Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Διακοπές στην Ελλάδα και άλλες ιστορίες.

Επία σε διάφορους τόπους διακοπές ως τωρά. 2-3 μέρες στον καθένα.
Σαν την ιστορίαν την πουκατινήν έχω πολλές, αλλά θα σας πω 2 ακόμα:

Στο Βόλο σε πιτσαρία στον παραλιακό το μενού χωρίζεται σε πίτσες ατομικές, μεσαίες τζαι τζάμπο. Στο τέλος, μετά που τα ποτά λαλεί τα εξής:
"Τώρα σερβίρουμε και ατομικές πίτσες...
Στις 3 πίτσες η μία δώρο!"
Θωρώ το, παραγγέλλουμεν 3 μεσαίες πίτσες. (Εντωμεταξύ, ρωτούμεν τον σερβιτόρο αν κάμνουν πίτσες μισές μισές τζαι λαλεί μας είμαι εδώ 3χρόνια και 2 μέρες -για τα 3 χρόνια εν είμαι σίουρη βασικά, αλλά κάτι τέθκιον ήταν- και δεν μου το έχει ζητήσει κανείς αυτό. Πάρτε 2 μικρότερες άμα θέλετε. Ασχολίαστον τούτον.)
Η μιά που τες πίτσες ήταν μια του μενού τους που ήταν με τυρί και ανανά. Είπα του μιαν τέθκιαν συν ζαμπόν και ταμπάσκο. Εζάωσεν το στόμαν του ο παρέας τζαι εθώρεν με. Τι;, λαλώ του. (Ασπούμεν ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣΣΣΣΣ;;;;;) Λαλώ του εγώ θα τη φάω. Φέφκει.
Έρκουνται οι πίτσες, τρώμεν τες, συζητούμεν για το πού θα πάμεν να φάμεν μετά (εν εχορτάσαμεν) τζαι ζητούμεν το λοαρκασμόν.
ΈΡκεται ο λοαρκασμός χρεωμένες τζαι οι 3 πίτσες. Φωνάζω του, λαλώ του συγγνώμη στο μενού (δείχνω του το) τι εννοεί εδώ; Ε, είναι για τις τζάμπο, λαλεί μου. Λαλώ του καλάν, ΠΟΥ το λαλεί ότι εν για τες τζάμπο μόνο; Α, να πάεις να μιλήσεις με την υπεύθυνη λαλεί μου (εγώ να πάω, όι να έρτει τζίνη). Εσηκώθηκα τζι επία. Να της το λαλώ τζαι να της το δείχνω τζαι να μου λαλεί όι έχει 30 χρόνια τζαι πρώτη φορά μας το λαλούν τούτον! Να μου βρίσκει δικαιολογίες του στυλ "ενόμισες έτσι επειδή λαλεί πουπάνω ότι κάμνουμεν τζαι ατομικές", τζαι να της λαλώ ότι έτσι που το έχουν εν σάννα τζαι μιλά για ΟΥΛΛΕΣ τες πίτσες του καταλόγου τζαι να μεν μπαίνει στο νόημαν. Στο τέλος λαλώ της εν πάσει περιπτώσει, διορθώστε το, διότι εμείς είδαμεν το, εκάμαμεν τον λοαρκασμό μας τζαι επαραγγείλαμεν, τζαι ζητάτε μας άλλα ντ'άλλα. Τελικά λαλεί μου ντάξει, να αφαιρέσω την μια πίτσα (ασπούμεν "καλάν πρίχτισσα"). Καρτερούμεν τον νέο λοαρκασμόν, τίποτε. Φωνάζουμεν του μαννοσερβιτόρου (είπα της τζαι μιαν κουβένταν του στυλ "το παιδί που σερβίρει έχει λίγο πρόβλημα συμπεριφοράς", αλλά αμφιβάλλω big time αν του είπαν τίποτε) τζαι λαλεί μας ε, είπε μου να σαω πάρω 4 ευρώ λιγότερα! Ποιά 4 ευρώ ρε;;;;; Λαλώ του η φτηνόττερη πίτσα εν τζίνη, τόσα λεφτά θα αφαιρέσουμε τζαι θα πάω να εξηγηθώ εγώ μαζίν της. Επήα, είπα της αφού είπαμεν να φκάλουμεν μιαν πίτσαν, ορίστε. Άρκεψεν εμάσαν μου τα πάλε, κάτι ιστορίες που ούτε η ίδια δεν εκαταλάβενεν, τζαι εφύαμεν.

Τούτον ήταν το γεγονός που επροηγήθηκεν του προηγούμενου που είπα, που δεν ήθελα να κάμω θέμαν.

Να σας συμπληρώσω για την προηγούμενην ιστορίαν τι επροηγήθηκε, για να μεν νομίζετε ότι εν της φαντασίας μου το πρόβλημαν του εγκεφάλου της γυναίκας τζιαμέ. Στην αρχήν ήρτεν έναν παιδίν να μας φέρει νερά κλπ τζαι έππεσεν του η κανάτα του νερού χαμέ τζι έσπασεν. Δεν θέλετε να ακούσετε τι φωνές έφαεν ο γέριμος ο άθρωπος τζαι που τη φάουσαν τζαι που τον άντρα της. Για μιαν κανάταν νερό!!! Μπροστά μας!!!

Το άλλον περιστατικόν, πάλε στο Βόλο. Παραγγέλλουμε πίτσα (που άλλην πιτσαρίαν) για ντελίβερι. Δεν φέρνουν απόδειξη, και χρεώνουν τεράστιο ποσό. Το παιδί που μας εφιλοξενούσεν έπιασεν τους τηλέφωνον τζαι εδικαιολογηθήκαν με το ότι "εχτυπήσαν καταλάθως μεγάλες πίτσες αντί μεσαίες" (παρόλο που όπως τα υπολογίσαμεν με τον κατάλογο τους, ούτε με την τιμή των μεγάλων δεν έφκαινεν τόσα) τζαι εφέραν πίσω τα ρέστα τζαι τη λάθος απόδειξη. Περιτό να πω ότι το παιδί είπε μας που πριν ότι τους έκαμεν ξανά παρατήρηση για το ότι δεν φέρνουν αποδείξεις. Τζαι διερωτούμαι τζι εγώ: Εν κανεί που εν φέρνεις απόδειξην, εν τζαι μεγάλη παραγγελία, άρα μάλλον θα μοιραστούν τον λογαριασμό τα πλάσματα, άρα θα αναρωτηθούν δεύτερην τζαι τρίτην φοράν πόσα ήταν η πίτσες τους, ήντα χρεώννεις τζαι πελλάρες τζαι πάεις να μας κλέψεις ρε χαντέ;;;;

Συμπέρασμαν: εν κάμνει η ελλάδα για διακοπές, Εν σhειρόττεροι τζαι που μας σε μερικά πράματα. Ανάθθεμαν την ώραν που θα πεις να πάω να ξεσκάσω, να περάσω λίον καλοτζαίριν ολάν, εξήκκον σου που θα σου σπάζουν τα νεύρα έτσι σκέδιον κάθε φοράν!

5 σχόλια:

Eólica είπε...

Δώσε δώσε δώσε!! Καλά τους κάμνεις! Δυστυχώς έππεσες πας τες περιπτώσεις. Μακάρι να μπορούσα να πω πως εν οι εξαιρέσεις στον κανόνα αλλά δεν το νομίζω...

Leni είπε...

Μα χώρε ρε!
Τωρά εθκιάβασα τζαι το προηγούμενο ποστ, καλά είπαν στες Πατάτες αντιναχτές, "εσείς θα μας βγάλετε απ'την κρίση". Κυριολεκτικά όμως. Τζαι πού εξέραν ολάν ότι εβάστας να τους πιερώσεις; Μπορεί μόνο τόσα όσα επαράγγειλες να εβάστας.

Antigonistyli είπε...

Κσίκκος σου!! Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σκέφτομαι ότι δικαιολογημένα έπαθαν ό,τι έπαθαν...
Μπράβο σε σένα πάντως! χχ

Moonlight είπε...

@Eolica: Δυστυχώς δεν είναι οι εξαιρεσεις, άμα ρωτήσεις ούλλοι έχουν να σου πουν για ένα καλό τόπο, αντί να έχουν να σου πουν για έναν κακό!

@Leni: Γι' αυτό έπαιξα το χαρτί "εμείς εκάμαμεν το λοαρκασμό μας τζαι εν γίνεται τωρά να μας χρεώνετε άλλα ντ'άλλα...". Αφού είδα ότι η κυράτσα ήταν το χτιν τζαι το χτοσhέριν επήρα το έτσι.

@ Anti-I: Γάροι ρε, τόταλλι γάροι!

Ερυκίνη είπε...

νομίζω το ηθικό δίδαγμα είναι ένα. Τέρμα οι πίτσες!!!
α ρε Moonlight τι τραβάς τζι εσύ. Πάντως, μπράβο που τα έχωσες τζαι ίσιωσες τους θκυό ππαλιές!!