Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το γοβάκι της Σταχτοπούτας.

Φίλες και φίλοι (που ελάλεν τζαι η υπέρτατη Βέφα), η κάτωθι υπογεγραμμένη έκαμεν και πάλι το θαύμαν της.
Εν θέλω να κάμνω υπεκφυγές, αλλά έννεν ακριβώς εγώ που το έκαμα. Έφταια τζαι εγώ (αν μη τι άλλο εγώ πκιερώννω), αλλά παραπάνω έφταιεν άλλος.

Πριν μήνες (3 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα) εμετέβηκα σε γνωστόν μεγάλον εγγλέζικον κατάστημαν στην περιοχή της Ακρόπολης. Είπα ότι φέτος ΔΕΝ θα μείνω με τα περσινά παπούτσια το χειμώνα και να γυρέφκω μες στη μέση της σαιζόν να έβρω άλλα. Θα αγοράσω, είπα, που ΠΡΙΝ να χειμωνιάσει.

Και εκεί που έκαμα τη σκέψη, εσταλήκαν στο τρίτο ράφι δεξιά τα υπεροχότερα, απλούστερα, κομψοτερα μαύρα μπαλαρινέ παπουτσάκια. Στο μοναδικό (από ότι ξέρω) κατάστημα που ΚΑΙ φέρνει μεγέθη ως 42 ΚΑΙ είναι και μεγάλη η φόρμα τους.


Εδοκίμασα τα, αγαπήσαν με, αγάπησα τα. Ντάξει όσο να'ναι το πόδι με τόσους μήνες σάνταλο απλώνει, φαρδυνίσκει, χαλαρώνει, αλλά πλέον, μετά από 24 χρόνια πείρα μπορώ να καταλάβω είπα πότε ΘΑ είναι καλό το παπούτσι και πότε ΘΑ είναι μεγάλο μου, και πότε ΘΑ είναι στενό.

Επίσης, το ένα μου πόδι (εχώνεψα το πλέον) είναι μισό νούμερο μεγαλύτερο που το άλλο. Εν φορώ στο ένα παπούτσι πατό και στο άλλο όι, απλά το ένα τσιλλιέται και το άλλο εν κανονονικό. Είπαμε, οι παραπάνω έχουν μικρές φόρμες στα παπούτσια που εμπορεύονται, και δεν παν πάνω από 41 νούμερο.

Τα παπουτσάκια ένοιωθα τα να με πιέζουν όσο έπρεπε. Ήταν έρωτας. Εχτύπησα τα επιτόπου.

Φαστ φόργουονρτ σχεδόν 2 μήνες αργότερα. Συγκεκριμένα πριν 1 βδομάδα. Πάω να φορήσω τα παπουτσάκια μου για πρώτη φορά. Το ένα εφόρησα το, το άλλο ήταν χαμέ, αναποδογυρισμένο. Θορώ ήταν πάνω το αυτοκόλλητο που το κατάστημα. Πιάννω το τζαι πάω να το φκάλω. Γουάο, λαλώ, μα κάμνει μου το 40 1/2;;;;;; Κατουρώ λίο πάνω μου και ταυτόχρονα αναλογίζομαι αν έχω άδικο εγώ ή αν όντως έγινε κάτι και κάμνει μου το 40 1/2. Επίσης ταυτόχρονα (μάλτιτασκινγκ λέμε) φκάλλω το αυτοκόλλητο που το ένα παπούτσι τζαι φκάλλω το άλλο να του ξικολλήσω τζαι τζίνου το ευτοκόλλητο του. Τζαι τι θωρούν τα ματάκια μου;

Το δεύτερο παπούτσι ήταν 41!!! Γυρίζω θορώ τα τζαι τα 2.... λαλώ ΦΑΚ. Έφκαλα τα τζι έβαλα άλλα.

Είπα θα πάω να δω τι έγινε. Το φταίξιμο έννεν δικό μου. Εμένα εξάλλου κάμνουν μου! Μπορεί να το έκαμα τζαι ξεπίτηδες ασπούμε, εν έπρεπε τζίνοι να τσιακκάρουν τι πουλούν; Αν μη τι άλλο έννα τους έμεινε ένα που το ένα, τζι ένα που το άλλο απούλητα! Εν τους συφέρει!

Την Πέμπτη το απόγευμα έπιασα τα τζι επήα στο γνωστό κατάστημα. Κατευθύνομαι πρώτα προς την κοπέλλα στα παπούτσια. Λαλώ της έτσι κι έτσι, τι πρέπει να κάμω; Λαλεί μου μα δεν έχει άλλο 41 έδώ! Λαλώ της τζι εγώ, καλά, εγόρασεν τα τζι άλλο πλάσμα λάθος; Άτε εγίνηκεν μια φορά! Εν δυνατόν νε έγινεν τζαι δεύτερη; Λάθος μου μου επερίμενα να συνεννοηθώ βέβαια με την κοπέλλα, αφού ούτε ελληνικά ΚΑΛΑ εν εμίλαν, ούτε αγγλικά, Όσπου να επεξεργαστεί τζίνο που ακούει τζαι να κατανοήσει τζαι να απαντήσει τζαι να της πω έννεν τούτο που είπα, εν άλλο.... άσε αναγνώστη, να μεν σε σπάσω τζι εσένα.

Στο τέλος είπε μου πήεννε πάνω στες αλλαγές να σε βοηθήσουν.

Επήα στες αλλαγές, αμέσως επιάσαν τα τζαι εδώσαν μου ένα πιστωτικό σημείωμα. Λαλούν μου, πάρτα μαζί σου κάτω τζαι έβρε το σωστό που θέλεις τζαι πήεννε ξανααγόραστα. Λαλώ της ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΙΡΙ!
Μα όι, δεν γίνεται. Μπαίνει και στο σύστημα της, κάτι θωρέι, λαλεί μου άτε πάμε μαζί. Πάμε, βρίσκουμε ξανά την κοπέλα στα παπούτσια. Ξαναλαλεί μας ότι δεν έχει ταίρι 41. Επιμένει η άλλη, σάννα τζαι ενευρίασε τζιόλας. Κόρη μου πούντα τζίνα που σου μινήσκουν; ΕΝ μου εμείναν! Πού εν τζίνα που εν ταιρκάζουν; Πού τα βάλλεις; Εν έχω, εν εμείναν! Ξανά τζαι ξανά.

Ύστερα ήρτεν τζαι τρίτη. Επήε ετσιάκκαρε ξανά, πάλε αρνητική η απάντηση. ΛΑλώ τους οκ, στο άλλο χρώμα υπάρχουν κάπου; Όχι. Καλά, μπορώ να τα φορήσω να δω αν μου κάμνουν έτσι λάθος τζαι να τα πιάσω όπως τα είχα τζαι κανεί; Δοκίμαστα αλλά....
Λαλώ της αφού μπορεί να μου κάμνουν, το ένα πόδι εν μισό νούμερο μεγαλύτερο που το άλλο! Δοκιμάζω τα. Κάμνουν μου. Λαλώ της κάμνουν μου.

Μα...ξέρεις.... εγώ δεν μπορώ να σου τα πουλήσω λάθος!!! Μα τώρα σοβαρολογείς; Επούλησες μου τα μια φροά λάθος. Εν μου διάς τα λεφτά μου πίσω, αναγγάζεις με να γοράσω κάτι άλλο που το κατάστημα σου. Τζαι προθυμοποιούμαι να τα πιάσω λάθος να λυθεί τζι εσένα το πρόβλημα σου τζι εμένα το δικό μου, τζαι λαλείς μου εν γίνεται; ΉΔΗ έκαμες λάθος, αν το ξανακάμεις ενώ έχεις μιλήσει με την υπεύθυνη σου τι σε κολιεί;

Μιλούμε ξανά και ξανά και ξανά με την υπεύθυνη, και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να πιάσει τα στοιχεία μου και αν σε 10 μέρες δεν βρεθεί το ταίρι το σωστό να έρτω να τα πιάσω. Σίουρα; Σίουρα.

Τζίνο που με απασχολεί τωρά είναι, αν πάω τζαι δεν μου τα διούν πίσω, τι πρέπει να κάμω εγώ; Έχω όντως εγώ το λάθος και το φταίξιμο ή τζίνοι; Μπορώ να απαιτήσω τα λεφτά μου πίσω ΌΙ ΣΑΝ πίστωση για το ίδιο κατάστημα εφόσον δεν φταίω εγώ για το λάθος;

Ξέρει κανένας τι παίζει; Έκαμε κανένας έτσι πατάτα ποττέ του όξα είμαι μόνο εγώ τζαι ο παπάς μιας συμμαθήτριας μου στο δημοτικό που εγόρασε της κόρης του που την Αγγλία αθλητικά τζαι ήταν τζαι τα 2 αριστερά;!;! (τούτο ξεπερνά με τζι εμένα!!!)

14 σχόλια:

Nonis είπε...

καλησπέρα!

δυστυχώς δεν γνωρίζω περί δικαιωμάτων του καταναλωτή για να σε συμβουλέψω, αλλά θεωρώ ότι εκουράσαν σε άδικα.
αν έξερες ότι είχεν να σε ταλαιπωρήσουν καλύτερα να μεν επήενες εξαρχής, αφού όντως σου κάμνουν...

όσο για την τελευταία κουβέντα έχω να σε πληροφορήσω ότι ο παπάς της φίλης σου δεν είναι μόνος του... χαχαχα
ήμασταν ταξίδι μια μεγάλη παρέα τζαι επήαμε για ψώνια, τζαι μια κορούα ήβρε κάτι παπούτσια που της αρέσαν πολλά...
περιττόν να πω ότι μετά που ήρταμεν κύπρο ανακάλυψεν ότι ήταν τζαι τα 2 δεξιά... :p

Ανώνυμος είπε...

'Επρεπε να τα αφήσεις από τη στιγμή που ταίριαζαν στα πόδια σου. Έτσι κι αλλιώς από την απομάκρυνση σου από το ταμείο δεν αναγνωρίζεται λάθος.... αμφίδρομα!

Rania είπε...

τηλεφώνα στον σύνδεσμο καταναλωτή..εννά ξέρουν πιο πολλά details, νομοθεσία και τα δικαιώματα σου..

βασικά η ερώτηση είναι..φορείς size 42?? how tall are you!!

Leni είπε...

Ίντα πελλή που είσαι. Εν έπρεπε να ασχοληθείς. Κάμνουν σου; Επεράσαν 2 μήνες; Σιγά. Φκάλλουν πολλά πας στη ράσιη μας για να ανησυχείς για λάθος δικό ΤΟΥΣ. Να τα απαιτήσεις πίσω τζαι κανεί.

Πρασινάδα είπε...

Συμφωνω με τον Νόνη...καλυτερα να μεν επίαινες στο τέλος της ημέρας.

Παντως τζαι εμένα εν μισο νουμερο διαφορα...αλλά εμένα εν 37.5 τζαι 38....εν λογικο ομως. Παντα η μια πλευρα μας ενεν η ίδια με την άλλη.....

Moonlight είπε...

Noni, είμαι καλός άθρωπος γμτ, και είπα να μεν μείνουν 2 λάθος, ή να θέλει άλλος το άλλο ζευγάρι τζαι να μεν έχει ταίρι.... Έτυχε τζαι σε άλλους δλδ;! Τζαι πάντα τούτα τα πράματα τυγχαίνουν στο εξωτερικό, επρόσεξες το;!

HeatJo, είπαμε, είμαι καλός άθρωπος... αλλά εν το αναγνωρίζει κανένας α.... επανικοβήθηκα κιόλας, λαλώ να μεν φαίνεται άμα εν φορεμένα, ασπούμε το ένα να φαίνεται πιο βαθύ κλπ...

Ράνια, έτσι έννα κάμω. Ελπίζω να έβρω λίη ώρα όσο εν ανοιχτοί... Πολιτικά παπούτσια φορώ 41 άμα εν μεγάλη φόρμα. 42 εν φέρνουν πολλοί έτσι κι αλλιώς. Αθλητικά ναι, φορώ ότι μεγαλύτερο βρω σε γυναικείο. Τζαι είμαι 1,75. Όι τζαι τόσο ψηλή. Απλά αντί για πόθκια, έχω κουπιά!

Λένη, είπαμε εν είμαι πελλή. Είμαι καλή!!! (Πε πε έννα το πιστέψω!). Έτσι έπρεπε ρε, αν το έξερα ότι όι απλά εν ήταν να γίνει η δουλειά μου, αλλά ήταν να μεν γινέι ούτε καν λάθος, εν θα επήεννα, αλλά πού να σκεφτώ έτσι πράμαν... I will be a cruel bitch who DEMANDS τζαι να δούμε τι θα γίνει!

Πρας, εγώ ξέρω το ότι είναι νορμάλ. Αλλά οι πωλήτριες κάμνουν με να νοιώθω παραφύση που άμα τους πω δώστε μου το αριστερό επειδή εν πιο μεγάλο! Άσχετο, ξέρω μια κοπέλλα που τα μαλλιά της μεγαλώνουν πάντα πιο γλήορα που τη μιά πλευρά παρά που την άλλη! Αμέιζινγκ έννε;

Μάνα είπε...

H HeatJo έχει δίκαιο. τι ήθελες αλλαγές αφού σου έκαναν;

Rania είπε...

χαχαχα..κουπιά!
που την μια εν καλό γιατί 41 εν φορούν πολλές άρα βρίσκεις πιο εύκολα.
Εγώ φορώ 38 και εν το πρώτο που εξαφανίζεται!

Moonlight είπε...

Μάνα, τι να κάμω, επανικοβλήθηκα, είπα μ πορεί να εν ορατή η διαφορά παρόλο που εν οκ πάνω μου και δεν νοιώθω περίεργα...

Ράνια, ναι εν φορούν πολλές, ΑΛΛΑ τα παπούτσια έρκουνται ασπούμε 1 ζευγάρι 36, 2 ζευγάρια 37, 3 ζευγάρια 38, 3 ζευγάρια 39, 2 ζευγάρια 40 και 1 ζευγάρι 41. Αν δεν έβρεις τζίνο το 1 έχασες. Τζαι εν λίοι οι τόποι που το 41 τους εν αρκετά μεγάλο για μένα.... άρα όσες έχουν μεγάλα πόδια παν σε συγκεκριμένα καταστήματα, και δεν μένει τίποτε μετά.....

postbabylon είπε...

wow! tzi'ego exw 40 1/2 sto aristero tziai 41 sto deksi!
an ta esheis anapoda na psoumnizoumen mazi gia papoutsia!heheh

Ανώνυμος είπε...

όι μάνα μου! ήταν να φκει τζιαι πουπάνω; αν έχεις την απόδειξη; ε λογικά εννά σου τα δώκουν αλλά εν ξέρεις ποττέ! ασπούμε δέη φακτ απ! ενεν εσύ που φταίεις

Raindrops είπε...

En paizesai!
edwse sou k ti lisi i Postbabylon, lol!!

sindrimin είπε...

μα απεργείς;
Και αν ναι, ποιά τα αιτήματα σου;
blog about it :]
x

Moonlight είπε...

εν απεργώ, έτο εν προλαβαίνω να γράψω...
το πιο πρόσφατο εντυπωσιακό που θα ήθελα να σhιστώ να γράψω εν μπορώ να το πω δημόσια οπότε εχάσαμε ούλλοι πάλε....
εσύ απεργείς; ούτε το τηλέφωνο σου εν μας το έπεψες κόμα!