Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση σε δύο λέξεις.

Αυτοκαταστροφικότητα.
Γιατί;

12 σχόλια:

Ουφ! είπε...

χμμμ... επειδή πιστεύκει ότι εν τζείνο που της αξίζει;

Ina είπε...

Επειδή δεν ξέρει διαφορετικά? Επειδή φοβάται την αλλαγή? Επειδή ως εκεί κόφκει ο νους της/του?Επειδή πρέπει να πιάσει πάτο? Επειδή αν δεν πάθει δε θα μάθει... Επειδή κτλ., κτλ., κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιες φορές εν το μόνο που ξέρει και μοιάζει να είναι η μόνη λύση:/

ruth_less είπε...

Η αυτοκαταστροφικότητα εν pattern. Εν συμβαίνει μια φορά, σε ένα δεδομένο θέμα/επιλογή... Το άτομο εκδηλώνεται συστηματικά, υποσυνείδητα ή συνειδητά, αυτοκαταστροφικά. Έχει πολλά να κάμει πιστεύω με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση που εκαλλιεργήθηκε διαχρονικά μέσα του και από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε. Η αντιμετώπιση που είχε.

Φαντάσου, δουλεύκει κάποιος ενάντια στον εαυτό του σε σημείο να τον καταστρέψει/καταστρέφει. Σαν να τζιαι τιμωρεί τον για κάτι. Πρέπει να έρτει σε επαφή πρώτα με τον εαυτό του, τις ανάγκες του, τα θέλω του, να τα αναγνωρίσει τζιαι μετά να δει τα Γιατί.

Κάποτε χρειάζεται η βοήθεια ειδικού για έτσι "ξεκαθαρίσματα"

Unknown είπε...

απάντηση σε δύο λέξεις.

ψυχολογικοί παράγοντες.

Unknown είπε...

Σιγουρα ειναι μια ψυχικη διαταραχη και μια βαθεια ψυχικη μιζερια.Για να αναλυσουμε τους λογους χρειαζομαστε μερες τζιαι το καθε ατομο αντιδρα διαφορετικα σε ιδια περιστατικα.Ξερεις moon...τουτο που ρωτας τοσο απλα τζιαι ξεκαθαρα...εν εναν πραμα που τελικα εν το αποδεχομαι σαν υποσταση.Ακομα αναρωτιεμαι(εκτος απο τους αυτοχειρες αν θεωρησουμε οτι η αυτοκτονια δεν ειναι δικαιωμα ιδιας ουσιαστικης αποφασης)πως οριζεται η "αυτοκαταστροφικοτητα".Δεν ειμαι ακομα σε θεση να παρω θεση!Ομως θεωρω την ερωτηση σου μια απο τις πιο σοβαρες και αξιας απαντησεων και στοχασμων ever!

Disciple είπε...

Για μένα η αυτοκαταστροφικότητα απορρέει που αίσθημα ανολοκλήρωσης. Κάτι σου λείπει τζιαι προσπαθείς να γεμώσεις το κενό με το χ ή το ψ, που σου κάμνουν κακό.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με την ruth_less, στο ότι δηλαδή έσιει να κάμει με το περιβάλλον στο οποίο εμεγάλωσε κάποιος.

πάντως σίουρα θέλει βοηθεια που ειδικό

the Idiot Mouflon είπε...

@Αντι-μόκο

Ψυχο-εξελικτικοί;

Moonlight είπε...

Φαντάζομαι εμιλήσετε ούλλοι που κάποια προσωπική εμπειρία ή που ό,τι επαρατηρήσετε που κοντινά σας άτομα...
Τζι εγώ πιστεύκω ότι εν ψυχολογικοί οι λόγοι, είτε επειδή αυτοτιμωρείται, είτε επειδή εν ο μόνος τρόπος που ξέρει κάποιος να αντιμετωπίζει κάποια πράματα, είτε επειδή επροκαλέσαν του ένα αίσθημα ανικανοποίητου/ανολοκλήρωσης, διάφορα που είπετε τζι εσείς.
Αλλά τούτο εν σημαίει ότι η μάμμα του για παράδειγμα εμεταχειρίζετουν λάθος το παιδί της, αλλά ίσως ότι το παιδί για άλλους λόγους αντιλαμβανόταν διαφορετικά κάποια πράματα.

Εν ξέρω αν νομίζετε ότι είσαστε ή αν ενοιώσετε ποτέ ότι προκαλείτε κακό του εαυτού σας αλλά μετρώ το κάπνισμα, το ότι τρώω πολλά τζαι πολλές φορές ανθυγιεινά, το ότι εν γυμνάζουμαι, το ότι εν προσέχω το βάρος μου, το ότι νευριάζω τζαι θίγουμαι εύκολα, το ότι εν τζοιμούμαι όπως θα έπρεπε, το ότι εν διαβάζω, το ότι δεν είμαι συνεπής στα ιατρικά μου ραντεβού, το ότι εν προσφέρω στον εαυτό μου πράματα που θα με βοηθούσαν είτε αυτό λέγεται ένα τακτοποιημένο περιβάλλον για να ξαπλώνω, είτε είναι ένα μασάζ κάθε 2 μήνες, είτε είναι ένας χειροπράκτης μια φορά το χρόνο, είτε είναι ένα μπάνιο της μιας ώρας, είτε είναι η μουσική που μου αρέσκει την ώρα που θέλω να την ακούσω.
Εν πράματα που με βαραίνουν, ενοχλούν με, αλλά κάμνω τα, είτε επειδή μου αρέσκουν, είτε επειδή περιμένω να με πνίξουν, είτε επειδή νοιώθω ότι αντέχω τζαι μπορώ να συνεχίσω.
Τέλοσπαντων, όπως είπε και ένας από εσάς, οι παραπάνω χρειαζόμαστε τη βοήθεια ειδικού για κάποιο θέμα, ασχέτως αυτοκαταστροφικότητας.

Εν είμαι ειδικός (σε τίποτε, ούτε καν γενικός), αλλά ενδιαφέρουν με οι απαντήσεις σας.

Έννα ήθελα να δω τι κάμνετε εσείς που θεωρείτε αυτοκαταστροφικό, που εν σας κάμνει καλό, αλλά επιμένετε. Τζαι αν εξεπεράσετε κάτι, πώς και γιατί...

Ανώνυμος είπε...

λαλεί με έτσι η γυναίκα που (το φυσιολογικό θα ήταν να) με αγαπά παραπάνω που κάθε άλλην!

λαλεί με συχνά όποτε βλέπει ότι παίρνω αποφάσεις (κυρίως για το "μέλλον" μου)που εννεν με τίποτε οι πιο συμφέρουσες και βολικές για μένα, (τζαι ξέρω το τζαι γω), αλλά λόγω πεποιθήσεων, ξεροκεφαλιάς, βαρεμάρας, περιέργειας, αναζήτησης περιπέτειας και νέας εμπειρίας, αποφασίζω να ακολουθήσω.

κάποιοι μιλήσατε για αυτοκαταστροφικότητα που έχει να κάμει με την υγεία... χμ.. εβάλατε με σε σκέψεις...

όι, όι εν θα "ζήσω σαν άρρωστος για να πεθάνω υγιής" αλλά @μουνλαιτ, τα όμορφα που ανέφερες, κάμνε τα αν μπορείς :)


ΥΓ: το ότι καπνίζω (λίγο) σίγουρα εν λάθος και εν μου προσφέρει καν νέα εμπειρία η κάτι, εν ξέρω γιατί, εν ψυχολογικό; γεμίζω κάποιο κενό; πάντως είναι στιγμές που απλά θέλω να καπνίσω ότι αναφλέγεται

<3.14

Moonlight είπε...

@<3.14 (λολ) αγνοώ την πρώτη σου παρένθεση και λέω ότι έτσι εν ο ρόλος της μάμμας μάλλον. Προσπαθούν να σου πουν τι εν το λογικό, το σωστό, το φρόνιμο, αλλά μεσα τους χαίρονται για κάθε μικρή ξεροκεφαλιά! ;)
Προσπαθώ ρε.

Ανώνυμος είπε...

Attention whore