Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ελληνικό Πανεπιστήμιο

(Με κόκκινο εν τα punchlines. Τζαι εννοώ τζίνες τες γραμμές που άμα τες θκιεβάζεις θέλεις να διάς ππουνιές του εαυτού σου! Κυριολεκτώ δηλαδή! Τζαι εν διπλό ανέκδοτο- έχει 2 punchlines.)


Τολοιπόν. Στο πανεπιστήμιο μου, προσφέρεται (ως φέτος, που του χρόνου κανένας δεν ξέρει) δωρεάν στέγαση σε όσους φοιτητές το επιθυμούν, σε ξενοδοχεία που έχουν σύμβαση με το πανεπιστήμιο.
Τα δικαιολογητικά (ο θεός ξέρει γιατί τα θέλουν αφού δεν έχει κάποιο κρητήριο) που χρειάζεται να προσκομίσει ο φοιτητής στη μέριμνα είναι εκκαθαριστικό σημείωμα, πιστοποιητικό οικογενιακής κατάστασης, και κάτι αιτήσεις που πρέπει να συμπληρώσουμε.
Κάθε χρόνο ρωτώ τους ΤΙ πρέπει να πάρουμε εμείς που είμαστε Κυπραίου και δεν έχουμε "εκκαθαριστικό σημείωμα" και μου απαντούν τη φορολογική δήλωση. Και ερωτώ εγώ: Καταλάβουν ΤΙ ΕΙΝΑΙ φορολογική ΔΗΛΩΣΗ; Καταλάβουν ότι εγώ στη φορολογική μου δήλωση μπορώ να γράψω ότι δεν δουλέφκω, δεν έχω ακίνητα, δεν έχω περιουσία, κλπ; Καταλάβουν ότι δεν έχει σημασία η ΔΗΛΩΣΗ αλλά η απάντηση που το φόρο; Εξήγησα τους το και τούτο. Εν το εκαταλάβαν, ούτε εκαταλάβαν ότι εν το εκαταλάβαν. Θέλουν τούτο το χαρτί να εν της χρονιάς της φετεινής. Εν χωρεί μες στο νου τους ότι πρώτα πιάνεις τα τα λεφτά σου και ΜΕΤΑ φορολογείσαι; Ότι εμάς ο φόρος (εχτός σε περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήών) γίνεται σήμερα, για 2 χρόνια πίσω; Οι. Εν το καταλάβουν.
Οk, τζι εγώ επήρα τους τη ΔΗΛΩΣΗ τζαι κανεί τους. Τζαι ούτε με ερωτήσαν τίποτε.
Πάμε στο άλλο χαρτί. "Πιστοποιητικό οικογενιακής κατάστασης". Άκου ποτζί.
Ρωτώ: τι εν τούτο το χαρτί δηλαδή;
Και έρχεται η απάντηση: Τι σε νοιάζει εσένα τι είναι; Απλά φέρτο και είσαι εντάξει.
Εγώ: Μα, πώς να σας το φέρω αν δεν ξέρω τι να ζητήσω και από που να το ζητήσω;
Αυτή: Και τι μας ρωτάς εμάς; αυτό που λέει το όνομά του είναι. Λέει τα μέλη της οικογένειας! Αλλά, είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να σου πούμε που θα το βρεις; Αυτό εννοείς;
Εγώ: Ε, ναι... Από τη στιγή που το ζητάτε, δεν έπρπε να ξέρετε και από που θα το πάρουμε; Εγώ όπου ρώτησα, δεν έχουν να μου δώσουν τέτοιο χαρτί. Και το μόνο που μου είπαν ότι γράφει πάνω τα μέλη της οικογένειας είναι το πιστοποιητικό απορίας.
Αυτή: ε, φέρε τέτοιο!
Εγώ: Μα δεν είμαι άπορη!
Αυτή: και;
Εγώ: ε, πως θα μου δώσουν πιστοποιητικό απορίας αν δεν είμαι άπορη;;;;;
Αυτή: ε, δεν ξέρω, οι άλλοι πως μας τα φέρνουν δηλαδή;
Εγώ: μα αυτό ρωτάω! να μου πείτε πού τα βρίσκουν άλλοι!
Αυτή: Κοπέλα μου, δεν είναι λογικό να μην έχετε αυτό το χαρτί! Κάποιος θα το δίνει! Δεν μπορεί να μην το χρειάζεστε!
Εγώ: Εγώ πάντως, δεν άκουσα κανέναν να το ζητά ή να το χρειάζεται! Και ψάχνω τόσο καιρό!
Αυτή: ε, και πώς φεύγετε στο εξωτερικό;;;;

Ντόινγκ!!! Όποιος κατάλαβε, να μου εξηγήσει παρακαλώ!
(Ήταν να το κάμω εκτενέστερο, διότι τούτη η συζήτηση εντζαι έγινε σε μια φορά. Τούτο εν ένα κολλάζ με τις κατά καιρούς σηζητήσεις μου! Και τούτες οι συζητήσεις εν για τρίτη χρονιά που συνεχίζονται! Ούτε ο Ανάν να ήμουν!)

6 σχόλια:

George είπε...

Αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία πιασμένη χέρι-χέρι με την αθάνατη ελληνική μλκ! Απίστευτο αυτό που διάβασα. Αδυνατό να πιστέψω οτι έγινε ένας τέτοιος διάλογος. Αδυνατό να πιστέψω οτι υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει οτι κάποια χαρτιά δεν υπάρχουν και στις άλλες χώρες όπως στην δική μας.

sindrimin είπε...

Ουφ... Αραγε εν πρώτα ηλίθιοι τζιαι μετά γραφειοκράτες;
Έζησα παρόμοια εμπειρία μόλις σήμερα προσπαθώντας να συνεννοηθώ τηλεφωνικά με τη φοιτητική μέριμνα του UCY.

Να σου πω μόνο οτι εχρειάστηκε να κάμω 25(!!!) τηλεφωνήματα όσπου να εξυπηρετηθώ ...τζαι να μεν επεκταθώ άλλο γιατί μπορέι να τα θκιεβάσει τζαι η "Ερυκίνη" :p

Ασκαρδαμυκτί είπε...

έπρεπε να σου τύχει και κανένας καρα-Λαρισαίος γραφειοκράτης, να έβλεπα σε πια γλώσσα θα συνεννοούσασταν...

Moonlight είπε...

egw nomizw prwta en normal plasmata, j meta pan se grafeia j n tous afinoun na doulepsoun. Parolo pou to theloun, en tous afinoun. (Oi, prepei na parei toulaxiston ena mina na doume oti epiasame ena fax!) Je meta kalareskei tous j ginountai ilithioi-grafeiokrates. Etsi paei pistefkw.
PS. exeresi se touto prepei na en diaforoi pou apla en ilithioi j valloun tous me meson se etsi douleies. Ara jinoi en prwta ilithioi je meta grafiokrates.

Moonlight είπε...

Askar, afta ta pianw, mia xara milaw, ti nomizeis? Apla i kopelia, den ixere/ithele na sinennoithei!

Coming soon: alles istories pathous apo to panepistimio mou..

Tinker Stell είπε...

Τι μου θύμισες τώρα...Υπήρξα και εγώ κάποτε φοιτήρια σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και έζησα παρόμοιες στιγμές...Απλά κάπόιοι άνθρωποι φοράνε παροπίδες.