Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γραφείο εργασίας- Reloaded

Επέρασεν ένας μήνας που τα επεισόδια με το γραφείο εργασίας.
Πλέον γράφω τα δαμέ σαν το ημερολόγιο για να μεν τα συγχύσω ή να τα ξεχάσω τα γεγονότα.
I HAVE A HEADACHE
Επήα κατά η ώρα 11μιση να ξαναγραφτώ άνεργη. Επερίμενα τη σειρά μου (που ομολογουμένως ήρτεν πολλά γλήορα) τζαι επήα στη λειτουργό που ήταν διαθέσιμη. Είπα της ότι ήρτα να γραφτώ ξανά και να ρωτήσω και κάτι.

Εγράφτηκα, έδωκεν μου την κόλλα μου να ξαναπάω, ήβρεν μου τζαι δουλειά (μη χέσω). Ύστερα ξεκινώ να την ρωτήσω τζίνο που ήθελα:
Εγώ είμαι φοιτήτρια ακόμα, στην Ελλάδα, αλλά είμαι έβδομο έτος, γιατί...ε...Ελλάδα. Οι σπουδές μου κανονικά είναι 4 χρόνια.
Διακόπτει με: Ε, καλό, εν τζαι δικαιούσαι να γραφτείς άνεργη!
Συνεχίζω: Εξαναγράφτηκα. Εξάλλου εδούλεψα για ένα χρόνο και κάτι ως τωρά, με κοινωνικές ασφαλίσεις κλπ. Όταν ερώτησα αν δικαιούμαι ανεργιακό επίδομα, μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι γιατί σπουδάζω ακόμα, και παίρνω ένσημα για τη σύνταξη μου. ΌΜΩΣ, εγώ όταν τελειώσω, φαντάζομαι ότι θα πάρω ένσημα για 4 χρόνια που είναι η κανονική διάρκεια σπουδών μου, και τώρα έτσι κι αλλιώς δεν παίρνω κάποιο επίδομα ως φοιτήτρια.
Λαλεί μου, έννεν η δουλειά μου, πρέπει να ρωτήσεις στις κοινωνικές ασφαλίσεις για τούτο, εν δική τους δουλειά. Να πάεις απέναντι στες κοπέλλες και να σου πω και κάτι; Αν δενε ίσαι ευχαριστημένη που τις απαντήσεις που σου διούν, να ζητάς να δεις κάποιον ανώτερο, κάποιον προϊστάμενο.
Λαλώ της χαίρω πολύ, αν ήταν να έρκουμαι τζαι να ξέρω τες απαντήσεις που ψάχνω, ήντα να έρκουμαι εξ'αρχής; Αφού έρκουμαι να με πληροφορήσουν, όι να τους τα πω εγώ!
Συνεχίζω, τζαι ρωτώ την κάτι άλλο. Τι σχέδια εργοδότησης, κατάρτησης κλπ υπάρχουν;
Διά μου μιαν κόλλα τζαι λαλεί μου μα από ότι βλέπω για σένα, εν άσχετα τούτα. Θορώ την κόλλα, ήταν για σεμινάρια τοποθέτησης γυψοσανίδων, υδραυλικά, κλπ.
Λαλώ της έννεν για τούτο το σχέσιο που μιλώ εγώ, δεν υπάρχει κάτι άλλο;
Τζαι απαντά μου: Ε, ένιξερω, τούτα μας εδώσαν εμάς, εν τα πιο καινούργια μας.

ΚΑΛΑΝ ρε κουμπάρε, που τη στιγμή που μου λαλείς ότι ΕΝΙΞΕΡΕΙΣ, γιατί εν κάμνεις κάτι να μάθεις; Περιμένεις να ακολουθήσω τη συμμβουλή σου τζαι να ζητήσω να δω τον προϊστάμενο σου εδώ και τώρα; Αλλά βέβαια, αν ήσουν ιδιωτική υπάλληλος σιγά μεν με έστελλες μόνη σου στον μάστρο. Αλλά επειδή είσαι κυβερνητική τζαι ξέρεις ότι εν πρόκειται να σου κάμει τίποτε κάποιος, γι'αυτό έχεις έτσι θράσος.

Φέυκω τζαι πάω στες αλλες κοπέλλες, των κοινωνικών ασφαλήσεων. Ξανά μανά. Φοιτήτρια. Έβδομο έτος. Εργασίες μόνη μου. Τέσσερα έτη. Δούλεψα ένα χρόνο και κάτι ήδη. Είπετε μου, ένσημα. Σύνταξη. Αναγνώριση, πόσα χρόνια για πτυχίο.
Τζαι απαντά μου: ΗΝΤΑΛΩΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΚΑΛΟ;
Ξανά: Δεν έχω παρακολουθήσεις άλλες. Έχω διάβασμα που κάμνω μόνη μου από εδώ, από σπίτι μου. Εδούλεψα ήδη ένα χρόνο, δεν παίρνω επίδομα από αλλού, γιατί να μην δικαιούμαι ανεργιακό;
Και λαλεί μου το θεϊκό να ζητήσω από το πανεπιστήμιο χαρτί που να λαλεί αν η φοίτηση είναι μερική ή πλήρης για να δουν κατά πόσο μπορώ να δουλέψω και αν όχι να θεωρούμαι άνεργη. Λαλώ της απλά εν νομίζω ότι αφορά το πανεπιστήμιο ποιά μαθήματα μου εμείναν, ή πώς αποφασίζω εγώ να περάσω τζίνα τα μαθήματα. Για τζίνους τα 4 χρόνια που διαρκεί κανονικά το πτυχίο είναι πλήρης φοίτηση. Τα επόμενα χρόνια είναι παράταση, όμως δεν το ορίζουν σαν πλήρης ή μερική φοίτηση τούτο το πράμα. Εν τους αφορά και δεν νομίζω ότι έχουν να μου δώσουν καποιο τέτοιο χαρτί να σας φέρω.
Επιμένει. Δαμέ στο πανεπιστήμιο Κύπρου φέρνουν μας που την Μέριμνα τούτη τη βεβαίωση. Σιου τζαι καλά να επιμένει ότι θα μου δώσουν τζαι που το δικό μου πανεπιστήμιο.

Απλά για το έτσι της κουβέντας, μόλις τελειώσουν οι διακοπές θα γυρέψω να μάθω αν υπάρχει έτσι πράμα που το πανεπιστήμιό μου, να δω αν θα μου πουν όχι ή όχι ή όχι. Τζαι μετά δέχουμαι ιδέες για το τι μπορώ να κάμω.

Photo via here

3 σχόλια:

Πρασινάδα είπε...

Παναγία μου! Ου μπλέξεις με δημόσια υπηρεσία! Μακάρι να είχα καμιά εισήγηση να σου πω ή να σε βοηθήσω κάπως... Σου εύχομαι να τελειωσεις το πτυχίο σύντομα για να ξεκαθαρίσουν λίο παραπάνω τα πράματα.

Δρακουλίνα είπε...

Το πρώτον πράμαν που εσκέφτηκα μόλις εθκιάβασα τον τίτλο ήταν "Όοοι πάλε"
Απορώ με την υπομονή σου. Dont give up όμως α. You shall get justice.

Ανώνυμος είπε...

giati den rotas sth Merimna tou Panepistimiou Kyprou pou sou eipe, mporei na einai se thesi na se diafwtisoun kalytera, estw ki an anhkeis se ellhniko panepisthmio.
Ax ax ax, pantou ta idia pantws!

thalassamov