Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ππόιντς

1. Ρε κουμπάρε, κάμνετε ΚΡΑ να φέρετε κόσμο, να κάμετε κόσμο εθελοντές αιμοδότες, τζαι άμα σας πιάννουμεν τηλέφωνον κλείτετ μας το; Τζαι ύστερα παραπονιέστε άμα εν βρίσκετε τους εθελοντές να έρτουν άμαν έσhετε emergency; Είσαστεν ΓΑΡΟΙ.

2. Πρέπει επιτέλους οι δασκάλοι να καταλάβουν και να επισημαίνουν τακτικά τα εξής σημεία:
- Ο μήνας είναι ΣεΠΤέμβρης και όχι ΣεΜΠΤέμβρης
- Το ρήμα είναι καταλαΒαίνω και όχι καταλαΜΒαίνω
- Όταν μιλούμε για τόπο λαλούμε όπου, όταν μιλούμε για άλλα πράματα λαλούμε που ή ο οποίος κλπ. ΔΕΝ λαλούμεν "η Μαρία ΟΠΟΥ είχε συζητήσει με τον Κώστα, αποφάσισε το και το..."

3. Στα -αι-, -οι-, κλπ, άμα ο τόνος εν στο πρώτο γράμμα δεν βάλλουμεν ΤΖΑΙ διαλυτικά.

3 σχόλια:

Moonlight είπε...

OH NO!!!
Έκαμα καταλάθως reject τα σχόλιά σας. Αν θέλετε και διαβάζετε το αυτοκαταστραφόμενο δικό μου σχόλιο, πλιζ ριπίτ δεμ.
Σόρυ!

Eólica είπε...

Soooooooo true!! Εν μπορείς να φανταστείς τι περνώ τωρά που διορθώνω εκθέσεις. Δευτέρα λυκείου τζιαι να σου γράφουν
αφτός
κάπκιος
Τζιαι τούτο με το όπου τζιαι το που/ο οποίος αφιέρωσα τζιαι ολόκληρο μάθημα με επεξήγηση τζιαι ασκήσεις τζιαι πάλαι ΟΥΛΛΟΙ καμνουν το λάθος!!
Συγνώμην, εν οι δάσκαλοι που τα ξεκινούν τούτα ούλλα; Δηλαδή το "καταλαμβαίνω" που θωρώ το ένα που το δύο κοπελλούθκια να το γράφει ΕΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ που τους το μαθαίνουν;;;;;;

Moonlight είπε...

Τζαι εγώ έβρισκα το παράξενο που μια γνωστή μας από ένα χωριό, από οικογένεια αγράμματη, έγραφε στο δημοτικό "κεράζια" αντί "κεράσια"!
Β' Λυκείου, dude? Έλεος!
Εν ξέρω ΠΚΟΙΟΣ [sic] τους τα μαθαίνει, γιατί τα γράφουν έτσι, έννεν καν τόσο νεότερη γεννιά που μένα, να πω ότι εμεγαλώσαν με τα grenglish τζαι γι'αυτό. Τζι εγώ είχα computer που τα 10 μου αλλά να γράφω έξερα. ΤΖΑΙ ελληνικά ΤΖΑΙ grenglish!