παιδιών απλά ελπίζω στες ώρες που χρειάζεται να είμαι τζειαμέ τζαι να καταλαβαίνω άμα κάτι πάει Χ.

Mademoiselle Hyde είπε...

Μάνα μου Μούν μου... λυπούμαι που νιώθεις έτσι. Εν νομίζω να το έκαμνε εσκεμμένα τούτο η μάμμα σου. Προφανώς είναι αυτό που λες. Μπορεί να ένιωθε ότι εσύ την είχες λιγότερο ανάγκη. Μιλά της. Νομίζω ο διάλογος και οι αλήθειες εν η καλύτερη λύση. Όσο για σένα... Νομίζω θα εκλπαγείς όταν θα γίνεις μάνα!

Unknown είπε...

Καλημέρα Μοον μου! Συμφωνώ με την Mademoiselle, πραγματικά πιστεύω ότι είναι επιδεί σε νιώθει πιο ανεξάρτητη, δεν πιστεύω ότι υπάρχει μάνα που να αγαπά παράπανω το ένα παιδί απο το άλλο υπάρχει όμως η μάνα που έχει εννοιά το ένα παιδί περισσότερο απο το άλλο, ξέρω ότι μπορεί να πληγώνει ορισμένες φορές αυτό αλλά αν την ρωτήσεις (χωρίς να την επικρίνεις) θα δείς ότι θεωρεί ίσως πιο ανώριμη ή έχει λιγότερη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που θα πάρει η αδελφή σου γιαυτό και είναι πιο προσκολημένη πάνω της. Αυτό πιστεύω πρέπει να το δείς θετικά και όχι αρνητικά γιατί αυτό σημένει ότι είσαι άτομο προσγειωμένο που μέτρα τις κινήσεις του και προσέχει τον εαυτό του. Δεν θα έβλαπτε όμως να της πείς πως και έσυ χρειάζεσε που και που να νιώθεις αυτή την επιβεβαίωση που χρειάζετε ο κάθενας μας.ΧΧΧ

Ina είπε...

Παλιά σε μια συζήτηση με τον παπά μου, μου είχε πει πώς η δική του η μάνα είχε περισσότερη αδυναμία σε εκείνον που ένιωθε ότι ήταν πιο αδύναμος και την είχε περισσότερη ανάγκη και ότι συνήθως έτσι λειτουργούν οι γονείς.

Ξέρω ότι ακόμα και αν ισχύει αυτό στη δική σας περίπτωση, εσένα δεν σου κάνει διαφορά.

Να την αλλάξεις δε μπορείς αλλά μπορείς να αλλάξεις τη δική σου αντιμετώπιση.

Moonlight είπε...

εν τούτο που λέει η Ίνα, ξέρω γιατί το κάμνει (έννεν επειδή η αδερφή εν καμιά μαλθακή, αλλά μάλλον ΔΕΙΧΝΕΙ παραπάνω ότι τους χρειάζεται, ενώ εγώ όχι), αλλά εν αλλάζει τον τρόπο που νιώθω όταν με πνίει τούτο το αίσθημα. Εν την κρίνω, αλλά εν γίνεται να μεν με πληγώνει, έντζαι είμαι καμιά αναίσθητη!
Oh well...

Ανώνυμος είπε...

eisai i proti??

Na sou pw, kapws katalavainw se... je gw eimai k stin idia peripou ilikia mazi s..

egw px me tous goneis m eixame panta ena xasma genewn...pou pote os twra en emporese na fiei...oute emporesa pote na milisw i na exw mia alpha sxesi me ti mama mou opws alloi kai ezileuka/zileukw to touto... je logo toutou anaptuksa ena dunamiko xaraktira pou den en aparaitita kakos...apla kapoies fores kamneis pramata eks anagkis gia na epivioseis eidika an zeis ekswteriko! Je ok, ene wraio prama merikes fores... episis oute ta lefta einai panta i lusi! "mama pws to kamnw touto?? agapi m ebala s lefta mes ti visa kanonista..." E distixws ene panta i visa... egw irta ekswteriko kai den iksera pws travoume lefta pou tin ATM. Alla lefta polika... Je polles fores zitw simasia je thelw simasia isws k pou lathos atoma... telospantwn... ygeia.. touta ene provlimata..

Maria