Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Διαιτεύω

Εδώ και ένα μήνα, που τες 13 Ιουλίου δηλαδή εξεκίνησα δίαιτα.
Εν εννοώ ούτε να προσπαθώ να χάσω μόνη μου κιλά, ούτε εννοώ να κάμνω καμιά δίαιτα-πατέντα με ροφήματα, με πράσινα τσάγια, με βότανα κλπ.
Εννοώ δίαιτα στη διαιτολόγο.

Πώς έφτασα δαμέ...

Όταν ετέλειωσα το σχολείο, στα 17 μου, είχα ύψος 1.73 και βάρος 65 κιλά.
Επήα στη διαιτολόγο, επρόσεξα, και έγινα 60.
Δεν ήμουν ιδιαίτερα αδύνατη ούτε έτσι (κατά τη δική μου γνώμη φυσικά), αλλά δεν μπορούσα να συνεχίσω γιατί έφυγα για σπουδές....

Όπου στις σπουδές μου βγήκαν όλα τα απωθημένα...
Αρχικά ήμουν ήρεμη, να δω πώς θα επήεννα με το μηνιάτικο μου. Να μεν απογοητευτούν οι γονείς ότι "εν κουμαντάρω". Μετά εξεσάλωσα λίο πας στο φαί.
Για ένα διάστημα ετρώαμε με την Αλισαβού μιά φορά τη μέρα ν ροτατιον: πίτσα-μακ ντονς-γύρο-πίτσα-μακ ντονς-πίτσα-γκούντις-πίτσα.
Μετά που λίο καιρό έτσι εκουραστήκαμε. Πόσες μέρες να τρώεις τα ίδια φαγιά; Βαρκέσαι. Νοιώθεις σαν να μεταμορφώνεσαι σε μια μύλλα από μέσα προς τα έξω.

Σιγά σιγά εκόψαμεν τα.
Αρκέψαμεν να μπαίνουμε σε καλούπι.
Τον υπόλοιπο καιρό εμαειρεύκαμε: κοτόπουλο, ψαρονέφρι, ψάρι, όσπρια, σαλατούλες, μακαρόνια. Διάφορες συνταγές, εγχώριες και ξένες. Εκάθετουν μας λίο πιο ακριβά στην τελική νομίζω, αλλά ως τότε εξέραμε ότι εν μας έκοφτε να κόψουμε πίσω που το ποτό ή τον καφέ. Επροτιμούσαμε να τρώμε σωστό φαί τζαι να έχουμε ένα dvd να δούμε, τζαι να φκαίνουμε έξω για φαί παρά για ποτό ή καφέ.

Βέβαια αφού έτρωα μια φορά τη μέρα, ούλλη την υπόλοιπη μέρα έτρωα μαλακίες: call me σοκολάτα μπρέικ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, call me τσιπς, call me κρουασάν και τέτοιες ιστορίες.

Ύστερα ήρτεν η Γαλλία.
Τους πρώτους 6 μήνες είχα μια κουζίνα να χρησιμοποιώ, έτσι εναλλάσουμουν μεταξύ τηγανητού ψαριού με πατατούδες έξω σε εστιατόριο, και τόνου με ρυζάκι στο σπίτι. Τόσο ψαρικό εν έφαα ποτέ ξανά στη ζωή μου.

Τόνο φιλέτο κατεψυγμένο ακόμα γυρέφκω στην Κύπρο μας. άμα έβρω να σας πω και συνταγή ΓΙΑΜ!

Τους επόμενους 6 μήνες, στο άλλο πανεπιστήμιο, είχα μόνο 1 μάτι να μαειρεύκω πάνω. Ούτε ψυγείο, ούτε τίποτε. Άμα έτρωα σπίτι, έκαμνα το πολλύ νουντολς με πιπεριές, καλαμπόκι και αρωματικά. Κατά τα άλλα έτρωα στη φοιτητική λέσχη: πίτσα, σαλάτα με κάμποσο ντρέσινγκ, πατατούες. Τες παραπάνω μέρες έτρωα κατά τες 11 το πρωί, γιατί είχα μάθημα μετά και η λέσχη θα έκλειεν. Έτσι το απόγευμα έτρωα τζαι ένα κέικ σοκολάτας (moelleux aux chocolat) στο καφέ του πανεπιστημίου.

Ήρτα πίσω με περίσσευμα 10 κιλών ΠΡΙΝ τη δίαιτα, στα 75kg δηλαδή.

Έμεινα σταθερή με τα φαγιά της μάμμας και τα έξω μου για ένα χρόνο, και μετά επήα Ελλάδα. για μισό χρόνο και κάτι, και πάλε άρχισα να μαειρεύκω αλλά όι με βάση την υγεία μας. Η αλήθεια είναι ότι έτρωα τζαι πολλά τζαι που έξω αρκετά συχνά.

Με τούτ ακαι με εκείνα, σιγά σιγά που τότε που ήρτα πάλε πίσω, από ότι φαίνεται έφτασα τα 84.

13 Ιουλίου λοιπόν, πάω διαιτολόγο.

Με μετρά (έβαλα 2 πόντους μετά τα 17 μου, είμαι πλέον 1,75!), με ζυγίζει (οκ, πρέπει να βρεθείς κάποτε αντιμέτωπη με τα κιλά σου, Moonlight) και ξεκινούμε....

Η συνέχεια σύντομα.........

image vie here

11 σχόλια:

Ina είπε...

Χμ... ήσουν παραπάνω που 84? Ελπίζω να είναι καλή γιατί εκείνη που είχα πάει εγώ δεν μου άρεσε καθόλου, με τη δίαιτα της έχανες αλλά δεν σε μάθαινε να τρώεις σωστά και όσους ήξεραν που πήγαν κοντά της και έχασαν περισ΄΄οτερα από 10, τα έβαλαν σιγά-σιγά.

Φεύγεις τον μετριασμό σχολίων?

Moonlight είπε...

Ίνα μου,

Ήμουν 84. Ποτέ παραπάνω.
Είναι καλή, είναι κλινική και αθλητική διαιτολόγος και διατροφολόγος, και την εμπιστεύομαι 100%.

Να τρώω ξέρω, πρέπει να μπω σε πειθαρχεία με τα γλυκά και τις ποσότητες μου, γιατί τρώω πολύ.

Ο περισσότερος κόσμος που χάνει βάρος τα βάζει πίσω γιατί δεν ακολουθεί μετά μια δίαιτα σταθεροποίησης, αλλά βγάζει τα απωθημένα του για όσα έκοψε πίσω με τη δίαιτα.

Δεν έχουν το πείσμα να συνεχίσουν να έχουν το βάρος που με κόπο απέκτησαν.

Θα δούμε. Προσπαθώ να μην λέω μεγάλα λόγια, αλλά προς το παρόν έχω αποφασιστηκότητα.

Το μετριασμό δεν θα τον φύγω για τους δικούς μου λόγους προς το παρόν. Προσπαθώ όσο πιο άμεσα να εγκρίνω σχόλια για να υπάρχει πιο άμεση συζήτηση κλπ...

Ανώνυμος είπε...

Good luck Moonlight!
Αναμένουμε τη συνέχεια και εύχομαι τα αποτελέσματα να δικαιώσουν τους κόπους σου ;)

daffodil lament είπε...

goodluck moonlight! τούτες οι δίαιτες είναι ένα μαρτύριο. το θετικό εν οτι αρέσκει σου να γυμνάζεσαι επομένως κάπως μπορείς να το μετριάσεις. δηλαδή να μεν κόψεις τέλια όσα πράματα σου αρέσκουν. όπως και να χει υπομονή!

Moonlight είπε...

Ινβ, ευχαριστώ πολύ, τώρα να δούμεν τι θα δούμεν...

Daf, thanks, ελπίζω να πάει καλά. Η αλήθεια είναι έκατσ εμου καλά το καλοκαίρι για έτσι πράμα και δεν νοιώθω να ταλαιπωρουμαι ιδιαίτερα.

Ντίτεϊλς του καμ λέιτερ....

Ανώνυμος είπε...

Έshει τζαι cupcakes διαιτητικά πάντως!

Moonlight είπε...

Ινβ, τζαι με καροτούδιν για παραπάνω χρώμα!

Ænima είπε...

Άτε καλή πρόοδο. Που Σεπτεμβρη κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λέω το για να τ'ακούω.

μισ πσαροκόκαλο είπε...

χρειαζομαι κι εγω 5-6 κιλα να χασω, αλλα αφου παραδωσω το μεταπτυχιακο.

για την ωρα εκοψα τις σοκολατες και τα τηγανητα.
τους διαιτολογους τους σιχαινομαι.
οι καλυτερες διαιτες ξεκινουν παντα με αποτοξινωση και λιγοι διαιτολογοι σε ξεκινουν με αποτοξινωση...

Moonlight είπε...

Aenima, όλοι μαζί εν πιο καλά, συμπαράσταση κλπ. Ξέρεις...

Μις, δεν ισχύει καθόλου αυτό που λες για την αποτοξίνωση. Αρκει. Να διορθώσεις τις κακές συνήθειες και να αυξήσεις την πρόσληψη των καλών στοιχείων στη διατροφή σου. Λιγότερο λίπος, λιγότερη ζάχαρη, περισσότερς ίνες.
Μια 'αποτοξίνωση' θα αφυδατώσει το σώμα σου, ή θα οδηγήσει σε απώλεια μυικής μάζας, και όχι λίπους. Το σώμα χρειάζεται πρωτεΐνη για να συντηρηθεί.
Αποτοξίνωση από όσα δεν χρειαζόμαστε γίνεται από το συκώτι μας, τα νεφρά μας, κλπ.

Ναι στην ισορροπία, τεράστιο όχι στην ασιτία. ΓιΤί περί αυτού πρόκειται.

Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που όπως είπες ο διατροφολόγος δεν θα προτείνει ποτέ κάτι τέτοιο...

Leni είπε...

Πόσο σε νιώθω! Σου εύχομαι καλές επιτυχίες!