Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Καρναβάλι και ρατσισμός;

Πριν 2 χρόνια ήμουν Γαλλία όταν εγιορτάζαν τα καρναβάλια. Κάτι γνωστοί μας ήταν να κάμουν άρμα τζαι να ντυθούν στρουμφάκια τζαι είπαμε να πάμε να τους δούμε, αφού απορρίψαμε την πρότασή τους να τους συνοδεύσουμε.
Τζαι εφκήκαμε να έβρουμε κάτι να ντυθούμε, ας είναι και κάτι απλό, με προϋπολογισμό φτωχού φοιτητή.
Στο ψάξιμο επήα με φίλες καλαμαρούδες, γαλλίδες, και μιά που τη ρεουνιόν (όι ότι έχει σημασία, απλά εφαίνετουν ενδιαφέρον τζαι είπα να το γράψω).
Το θέμα που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι έκαμε τους πολλή εντύπωση που εσύρναμεν ιδέες του στυλ "να ντυθώ emo", "να ντυθώ μετταλλάς", "να ντυθώ κινεζούλα", "να ντυθώ μπιν λάντεν". Λιότερο τους επείραζε το να ντυθούμε ινδιάνοι ή καουμπόυδες, βέβαια. Ο λόγος, ήταν ότι "εν ρατσιστικό".


Έτυχε σήμερα να κοιτάζω στο ίντερνετ για καμιά εύκολη "σπιθκιάσιμη" καρναβαλίστικη αμφίεση τζαι ήβρα γραμένο τούτο το πράμα κάπου. Πάλε τα "ρατσιστικά" παραδείγματα ήταν μπιν λάντεν, μπουσh, χίτλερ, κλπ.
Είμαι παράλογη που εν θορώ πού εν το ρατσιστικό σε τούτο το πράμα; Αλήθκεια ρωτώ, τελευταία με ούλλα τούτα που φκαίνει ο κόσμος τζαι λαλεί με τόση φυσικότητα τζι εν αντρέπεται, άρκεψα να διερωτούμαι αν είμαι ρατσίστρια τζι εν το καταλάβω!

6 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Το κουΐζ αν είσαι ρατσιστής ή ρατσίστρια εν εύκολον: μισάς, αντιπαθείς, απαιχθάνεσαι, ανακατσιάς, υποτιμάς κάποιον ή κάποιαν επειδή τον εκατάταξεν σε μιαν ομάδαν ή για το άτομον του. Αν εν για το πρώτον εν ρατσισμός. Αν εν για το δεύτερον, χαλάλιν του.

Τωρά να ντυθείς Χίτλερ τζιαι να θιγούν οι Γερμανοί δεν το καταλάβω. Εγώ πον να ντυθώ Γρίβας φέτη θα θιγούν οι εοκαβητατζιήδες τζιαι τ΄αγγόνια τους; ;))

Ανώνυμος είπε...

Όι, εν είσαι παράλογη. Ρατσιστικό θα ήταν η εκάστοτε κοινωνία δεν επέτρεπε στους αλλοδαπούς να λάβουν μέρος στα καρναβάλια. Πολλά σοβαρά επήραν κάποιοι την διασκέδαση και τον πασιαμά.

EliL είπε...

Εγώ νομίζω απλά εχάσαμεν το νόημα πλέον, άμα βλέπουμε ρατσισμό ακόμα και στα καρναβάλια. Εν ρατσιστικό να ντυθεί κάποιος κυπριοπούλα τα καρναβάλια; Εξάλλου το ππόιντ των καρναβαλιών ποιόν ενι δηλαδή; Τζαι τούτο το πράμα πού σταματά; Έτυχε τζαι σε μένα μια φορά, μέσα σε συζήτηση να κάμω πως είμαι κινεζάκι τραβώντας τα μμάθκια μου για να γινούν σχιστά, τζαι να μου πεί κάποιος φίλος μου να σταματήσω επειδή "εν πολλά ρατσιστικό τούτο που κάμνεις". Γιατί ρατσιστικό; Τι εν ο ρατσισμός δηλαδή; Εν στα λόγια ή στη συμπεριφορά; Ποττέ δεν θα εθωρούσα τον κινέζο ως κατώτερο μου ούτε θα του εσυμπεριφέρουμουν διαφορετικά από ότι σε οποιονδήποτε άλλο.. Αλλά είμαι ρατσίστρια επειδή βλέπω πως τα μμάθκια του εν διαφορετικά; Αφού ένι! Έκαμα το με τον ίδιο τρόπο που θα το έκαμνα αν επροσπαθούσα να μιμηθώ κάποιον γνωστό μου. Δυστυχώς, τζιαμέ που πρέπει να δούμε πως υπάρχει ρατσισμός εν το θωρούμε τζαι ασχολούμαστε με πελλάρες.

Ανώνυμος είπε...

αν ντυθώ γιενέκα εννα είμαι σεξιστής ασπούμε?

Ωραία Ελένη είπε...

Ρατσιστή κάμνει σε η συμπεριφορά σου και τί άνθρωπος είσαι... σιγά τωρά! μακάρι να συμπεριφερόμαστε όλοι μας εντάξυ απέναντι στους άλλους, κυρίως τους λιγότερο τυχερούς και το τί θα ντυθούμε στα καρναβάλια εν το τελευταίο. κάμε ότι τραβά η ψυχή σου!

το Ηλίθιο Αγρινό είπε...

Χμμμ φέτος βαρκούμε να ντυθώ οπόταν να σου πω τιν ιδέαν μου... αν σου κάμνει...

Σκέφτηκα να κρατώ ένα ζευγάρι κυάλια... με το οποίο θα κοιτώ ένα παλιό ράδιο και ένα άρβυλο.

Τηλε-θεατής Ράδιο Αρβύλα.

Την περασμένη χρονιά εντύθηκα Άης Βασίλης...

Τούτα δεν είναι ρατσιστικά.

Μιαν άλλη φορά εκουβάλουν μια πόρτα. (Ο πελλός που την Πόρτα)
Τούτον παίζει να ένει...

Χαλάρωσε.