Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Θέλω παραπάνω χρόνο.

Σου έχει τύχει να νιώθεις ανπαρκής και ανολοκλήρωτος επειδή δεν μπορείς να μάθεις όσα θα ήθελες σε αυτή τη ζωή, διατηρώντας μια δουλειά και λίγο χρόνο για pleasure και ξεκούραση; 
Θέλω να μάθω τόσα πράματα, απλά έτσι, για να τα ξέρω, όχι γιατί τα χρειάζομαι απαραίτητα (αλλά και γιατί όχι, δηλαδή;). 
Θέλω να μάθω να σάζω μηχανές (αυτοκίνητα, μοτόρες), θέλω να μάθω να βάλλω πλακάκια, θέλω να μάθω ξυλουργική, θέλω να μάθω ηλεκτροκόλληση. Θέλω να "μάθω" προγραμματισμό, θέλω να μάθω μουσική, θέλω να μάθω παραπάνω πράματα για το design. Θέλω να μαγειρεύω, θέλω να διαβάσω. 
Θέλω να έχω χρόνο να εξασκώ ούλλες μου τις δουλειές, να ενημερώνουμαι για τα ενδιαφέροντά μου, να απολαμβάνω τη μουσική μου, τα βιβλία μου, τους δικούς μου, τους φίλους μου, τον τόπο μου, και να μαθαίνω νέα πράματα, πάντα.
Θέλω να κάμνω συνειδητές επιλογές βασισμένη στις γνώσεις μου.

Μερικές φορές σκέφτουμαι ότι κάπου υπάρχουν οι άλλες εκδοχές του εαυτού μου που εκάμαν άλλες επιλογές σε κάποια φάση της ζωής, και εκαταλήξαν να κάμνουν άλλα πράματα στη ζωή τους. Και σκέφτουμαι το όι επειδή πιστεύκω απαραίτητα σε παράλληλα σύμπαντα, αλλά επειδή εν η μόνη σκέψη που (στο ελάχιστο μεν, αλλά ας είναι), με καθησυχάζει, ότι κάπου υπάρχω και ξέρω τα πράματα που δεν έχω χρόνο να μάθω και να κάμω σε τούτη την εκδοχή μου που ζω.

Και θέλω να γράφω χωρίς να κολλώ στο ότι δεν καταλήγω κάπου.

Publish.


 

5 σχόλια:

George είπε...

πόσο δίκαιο έχεις. Αισθάνομαι σαν να χρειάζομαι δεύτερη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω ακριβώς πως νιώθεις.

Πολλή δουλειά, ευθύνες και υποχρεώσεις, ελάχιστο χρόνο μου αφήνουν για ξεκούραση και χαλάρωση. Και όπως και εσύ υπάρχουν πολλά αντικείμενα (τέχνες, επίστήμες, σπορ) με τα οποία θέλω να ασχοληθώ, αλλά λόγω χρόνου (και έλλειψη ρευστού) αδυνατώ να το κάνω.

And it fucking sucks!

Clueless είπε...

Πόσο μου αρέσει η όρεξη αυτή που έχεις. Και ας μην έχεις τον χρόνο.

pax είπε...

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός!

Και μετά μπαίνουν και πιο φιλοσοφικά ερωτήματα, του τύπου γιατί κάνουμε τις επιλογές που κάνουμε, και πόσα πράγματα θα άλλαζαν, αν άλλαζαν αυτές οι επιλογές.

Σου εύχομαι καλή χρονιά με όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για αυτά που θα αποφασίσεις εσύ ότι έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Clueless είπε...

Τι ωραία που τα λες. Αυτό.