Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Are we human or are we dancer?

 Φέτος επήρα απόφαση ότι θα ξαναγίνω φιτ. Έτσι είμαι εγώ, τα resolutions Μου εν τα κάμνω αρχή του χρόνου, κάμνω τα σε ανύποπτο χρόνο στο νου μου σε φτιάχνω, σαν μυστικό θησαυρό.
Έτσι εχάρηκα όταν ήβρα δουλειά τζαι είπα ότι θα υπάρξει εισροή ρευστού, εχάρηκα παραπάνω που ειδοποιήθηκα για το ριγιούνιον της σχολής μπαλέτου μου, τζαι εχάρηκα όταν έμαθα ότι θα εμπορούσα που το νέα ακαδημαϊκό έτος να ξεκινήσω πάλε τα δικά μου (μπαλέτα, σύγχρονα, ζούμπα, κλπ).
Όσοι με ξέρετε πλέον μεν φυρτείτε με ότι ακολουθεί.
Σήμερα επήα στο πρώτο μου (για την ενήλικη μου ζωή) μάθημα μπαλέτου. Είχα να χορέψω που το τέλος της 1ης λυκείου (9 χρόνια), τζαι να γυμναστώ νομίζω 4 χρόνια.
Επήα, το άγχος ήταν μεγάλο, η χαρά μεγαλύτερη μόνο τζαι μόνο που εβρίσκουμουν στο παλίο στούντιο που για τόσα χρόνια επρνούσα καθημερινά πόξω τζαι αναπολούσα. Το γέλιο πολλύ, ειδικά που την ώρα που ήβρα μια παλιά συμμαθήτρια ένα χρόνο πιο μεγάλη (εν τζαι ηθοποιός πλέον), η οποία ναι μεν γυμνάζεται, αλλά ώσπου να αρχίσουμε το μάθημα παίζει να έκαμε τζαι 3 τσιγάρα. Ελάλεν ότι μεταξύ ασκήσεων ζτη μπάρα τζαι στο κέντρο θα ζητήσει να κάμει μπρέικ για τσιγάρο πάλε. Τουλάχιστον εγελούσαμε.
Μετά εμφανίστηκε η επόμενη "μαθήτρια", η οποία ήταν παλιά η δασκάλα μας. Στα πρώτα χρόνια που εξεκίνησα στη σχολή μου ήταν η βοηθός δασκάλα μας. Πόμπα!
Ύστερα ήρτεν μια άλλη πρώην μαθήτρια, ένα χρόνο πιο μικρή μου. Άλλη μανιακή καπνίστρια. Ύστερα μια άλλη κοπέλλα με την κορούλα της, επίσης μαθήτρια, και μας είπε ότι το μάθημα θα είναι "γηριατρικό μπαλέτο". Μετά ήρτε άλλη μια κοπέλα που ήταν παλιά μαθήτρια και δεν την ξέρω.
Εμπήκαμεν, εκάμαμεν τες ασκήσεις μας τζαι ήταν μαγικό!!! Ούλλες που είχαμε ασχοληθεί, παρόλο που είχαμε τόσα χρόνια να καταπιαστούμε, εθυμούμασταν εντελώς φυσικά τι έπρεπε να κάμνουμε. Τις θέσεις των ποδιών, τις θέσεις του κεφαλιού, τους ρυθμούς των κινήσεων, τόσες λεπτομέρειες!
Στο τέλος, η κοπέλα που πρώτη φορά ήρτε απογοητεύτηκε γιατί ένοιωθε ότι μας έτρωε το χρόνο μας για να μάθει τες κινήσεις... Είπε μια κουβέντα σωστή, ότι άμα μάθεις κάτι που μωρό, μετά έχεις το μες στο αίμα σου, εν μέσα σου, στο νου σου, στη μνήμη σου, το σώμα θυμάται, έχει μνήμη. Ελπίζω να μεν σταματήσει, εν πολλά κρίμα γιατί για να έρτει σημαίνει ήθελε το πραγματικά.
Η δασκάλα μας είπε ότι πρώτη φορά μας βλέπει ούλλες τόσο καλές, τόσο χαμογελαστές, τόσο φυσικές. Ίσως λέει είναι που δεν έχουμε το άγχος των εξετάσεων, ίσως που το σταματήσαμε και επεστρέψαμε εθελοντικά εντελώς. Ίσως, όπως είπαμε και μεταξύ μας μετά, επειδή όταν είμασταν "μωρά" το μπαλέτο εν ήταν απλά "μπαλέτο". Εν ήμασταν τζιαμέ για να γίνουμε ούλλες μπαλαρίνες, αλλά για την πειθαρχεία. Για μας τότε ήταν τάξη τζαι σειρά τζαι ευθύνη το μπαλέτο. Για μας και για τους άλλους. Ήταν σχολείο.
Τέσπα...εγώ ποττέ δεν ήμουν ιδιαίτερα καλή στο μπαλέτο, αλλά άρεσκε μου, επερνούσα καλά, εξεκουράζουμουν, τζαι έκαμνε με να νοιώθω ότι το μυαλό μου φέφκει για λίο που το σχολείο ή οτιδήποτε άλλο είχα.
΄Ηταν το ιδιαίτερο στο οποίο επήεννα άσχετα αν είχα διάβασμα ή αν ήμουν λίο άρρωστη. Ήταν η ζωντάνια μου, το φάρμακο μου.
Άμα μιλώ με την αδερφή Ρόσα, η οποία ήταν καλύτερη μου, λαλεί μου τα αντίθετα πράματα. Επιέζετουν, ένοιωθε ότι δεν αναγνωρίζεται, δεν έθελε να πηέννει, έθελε να σταματήσει...
Τζι εγώ που πάντα ενόμιζα ότι δοκιμάζω τζαι κάμνω μόνο πράματα στα οποία είμαι καλή...

ΠιΕς: Πάω να κάμω βραστό μπάνιο γιατί αύριο ούτε να σηκωθώ που το κρεβάτι εν θα μπορώ που το πιάσιμο...τζαι εν μαστ να πάω δουλειά!

ΠιΕς 2: Το τραγούδι τούτο του τίτλου εν το το κατάλαβα ποττέ, αν το κατάλαβε κάποιος ας μου εξηγήσει παρακαλώ...

16 σχόλια:

TwistedTool είπε...

Το σημαντικό είναι να κάμνεις κάτι που σου φκάλλει ευχάριστα συναισθήματα! Για να το σταματήσεις τζιαι να το ξαναρκέψεις, πάει να πει ότι εκτίμησες τα όσα έshει να σου δώκει τζιαι επέλεξες το ξανά. Εν βασικό τούτο!

Πολλά καλή φασούα, ελπίζω να αντέξεις τζιαι να συνεχίσεις κανονικά!

Καλό μπανιούι!

Υ.Γ.: Το τραούδιν εν το ξέρω!

Defiance είπε...

Αν έβρεις τρόπο να γυμνάζεις το σώμα σου, ο οποίος σε ευχαριστά τζαι διασκεδάζεις το, τότε εν έσιει λάθος. Εν υγεία τζαι σωματική τζαι ψυχική. Καλή συνέχεια τζαι εύχουμαι σου να επανέλθεις σε φόρμα γλήορα.

the Idiot Mouflon είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_(The_Killers_song)#Music_and_lyrics

marilou είπε...

A τι καλά....Μπράβο μπράβο και όσο για τα ρεσολούτιονς πάντα επίστευκα ότι ο χρόνος αρκέφκει τον Σεπτέμβρη και όι τον Γενάρη.

Ανώνυμος είπε...

http://www.mtv.com/news/articles/1598299/brandon-flowers-stands-behind-human-chorus-feathery-jacket.jhtml

Πρασινάδα είπε...

Καλήν επιστροφή τοτε στον χορό!! Ελπιζω όταν θκιεβάζεις το μήνυμα να μεν είσαι πιασμένη.....

Την απορία σου για το τραγουδι εκάμνα μου την συνέχεια οι αδερφές μου όταν είσhεν κυκλοφορήσει..."Πρας, αρ γουι χιουμαν ορ αρ γουι ντάνσερς;;;" Η απάντηση μου ήταν "Εγω είμαι χιουμαν, τωρα εσείς...τι να πω...ο θεος να σας ελεήσει"

Eólica είπε...

Τέλειο το μπαλέτο! Εγώ είχα το καημό να γίνω χορεύτρια αλλά η μάμα μου επήε τζιαι έστειλε με σε μια που τις σχολές που άνοιξεν μια "γνωστή της" τζιαι ήταν πλήρης αποτυχία! Έκαμα μαθήματα μπαλέτου για ενήλικες πέρσι τζιαι ήταν υπέροχα, ήταν τζιαι η καθηγήτρια μας καταπληκτική τζιαι, παρόλο που ήμασταν ούλλοι (γιατί είχαμε τζιαι έναν άντρα-ο οποίος δεν ήταν γκέι!) τέλεια άσχετοι, ήταν υπέροχα!

Ænima είπε...

Συμφωνώ πολλά πολλά με το σχόλιο της marilou. Άτε καλή αρχή Moonlight :)

Μάνα είπε...

τώρα με προβληματίζεις. είμαι σε δίλλημα αν πρέπει να γράψω την πιτσίρτα μπαλέτο ή όχι.
το τραγούδι... να δούμε τι κατέβασε αυτός που το έγραψε. το πιο πιθανόν να μην σημαίνει τίποτε.

Moonlight είπε...

TT, ξέρω το. Τόσα χρόνια επεθυμούσα το, επιτέλους εκατάφερα το! Έννα αντέξω ΦΥΣΙΚΑ!

Def, ήταν ΠΑΝΤΑ η καλλύτερη επιλογή για μένα. Ούλλα τα άλλα βαρκούμαι τα. Είμαι πολλά χαρούμεν που το ήβρα τούτο!

Αγρινέ, πάλε εν εκατάλαβα. Τι σημαίνει we are raising a generation of dancers;

Μαριλού, τζι εγώ, αλλά γενικότερα κάμνω τα σε άκυρες φάσεις.

Ανώνυμε, ακόμα εν το πιάννω...

Πρας, τζι εμείς ΠΑΝΤΑ εδιερωτούμασταν! Εν είμαι πιασμένη τελικά, απλά νοιώθω sore τους μύες μου. Σιγά σιγά... ως τωρά εν ούλλα καλλύττερα από ότι ενόμιζα!

Εόλικα, πραγματικά όμως εν τέλεια! Κρίμα να κάμνεις χωρίς να θέλεις, τζαι κρίμα να θέλεις να κάμεις μετά τζαι να μεν μπορείς! Ελυπήθηκα για την κοπέλα που λαλεί ότι εν θέλει να έρκεται...

ΑΕnima, thanks!!! Κατάλοιπα σχολικών χρόνων.. :p

Μάνα, αν της αρέσκει κάμε το. εμένα εβάλαν με απλά επειδη επερπατούσα ΠΑΝΤΑ ασυναίσθητα στες μύτες μου. Τα καλά που είδα που το μπαλέτο εν πολλά: Είμαι πάντα ίσια, εν εχριάζουμουν φυσιοθεραπεία όταν μου είπαν ότι έχω σκωλίωση, τα πόδια μου ήταν ίσια τζαι όι προς τα μέσα σαν τες συμμαθήτριες μου που έχουν ούλλες αδιάγνωστη λόρδωση, έχω ως τωρά παραπάνω ευλυγισία, εν η πειθαρχεία, εν η υπευθυνότητα, εν η ανεξαρτησία... Μπαλέτο και προσκοπείο (αν και δεν επήεννα) εν τα καλλύττερα πράματα νομίζω για τα μωρά!

kaisi είπε...

Εν είσαστεν αδρώποι εσείς οι χορευτές. Εισαστε κάτι άλλο..εμ..χορευές. Πάντως αδρώποι όι.
Τζαι τούτος πρέπει να εγράφτηκεν χορό με κανέναν παρέαν του τζαι τωρά αναρωθκιετε: Ειμαστεν άδρωποι τωρά οξα χορευτές?
Αβυσσος η ψυχή του χορευτή :-P

Rosa Damascena είπε...

Να προσθέσω ότι δεν ήμουν καλή ποττέ στο μπαλέτο όπως λαλεί η Μoonlight(κοινώς λαλεί βλακείες) και στην πιάτσα είμαι γνωστή ως Ρόσα η Ζημιάρα!(είμαι άγαρμπη, σπάζω πράματα, κλωτσώ καταλάθος πράματα, κουτσσουφλώ παντού κ.α.).

Επίσης να πω στη @Μάνα ότι τα μωρά σου θα αποκτήσουν την αίσθηση του ρυθμού, μέσα σε τζίνα ούλλα τα θετικά που ανέφερε τζαι η moonlight. Τζαι αν τες γράψεις, να σου συστήσουμε τζαι την σχολή χορού. Εν πολλά καλή η κυρία που μας έκαμνε εμάς πάντως:)

the Idiot Mouflon είπε...

O Hunter S. Thompson τζιαι ο ντίλερ του ηξέραν... Ήταν νάκκουριν επιρρεπής ο άτιμος.

Αν κρίνω από τό ποιος το είπε... ίσως να εννοούσε "άτομα σε χορογραφία", δλδ. προγραμματισμένοι από άλλους... με έμφαση στην εικόνα, στα προαποφασισμένα βήματα. Whatever, που λαλούν τζιαι οι νεότεροι.

Neerie είπε...

αν ο χορός εν το φάρμακο σου, καλά έκαμες!

it's never too late!

Moonlight είπε...

Καϊσούδι, άβυσσος η ψυχή του μουσικού, οι χορευτές είμστεν καλά...

Ρόσα, αν έχεις σπίτι τους βαθμούς σου, μα το Θεό θα πάω να τους έβρω να κάμω σύγκριση. Μεν μάσhεσαι!

Αγρινόβιε, whateva' εν λαλείς τίποτε... oh the randomness μάλλον...

Νeerie, έτσι νοιώθω, τζαι εν θα μετανοιώσω. είμαι πολλά χαρούμενη που "το'χω" ακόμα...!

Rosa Damascena είπε...

Προκαλώ σε πίεννε εύρε τα! εν μέσα στο μαύρο file που γράφει πάνω certificates!!!!! :p