Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ψέμα ή αλήθεια;

Λένε ότι δεν πρέπει να θές να αλλάξεις τον άνθρωπο που αγαπάς.
Το πιστεύεις στ'αλήθεια;
Είναι κανείς από εσάς που δεν του αρέσει να ανιχνεύει κομμάτια του εαυτού του να μεταμορφώνονται επειδή είναι και να χαμογελά;
Με την ίδια λογική δεν χαίρεσαι άμα βλέπεις κομμάτια του εαυτού σου στον άλλο; Να ακούει τραγούδια που του έμαθες, να παίζει παιχνίδια που παίζεις, να συστήνει φαγητά που του μαγείρεψες, να διαβάζει βιβλία που αγόρασες;
Γιατί είμαστε δηλαδή, ψεύτες και δεν παραδεχόμαστε πόσο όμορφο είναι να σμίγονται δύο άνθρωποι, δύο χαρακτήρες, δύο μέρη, και να παίρνει ο ένας από τον άλλο, και να δίνει ο ένας στον άλλο;
Στο κάτω κάτω, αυτή δεν είναι η ουσιά της όποιας σχέσης;

*Φωτογραφία από το JPG mag, unknown photographer

18 σχόλια:

Αυτομολημένη είπε...

εθυμηθηκα τον Φλωρινιωτη η ωρα 03:00 το πρωι. Πριν 6 μηνες εν θα το εσκεφτουμουν. Ειμαι σιγουρη οτι εκαταλαβες τι θελω να πω :)

Peripaixtra είπε...

εν η αλήθκεια ότι νιώθεις περήφανος να θωρείς τον άλλο να μιλά για τα πράματα που εσύ του έμαθες! :)

snowflakes είπε...

<3

Ανώνυμος είπε...

οι σχέσεις εν διαδραστικές και δίνεις και παίρνεις.Και αλλάζεις στη πορεία. Κανένας εν μένει ο ίδιος ούτε εσύ ούτε ο άλλος. και φυσικά κανενας εν πρέπει να θέλει να μείνει ο ίδιος γιατί μετά ενεν σχέση, εν οικονομική δραστηριότητα.

Anti-Christos είπε...

Γεια στο στόμα σου! Αυτό θα πει συμπορεύομαι, αυτό θα πει έχω σχέση, αυτό θα πει, αγαπώ!

Moonlight είπε...

Αυτομολημένη, εκατάλαβα, εκατάλαβα... ;)

Περιπαίχτρα, κάπως έτσι. Αν όι περήφανος, νοιώθεις ότι ο άλλος σε παρατηρεί και κρατά πράματα που σένα που του αρέσκουν. Τζαι ξέρεις πως ό,τι κι αν γίνει, κάποια πράματα έννα του σε θυμίζουν όμορφα.

Snowflakes, τι απαντώ σε τούτο; well, that's it i guess. that's love.

Αμαδρυάδα, όπως το λες κι εσύ. Αλλά γιατί τότε λέμε ότι "Δεν πρέπει να θέλεις να αλλάξει ο άλλος, γιατί έτσι κι αλλιώς αν αλλάξει δεν θα είναι αυτός που ερωτεύτηκες" και τέτοιες παπαριές; (πάρντον μάι φρενς)

Αντίχριστε, και δεν είναι μόνο στη σχέση σου την ερωτική, αλλά και στις φιλικές και στις οικογενειακές. Από τη στιγμή που συνάπτεις μια σχέση, χαίρεσαι να υιοθετάς κάποια κομμάτια του άλλου και να βλέπεις να κάνει ο άλλος δικά του κάποια δικά σου κομμάτια. Και εξελίσσεσαι, και βελτιώνεσαι, και σε γνωρίζεις!

Beatrix Kiddo είπε...

πολλά σωστό.
σε τούτο καταλήξαμε μετες σεξ εντ δε σιτι, ότι τι παει να πει "ετσι είμαι" κλπ κλπ

αλλάζεις και βελτιώνεσαι μέσα από οποιεσδήποτεσχέσειςσου, αλλιώς τότε δεν είναι σχέσεις ουσίας

Neraida είπε...

Πολλά όμορφο τούτο που περιγράφεις αλλά αυτό δεν είναι το "αλλάζω τον άλλον".

Σε μια όμορφη σχέση αυτό θα συμβεί, δηλαδή κάποια κομμάτια σου συνήθειές σου, οι οποίες ταιριάζουν με το άλλο άτομο, θα απορροφηθούν απο αυτό και θα γίνουν δικά του.

Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος βασίζεται στην ικανότητα της προσαρμοστικότητας στο κοντινό περιβάλλον.

Αλλά, πχ. Κάποιος να θέλει να είναι μαζί μου και να περιμένει ότι θα με αλλάξει και κάποια μέρα θα είμαι προσγειωμένη και συγυρισμένη... φτου φτου φτου αννεν κακόν τζιαι ξόριστο. Σταματάω εδώ γιατί θα πάθω αλλεργικό σόκ...

Tu capisci?

Moonlight είπε...

Μπέα, ακριβώς έτσι.

Νεράιδα, συμφωνούμε, ΑΛΛΑ τζαι που την άλλη αν έβλεπα ότι ο άλλος εν προσπαθεί για τη σχέση τζαι εν αλλάζει, εν εξελίσεται μέσα στη σχέση, εν θα τον άντεχα. Εν σαφές ότι εν εννοώ τούτα τα παλαβά που λες, αλλά τα πιο μικρά (τζαι ουσιαστικά), γιατί τζαι τούτο νομίζω εν λογικο να το απαιτούμε, μετά από κάποιο καιρό συναναστροφής να θέλουμε να δούμε ένα μέρος οτυ εαυτού μας μες στον άλλο...

Neraida είπε...

Βασικά, πλέον απλά και μόνον επειδή εν με ξαναθωρώ να κάμνω σχέση στη ζωή μου :-P οπόταν μιλώ εκ του ασφαλούς, ας πούμεν, αυτό που θεωρώ υγιές είναι να μην περιμένεις ούτε καν τούτες τες αλλαγές. Άλλο το να προσπαθούν και οι δύο και να βρίσκουν τον τρόπο να παιρνούν αρμονικά κι άλλο να θέλει ο ένας να επηρεάσει τον άλλον. Τούτα αν θα γίνουν θα γίνουν φυσικά και χωρίς απαιτήσεις. Ζωδιακά, υπάρχουν και τα σταθερά άτομα που και να θέλουν να αλλάξουν εν μπορούν.
Αγαπάς τον άλλον γι αυτό που είναι. Τελεία! Κι αν τον αντέχεις καλώς, αν δεν τον αντέχεις πας πάρακατω.

υ.γ. εγώ γενικά πρέπει να σιωπώ όσο έχει να κάνει με τούτα τα θέματα, γιατί ζω σε νεραϊδόκοσμο :-)

Moonlight είπε...

Νεράιδα, για μένα εν απλά φυσιολογικό και ανθρώπινο να θέλεις να δεις κάποια δικά σου χαρακτηριστικά στον άλλο. Αν δεν ενδιαφερτεί ο άλλος μια φορά για κάτι που σε ενδιαφέρει κι εσένα, αν δεν αγαπήσει πράματα που αγαπάς επειδή σε αγαπά, εν το βρίσκω νορμάλ.
Τζι εγώ αποκλείω πράματα, όπως πχ να αγαπήσω το ποδόσφαιρο. Αλλά εν αποκλείω να αγαπήσω κάποια βιβλία που αγαπά, ίσως. Μουσικές που ακούει. Τον τρόπο που βάλλει το κέτσαπ στις πατάτες του. ΚΑΤΙ.

Dreamer είπε...

ναι και οχι. σιουρα σε μια σχεση θα μαθεις και θα διδαξεις πραματα. αλλα αλλο τουτο τζιε αλλο το να αλλαξεις τον αλλο ως ανθρωπο. αν θα του αλλαξεις συνηθειες, χομπι και την μουσικη που ακουει εν διαφορετικο. τζιε σαν γραφω το σχολιο τζιε σκεφτουμαι το, αναιρω τον εαυτο μου γιατι σκεφτουμαι ποσο ωραιο ειναι οταν καποιος γινεται καλυτερος ανθρωπος που μια σχεση.
ε σταματω καπου δαμε

Moonlight είπε...

Dreamer, εννοείται ότι εν προσπαθείς τζαι θέλεις να τον αλλάξεις, αλλά θέλεις τζαι αρέσκει σου τζαι περιμένεις να δεις να μοιράζεται κάποια πράματα μαζί σου ο άλλος πλέον. Εν μιλώ να πιάσει ςκάποιον τζαι να θέλεις να τον φέρεις στα μέτρα σου, όπως το απάντησα και στη Νεράιδα πιο πάνω τζείνο θεωρώ ότι εν παράλογο. Μιλώ για τζείνα τα μικράμικρά πραματούθκια... ;)

Ανώνυμος είπε...

i have to respond to this!!!
"Δεν πρέπει να θέλεις να αλλάξει ο άλλος, γιατί έτσι κι αλλιώς αν αλλάξει δεν θα είναι αυτός που ερωτεύτηκες" και τέτοιες παπαριές;

Στην αρχή της σχέσης και το πιστεύω ακράδαντα κανένας μα κανένας δεν είναι απόλυτα ο εαυτός του.Στην πορεία μαθαίνουμε τον άλλο και μας μαθαίνει. Αν κάποιος παραμείνει ο ίδιος είτε που την μια πλευρά είτε που την άλλη τότε η σχέση εν εξελίσσεται. Εκείνος που λέει ότι δεν θέλει να αλλάξει ο άλλος εν εκείνος που με μαθηματική ακρίβεια ενα χωρίσει. Που την κάθε σχέση δίνουμε και παίρνουμε και η κάθε σχέση μας καθορίζει, άλλες σε πιο μικρό βαθμό και άλλες σε μαγαλύτερο. Και για εμένα τούτο είναι fact!!όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι απλά καταδικασμένος να είναι μόνος του/της

Moonlight είπε...

Αμαδρυάδα, συμφωνούμε, εννοείται!

Ina είπε...

Δεν μπαίνεις σε μια σχέση για να αλλάξεις τον άλλο και να προσπαθείς να τον φέρεις στα μέτρα σου.'Εχω δει διάφορες τέτοιες να διαλύονται γύρω μου, αρκετές μετά από επισημοποίηση.

Το να αλλάξει ο άλλος από μόνος του είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο είτε μικρές συνήθειες του είναι αναπόφευκτο εξαιτίας του χρόνου που περνά με τον άλλο.

Moonlight είπε...

Ina, όχι, δεν το κάνεις επειδή σου εγυάλλισεν ο άλλος απλά τζαι εσύναξες τον, χωρίς να ταιρκάζεις σε τίποτε!
Αλλά που τη στιγμή που μπαίνεις σε μια σχέση, περιμένεις να δεις κάτι που θα πιάνει που εσένα. Εν ξέρω τι εν το παρεξηγίσιμο που το ποστ που νοίζετε ότι εννοώ το πρώτο το οποίο είπα 2-3 φορές στα σχόλια ήδη ότι το θεωρώ απλά παράλογο.
Προσωπικά όμως, απογοητεύκουμαι να βλέπω ότι ο άλλος θέλει να κάμνει ότι έκαμνε τζαι να μεν αλλάσει σε τίποτε προς το μέρος μου, ενώ εγώ κάμνω το τζαι αρέσκει του. Για μένα εν λόγος να διακόψεις.

Ina είπε...

Δεν είναι παρεξηγήσιμο το ποστ σου,για εμένα τουλάχιστον, για αυτό διαχώρισα το σχόλιο μου σε 2 κομμάτια.

Καλημέρα. :)