Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ηad a happy weekend?

Προψές επία στους χαρουπόμυλους Λανίτη, όπου το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας εδιοργάνωσε μια βραδιά αφιερωμένη στην έρευνα.
Από ότι ξέρω ήταν η πέμπτη χρονιά που εδιοργανώνετουν η βραδιά στην Κύπρο, εγώ όμως πρώτη φορά επήα. Εν ξέρω πώς ήταν ως τωρά, φέτος αρχικά απογοητεύτηκα λίο γιατί επερίμενα παραπάνω διαδραστικα πράματα, αλλά εφανήκαν μου λία. Τελικά έκατσα καμιά ώρα τζι εποσκολήστικα. Έφαα παγωτό που απλά υλικά φτιαγμένο τζίνην την ώρα παγωμένο με τη βοήθεια υγρού αζώτου (το οποίο είδα για πρώτη φορά ενώ ήταν υγρό), έμαθα για κάτι σκουλικάκια που χρηισμοποιούνται στις βιολογικές καλλιέργειες και παρασιτούν κάποια κακά (για το δέντρο μας) σκουλίκια μέχρι να τα σκοτώσουν. Είδα DNA μπανάνας και έμαθα πώς μπορώ να το απομονώσω στο σπίτι μου με απλά υλικά της κουζίνας μου (όι πως πρόκειται να το κάμω ποττέ μου!), είδα ρομποτάκια, αγόρασα μια τρισδιάστατη εικόνα του φεγγαριού (όι, εν φορείς ειδικά γυαλια για να την δεις τρισδιάστατη), και εσυζητήσαμε με τα παιδιά που εκάμναν το πείραμα για την εκκένωση κτιρίων σε περίπτωση πυρκαγιάς.



Εχτές επήα στην εκδήλωση του ΚΟΤ για την παγκόσμια μέρα τουρισμού. Από τις 10:30 έως τις 17:30 και ανά μισή ώρα, αποχωρούσαν 2 λεωφορεία από το ΟΧΙ για 2 διαδρομές και σε άφηναν/μάζευαν από τα μουσεία της Λευκωσίας. Μέσα στα λεωφορεία εγκεκριμένοι ξεναγοί μιλούσαν για την ιστορία της πόλης, αλλά και μέσα στα μουσεία ανά μισή ώρα ξεκινούσαν ξεναγήσεις. Επίαμεν Λεβέντειο, νομισματικό της Τράπεζας Κύπρου τζαι στο Τζιάπρα Πιερίδη επίσης στην Τράπεζα Κύπρου, στο Αρχαολογικό και στο Μουσείο Ιστορικής Μοτοσυκλέτας το οποίο εχαρηκα παραπάνω που ούλλα. Ένα πλάσμαν μόνο του εσύλλεξε τες μοτόρες, μόνος του τες σάζει, δουλεύκει και όσην ώραν εν τζιαμέ, αλλά τζαι σπίτιν του, τζαι σέβεται την ιστορίαν της κάθε μοτόρας τζαι καποιον που μπορεί να του εχάρισεν κάποιαν. Πολλά παθιασμένα πλάσματα, μπράβο τους για την προσπάθεια τους τζαι για το μεράκι τους τζαι για τη δουλειά τους τζαι που εν υπεύθυνοι άμα οδηγούν τζαι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα να προσέχουν ούλλοι που έχουν μοτόρες κλπ. Είδαμεν μοτόρες παλιές της αστυνομίας, της φρουράς του Μακαρίου, του αγωνιστή Στυλιανού Λένα. Βεσπούες, Λαμπρεττούες, αλλά τζαι μεγάλες μοτόρες. Είχε τζι ένα αυτοκίνητο Morgan χειροποίητο, αλλά εν ήταν σασμένο. Πολλά ωραία προσπάθεια, μακάρι να είχαν παραπάνω πλάσματα έτσι πάθη, τζαι μακάρι να τους βοηθά τζαι το κράτος σε τούτες τες προσπάθειες που μόνο καλό μπορούν να μας κάμουν σαν κράτους και σαν οικονομίας..
Κατά τα άλλα, το απόγευμα η μέρα εσυνεχίστηκεν με το Φεστιβάλ παγωτού, στην Πύλη Αμμοχώστου στην τάφρο, όπου οι Κυπριακές παγωτοβιομηχανίες επροσφέραν δωρεάν παγωτό, Κύπριοι σεφ πουλούσαν λουκουμάδες και μαχαλλεπί με παγωτό, μέλι και καρύδια, όπου μπορούσες να φάεις δωρεάν παγωτό κρέμα με διάφορα κυπριακά προϊόντα: κούννες, γλυκά του κουταλιού, μέλι, κλπ.
Μουσεία, βόλτεσ στην παλιά πόλη, ζωντανή μουσικούλα μες στο πράσινο, κόσμος, διασκέδαση για τα μωρά, παγωτό, παγωτό, παγωτό...
Τι άλλο ήθελε μια όμορφη Κυριακή;

Ελπίζω με τα χρόνια να αυξάνεται ο κόσμος και η ποιότητα των διοργανώσεων τούτων τζαι να μεν τα σταματήσουν τόσο ξαφνικά όσο τα εξεκινήσαν.
Μπράβο για τες προσπάθειες, τζαι στον κόσμο που υποστηρίζει τούτες τες εκδηλώσεις, ας εν τζαι για το δωρεάν παγωτό. Άξιοι είμαστεν να το σνομπάρουμεν!
Photo by Me.
Λεβέντειο Μουσείο.

4 σχόλια:

Leni είπε...

Άτε ρεεεεεεε
Το εχτεσινό ακούεται τέλειο!
Άλλη φορά θέλουμε ενημέρωση ΠΡΙΝ τα events :P

Moonlight είπε...

Sorry, αλλά ούλλον ελάλουν να το πω, τζαι ούλλον εξέχαννα!
Εβούρουν τζαι κάμποσον εν η αλήθκεια...
Είχε τζαι δεύτερο route το λεωφορείο που επήεννε προς πύλη Αμμοχώστου-Αρχιεπισκοπή, στα μουσεία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, το Λαϊκής Τέχνης και το Βυζαντινό...αλλά ήμασταν αρκετά ψόφιες και πεινασμένες για να συνεχίσουμε!
Next time να πάμεν ούλλοι! Lol!

Leni είπε...

Τέλοσπάντων, μπορεί να σε συγχωρήσουμε
Ε άτε, να κανονίσουμε :Ρ

paparouna είπε...

Εμείς εκάμαμε απομόνωση DNA ενός βακτηρίου κάμνει; Αλλά ο prof μας είπε μας ότι τζαι το DNA του μπιζελιου απομονώνεις το με σπίρτον τζαι απορυπαντικά αλλά εν θυμούμαι ακριβώς πως:p
Sounds like you had a lovely Sunday. Ατε και καλό φθινόπωρο!:p