Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μαριάννα Έλληνα

Έχω καιρό να γράψω.
Δεν είναι ότι δεν είχα κάτι να πω.
Υπό κανονικές συνθήκες είχα, αλλά νοιώθω φιμωμένη μετά από κάποιες καταστάσεις.

Δεν πειράζει, θα συμμορφωθούμε, ή θα γίνουμε επώνυμοι κανονικότατα.

Αλλά μιας και δεν μπορώ να επεκταθώ, ας μπω στο ψητό.

Η φίλη μου η Μαριάννα. Μαριάννα Έλληνα, για να σας τη "συστήσω".
Η φίλη μου η Μαριάννα που λέτε, έφυγε μετά τις σπουδές της στην Αμερική, στο Σαν Φρανσίσκο (όπου ακόμα δεν αξιώθηκα να πάω) για να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο ποθητό μέλλον.

Επήε να γίνει διευθύνρια φωτογραφίας. Cinematographer, πώς το λες στα ελληνικά;

Έτυχε να μου δείξει κομμάτια στα οποία εδούλεψε, επλά είχα τα στο ριπίτ, τζαι εν ήταν καν τελειωμένα.
Έψαξα πρόσφατα σχετικά να βρω τι γίνεται, χωρίς να της μιλήσω, τι μπορώ να δω για εκείνην στο internet, και βρήκα κάποια πραγματάκια που θέλω να δείτε γιατί νοιώθω ότι αξίζουν τον κόπο!


Οδηγήθηκα που λέτε, στην ιστοσελίδα της, εδώ.
Εγώ όσο βλέπω τη δουλειά της, απλά σκέφτουμαι πόσο κρίμα είναι που για να δουλέψουν κάποιοι αθρώποι σε κάτι που τους περνά όντως, πρέπει να φύουν που την Κύπρο. Κάπου δίνουν αξία στες γνώσεις και στο μεράκι και στο ταλέντο τους...
Όχι εδώ...

Της μίλησα, και μου είπε ότι έχουν ξεκινήσει πρόσφατα σχετικά μια συνεργασία με το Hope for Children στην Κύπρο, για την καμπάνια Beat Bullying. Βρήκα και σχετική αναφορά εδώ.
 Έχει ήδη σχέδια να γυρίσει μικρά σποτάκια στην Αμερική, με διάφορους σκηνοθέτες σε Los Angeles, San Francisco, Νέα Υόρκη με σχετικό θέμα. Προσπαθεί σύντομα να έχουν κάποια σποτάκια τα οποία θα μεταδωθούν στην Κύπρο, αλλά και Αμερική, αλλά και οπουδήποτε μπορέσουν διαδυκτιακώς, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος και τους σκοπούς της εκστρατείας της Hope for Children.

Δεν μπορώ να διαλέξω κάτι συγκεκριμένο, να το ξεχωρίσω, από ότι έχω δει από τη δουλειά της, αλλά προς το παρόν, αν θα δεις μόνο ένα πράγμα, δες το πρώτο απόσπασμα (πάνω δεξιά) εδώ.
Πρόκειται για μια νέα δουλειά, μια ταινία μικρού μήκους, που γυρίστηκε με μια ελληνονορβηγίδα σκηνοθέτη, που πραγματεύεται το θέμα του θρησκευτικού φανατισμού. Σύμφωνα με την περιγρφή της, μια μάνα, που προσπαθεί με προσευχές να ξορκίσει κάθε κακό και παράξενο που συμβαίνει στο σπίτι της. Ονομάζεται sinners and saints, και ελπίζω να μπορέσω να το δω ολόκληρο σύντομα.

Δείτε ρε!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ιντερεστινγκ :)

Raindrops είπε...

Πολλά μπράβο στη φίλη σου!!
Χαίρομαι πολύ με τους ανθρώπους που μας αντιπροσωπεύουν επάξια στο εξωτερικό :)

Ænima είπε...

Ευτυχώς που έφυε και άνοιξε τα φτερά της έξω, όπου υπάρχουν τα μέσα και οι ευκαιρίες για έτσι είδους δουλειές. Αφου η Κύπρος εν προσφέρεται όπως και να το κάμουμε δυστυχώς. Χαίρομαι άμαν βλέπω κόσμο ταλαντούχο που τούντο νησί να προοδεύκει ακόμα και αν δεν ενεν δαμέ.. Μακάρι να φτάσουμε κάποτε στο επίπεδο να τους κρατούμε δαμέ αλλά...δύσκολο.

Btw...Το sinners and saints φαίνεται πολλά ενδιαφέρον που μπορούμε να το δούμε ολόκληρο;

Μετάφερε της τις ευχές μας για καλή επιτυχία.

Εγώ είπε...

Όντως πολλά καλή δουλειά! Καλές επιτυχίες να της πεις :)