Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Για να σοβαρευτούμεν

Υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα νεαρό συνάνθρωπο μας για μεταμόσχευση μυελού οστών. Την Τετάρτη, 4/05/2011 και ώρα 5.00 με 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Σωματείο του Κεραυνού Στροβόλου από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, αιμοληψία με σκοπό να βρεθεί συμβατός δότης.Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα χρειαστεί 1-2 λεπτά ο καθένας μας από τον χρόνο του για να δώσει αίμα με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να σώσει μια ζωή. Οι επιτρεπόμενες ηλικίες είναι από 18 μέχρι 45 χρόνων. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να δώσουν το παρόν τους καθώς επίσης και να προσπαθήσουν για μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο τηλ. 22863110 ή στο email: iaristodemou@papaellinas.com
 
To event στο facebook μπορείτε να το δείτε εδώ.

Να σας πω ότι όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να παν στον Κεραυνό, μπορούν να πάνε και στο κέντρο αίματος στην Έγκωμη να δώσουν. Θα ζητήσετε να δώσετε δείγμα για μυελό, θα συμπληρώσετε μια μικρή αίτηση-ερωτηματολόγιο και το δείγμα σας θα κρατηθεί στην τράπεζα του Καραϊσκάκειου στην οποία έχουν πρόσβαση άλλες χώρες.

Να ξέρετε ότι γίνεται αιμοληψία, σαν όταν είναι να κάνετε αναλύσεις, χωρίς να πειράζει αν πάτε απροετοίμαστοι, δηλαδή έχοντας φάει κάτι, ή παίρνωντας κάποιο φάρμακο κλπ.
Δεν πονάει, όπως ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ, και η διαδικασία αν σας χρειαστεί κάποιος κάποτε. Δεν παίρνουν πλέον μυελό, αλλά αίμα μόνο, άρα μόνο ένα συνηθησμένο τρύπημα από βελόνα είναι που θα υποστείτε, δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε.

Παρακαλώ μην πάτε αν δεν έχετε σκοπό να παρουσιαστείτε ΑΝ είστε συμβατός δότης κάποτε.
 
Όσοι θέλετε, μην το αμελήσετε, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ένα παιδί 23 χρονών αξίζει τον κόπο μια μικρή ταλαιπωρία!

Καλή πρωτομαγιά, και σας εύχομαι όλους υγεία στο σώμα, υγεία στη ψυχή, δύναμη και κουράγιο.

9 σχόλια:

Sike είπε...

λυπούμαι όταν βλέπω τέτοιες εκκλήσεις γιατί σημαίνει πως το δείγμα που έδωσα στο καραϊσκάκειο πριν χρόνια εν κάμνει για την περίπτωση, διαφορετικά θα με ειδοποιούσαν και δεν θα βγαίναν στους δρόμους.....

Moonlight είπε...

Το κακό εν ότι μπορούν λίο να το προωθήσουν ασπούμε, ειδικά τωρά που αλλάξαν πολλά τα πράματα που τότε που έδωσεν ούλλη η Κύπρος για τον Αντρέα.
Εν τόσο πιο απλό, τζαι λυπούμαι να ακούω ότι έχει κόσμο που βαρκέται να πάει, που φοάται να πάει, που σκέφτεται να πάει άμπα τζαι χρειαστούν τον τζαι φοάται μετά, κλπ.

Τζαι που την άλλη θωρώ υα μωρά που έχουν καρκίνους κλπ τζαι ούλλη μέρα τρυπούν τα, κάμνουν τους παρακεντήσεις, τζαι δεν κλαίν, δεν λαλούν τίποτε.

Τζαι πόνο να είχε η υπόθεση, θα επήεννα. Μια φορά ένι, τζαι νοιώθεις τόσο όμορφα που προσφέρεις κάτι τόσο πολύτιμο σε έναν άνθρωπο...

Ανώνυμος είπε...

3erete oti twra mporeis apla na valeis ena cotton bud mes to esoteriko ton voukkwn sou na soro4eis llia kuttara je it's a good enough sample.

Nomizw an estamatousan touto to 'aimoli4ia' itan na pian parapanw kosmo.

8a emporousan na gyrizoun 2 meres mes tin makariou je na epianan 1000 samples.

{toulaxiston etsi to kamnoun dame sto anthony nolan trust soc tou panepistimiou pou en gia te8kia pramata}.

Moonlight είπε...

Το θέμα εν ότι άμα σου πιάσουν το δείγμα τζαι εσύ φοάσαι να δώσεις λίο αίμα, μετά πόσο έννα φοάσαι να πάεις να δώσεις στον ασθενή τόσες ώρες; Καλλύττερα να μεν είσαι στην τράπεζα παρά να σε καλέσουν τζαι να μεν εμφανιστείς.

Ανώνυμος είπε...

Έδωκα πρόσφατα δείγμα τζι εγώ. Έννεν τίποτε, ούτε πονείς ούτε τίποτε. Ακόμα τζι εγώ που έχω τεύχη* με τες βελόνες εν ένωσα τίποτε. Όποιος μπορεί να πάει να βοηθήσει.
Έχω τζι εγώ ένα συγγενικό τζαι πολλά πολλά αγαπητό πρόσωπο που θέλει επειγόντως μυελό τζαι ευτυχώς εβρέθηκε συμβατός δότης στο εξωτερικό.

Ουφ! είπε...

θυμήθηκα τη περίπτωση του μικρού πριν... πόσα χρόνια... 10-11; αν ξέρετε, υπάρχουν αυτά τα δείγματα από τότε;

Moonlight είπε...

Υπάρχουν τα δείγματα αυτών που είναι ακόμη κάτω από 45 χρονών.
Τότε έδωσαν 60.000 Κύπριοι.
Ελπίζω να καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και αυτή τη φορά, είναι κρίμα να χάνονται ζωές ενώ θα μπορούσε να βρεθεί λύση. Όχι μόνο για το συγκεκριμένο παιδί, γενικά και παγκόσμια.

Νηφάλια Μέθη είπε...

μακαρι να πανε ολα καλα για το παιδι...

ειχα την εντυπωση και πες μου αν ειμαι λαθος πως φτανει μια φορα να δωσει κανεις και αποθηκευουν στους υπολογιστες τα στοιχεια που χρειαζονται απο τον καθενα μας ουτως ωστε να χρειαζεται κανεις δειγμα υπαρχει ηδη μια πρωτη τραπεζα και αν βρεθει ιστοσυμβατοτητα καλουν τον πιθανον δοτη (;) μακαρι να ισχυει και να ειμαστε τοσο οργανωμενοι!

καλο βραδυ φεγγαρακι!

Moonlight είπε...

Έτσι είναι. Απλά η τελευταία μεγάλη έκκληση έγινε πριν τόσα χρόνια. Από τότε χιλιάδες ατόμων ενηλικιώθηκαν, άλλαξαν οι μέθοδοι, άλλοι γέρασαν και σβήστηκαν από το αρχείο. Άρα πάντα υπάρχει ανάγκη για νέα δείγματα.
Κατά τα άλλα είναι όπως τα είπες. Κρατιέται αρχείο, αρκεί να δώσεις μια φορά και είσαι ΜΕΣΑ!