Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

The orange post

Ok, έννα φάω περιπαίξιμο για τούτο το post αλλά εν πειράζει, αγαπά με και εν θα γελά πολλά.. (u do, έννεν;;;). Προχτές που λαλείτε είχα έμπνευση τζαι αθκιάση τζαι είπα να κάμω κάτι..δημιουργικό να το πω; διαφορετικό να το πω;...κάτι τελοσπάντων... Τζαι αποφάσισα να κάμω orangettes (προφέρουνται ορανζιέτ με παχύ ζ)

Και πάμε:



Βήμα 1:
Καθαρίζετε ένα πορτοκάλι πουτζίνα με την πασhιά φλούδα, τζαι κόφκετε τη φλούδα σε λωριδούες (ναι με την ψυσhιά μέσα, όι μόνο τζίντο λεπτό το πορτοκκαλί). Βάλλετε τες λωριδούες να βράσουν σε νερό για κανέναν τέταρτον. Αλλάσετε το νερό 3 φορές τζαι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τούτο γίνεται για να φύει η πίκρα που τα πορτοκάλια. (ρωτάτε τες γιαγιάδες σας που κάμνουν γλυκά του κουταλιού)


Βήμα 2:
Κάμνετε σιρόπι με ίση αναλογία ζάχαρης-νερού (3/4 φλυτζανιού για κάθε πορτοκάλι). Βάλλετε μέσα τες φλούδες σας ώσπου να μαλακώσουν, να γλυκάνουν τζαι να μεν φκάλλουν μια γεύση πικρή σαν τες δακκάνετε. (καλά εκαταλάβετε, πρέπει να δοκιμάζετε για να δείτε πότε θα εν έτοιμες)

Βήμα 3:
Φκάλλετε μια-μια τες φλούδες σας που το σιρόπι τζαι απλώνετε τες σε μια σχάρα να στραντζίσουν. Πουκάτω βάρτε κανένα σινούι ή ασημόχαρτο να μεν τρέξουν τα σιρόπια- κυριολεκτικά. Αφήστε τες έτσι αρκετές ώρες. Εγώ άφηκα τα, τζαι την άλλη μέρα πρωί πρωί εσηκώστηκα να τα τελειώσω, αλλά εν θέλει τόοοοσο πολλές ώρες.
Βήμα 4:
Λιώνετε μαύρη (ή καλλύτερα για να μεν είμαστεν ρατσιστές, υγείας) σοκολάτα σε bain-marie (που για τους μη γαλλομαθείς σημαίνει μπάνιο της Μαρί) ή τελοσπάντων σε ένα μπρίκι που θα βάλετε σε ένα κατσαρολάκι που θα έχει μέσα νερό-τούτο γίνεται για να μεν καεί η σοκολάτα.
TIP: προσέχετε να μεν σας πέσει μες στη σοκολάτα ούτε σταγόνα νερό!

Βουτάτε μέσα στη σοκολάτα που έχει λιώσει καλά και ανακατέψετε την να γυαλλίσει τις φλουδίτσες, τζαι βάλλετε τες πάνω σε ένα κομμάτι ασημόχαρτο ή λαδόκολλα. Άμα κρυάνουν λίο βάλλετε τες στο ψυγείο ώσπου να στεγνώσει η σοκολάτα.
Το κακό της υπόθεσης εν ότι ένναν καλά να βάλλεις τη σοκολάτα μες στο ψυγείο διότι χάννει τη γυαλλάδα της, θαμπώνει. Αλλά εν καλοτζαίρι τζαι εν εμείς που θα τα φάμε, τζαι ακόμα σhιρόττερη να ήταν η εμφάνιση τους, πάλε έννα τα ετρώαμε, οπότε δεν μας κόφτει πολλά τούντην φορά.
Το δεύτερο κακό της υπόθεσης εν ότι παίρνει ώρα να τα βουτήσεις ένα ένα μες στην σhοκολάτα τζαι εν ξέρω να σας πω αν γίνεται να τα σίρεις ούλλα μέσα τζαι απλά να τα φκάλεις ένα ενα.

Βήμα 5:
Καταναλώστε άφοα. Το βήμα 5, δυστυχώς είναι χωρίς εικόνα διότι τζίνη που θα είχα θα περιείχε σκηνές βίας.
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΣΑΣ!

9 σχόλια:

stalamatia είπε...

;Αμα θέλεις βουτάς μια μια τις φλούδες και αφήνεις ένα μέρος της φλούδας χωρίς σοκολάτα.
Ωραία η συνταγή σου.
Βασικά ενόμισα ότι θα τα βάλεις στο φούρνο για να αποξηρανθούν και όχι στη σοκολάτα.

Moonlight είπε...

nai, yparxei kai afto to option, alla protimw na dakkanw TZAI sokolata, TZAI portokali. Exallou, they were made for each other!!! :p

Episis, mporeis na ta siris mes se zaxari ama stegnwsoun j na ta trweis etsi...
Genika yparxoun polles parallages, alla sioura i diki mou dame en kalliteri pou to na tsakras tes lires sou tou leonidas!!!!!!!! :p

George είπε...

πώ πώ τι ωραία πράγματα είναι αυτά. Μου άνοιξες την όρεξη για σοκολάτα και πορτοκάλι. Απο την εμφάνιση τους πάντως συμπεραίνω οτι τα πέτυχες τέλεια. Τυχερός και ελπίζω να μην παραπονιέται. :)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μαζί σου να 'μαι, και θα το φάω και το χαλούμι!

ρίτσα είπε...

πολλά ωραίο άρεσεν μου.

Moonlight είπε...

ama to faeis na deis poso tha sou aresei! :p

Unknown είπε...

T Ε Λ Ε Ι Α!! Έκαμα σήμερα, να ΄σαι καλά!

Moonlight είπε...

σhέρουμαι! ελπίζω να σου εφκήκαν πιο όμορφα που τα δικά μας!

Unknown είπε...

Εν ομορφούθκια. Εν τα εβούττουν τέλια, εκράτουν τα που την μιαν μερκα οπότε εκάλυπτα περίπου τα 3/4.

Very nice πάντως, θα τα ξανακάμω σίουρα