Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι σωστοί.

Σήμερα άνοιξεν η πόρτα του γραφείου μας τζαι εμπήκεν μια κυρία αγγλίδα μέσα. Ερώτησεν μας αν στέκεται καλά για να περάσει το ταξί της γραμμής να την πιάσει, και είπαμε της αν τους εδώσετε τη διεύθυνση εδώ, τότε ναι.
Είπε μας ευχαριστώ πολύ κλπ, τζαι εφκήκεν έξω. Ήταν με μια πιο μεγάλη κυρία η οποία εκράταν και μπαστουνάκι, παρέα. Μπορεί να ήταν και μάμμα της η άλλη ασπούμε. Επεριμέναν με τες βαλίτσες τους, και υπέθεσα ότι θα έπρεπε να παν αεροδρόμιο. Εφαίνουνταν ανήσυχες.
Τυχαία, επειδή έρκεται η ξαδέρφη μου σήμερα που Λονδίνο, σε λίγες ώρες, υπέθεσα ότι μάλλον είναι τζίνο το αεροπλάνο που θα τες παίρνει πίσω, φεύγοντας.
Εφκήκα έξω τζαι εχαιρέτισα τες. Ερώτησα τες αν είναι με το τράβελ & εξπρές που εμιλήσαν σίγουρα. Είπαν μου ναι. Ερώτησα τες αν του είπαν τη διεύθυνση δαμέ, τζαι είπαν μου εν οπυ δαμέ που μας έπιασεν το Μάη που ήρταμε. Ερώτησα τες αν εδώσαν τηλέφωνο, τζαι είπαν μου μάλλον όι, αλλά έννεν σίουρες γιατί εν μια κυπραία που τους έκαμεν την κράτηση. Ερώτησα τες τι ώρα το περιμέναν, τζαι είπαν μου 1:50. Ήταν 2:10. Ξεπίτηδες ερώτησα και το τηλέφωνο που επιάσαν για να είμαι σίγουρη ότι μιλώ με το σωστό πράμα.
Είπαν μου το, εξέραν το πόξω! Η μεγάλη κυρία, όι η πιο νέα!

Είπα τους πάω τζι έρκουμαι να πιάσω τηλέφωνο να σας πω τι θα μου πουν. Αν θέλετε ελάτε να κάτσετε, αλλά καλύτερα να μείνει μια έξω σε περίπτωση που περάσει τωρά.

Ήρτε μέσα η μεγάλη κυριούλα.

Έπιασα τηλέφωνο και ερώτησα εάν εξεκίνησε το αυτοκίνητο. Πριν προλάβω να τους πω την κουβέντα ούλλη εκαταλάβαν. Εν ο άθρωπος που ήταν να εν τζιαμέ στα φώτα τα τάδε; Επέρασεν το αυτοκίνητο τζι εν είχεν κανέναν τζι έφυεν! Λαλώ του απλά είπε σας λάθος σημείο το άτομο που έκαμε την κράτηση και είναι στα επόμενα φώτα οι κυρίες. Είναι 2 και πετούν το απόγευμα!

Αμέσως ο άθρωπος εμίλησε με τον οδηγό, είπε του ότι οι πελάτες είναι στο τάδε σημείο, και εάν δεν έχει καθυστερήσει να περάσει ξανά να τες πιάσει γιατί εν επείγον.

Τελικά ο άθρωπος εκατάλαβε ότι είμαι που το συγκεκριμένο γραφείο, είχε μας εξξυπηρετήσει ξανά κάποια στιγμή, τζαι εθυμάτουν μας! Εν όμορφο να σε θυμούνται συνεργάτες σου τελικά τζαι να σε χαιρετούν!

Ευχαρίστησα τον και εξήγησα στην κυριούλα ότι τις έψαχνε στα προηγούμενα φανάρια, και ότι περνά τώρα ξανά να τες πάρει και της ευχήθηκα καλό ταξίδι ξεπροβοδίζοντας την.
Τζαι η θεάρα, κάμνει να ανοίξει την τσεντούδα της! I owe you, I owe you some money! λαλέι μου πανικόβλητη.

Εχαίδεψα της την πλατούδα της τζαι εγέλασα. Don't be silly λαλώ της, τζαι εγέλασε μου τζαι τζίνη με το ξιδόντικο χαμόγελο της. Ευχηθήκαμε τους καλό ταξίδι και πριν προλάβει να πάει ως το δρόμο ήρτε και το αυτοκίνητο να τες πιάσει.

We will see you again, λαλέι μας, χαιρετούν μας, και φέφκουν.


Τούτο πάει στον κόσμο που μπαίνει μες σε καταστήματα και επιχειρήσεις που μόνος του, ζητά μια εξυπηρέτηση, και δεν ρωτά εάν οφείλει κάτι. Οι παραπάνω εζήσαμεν το, εν χρειάζεται να πω λεπτομέρειες. ;)

12 σχόλια:

Mana είπε...

ρε συ είσαι όπως τη διαφημίση του ΚΟΤ αλλά που τα αλήθκεια. θα έρθουν ξανά και θα οφείλεται εν μέρη τζαι σε σένα.

Ænima είπε...

ήταν και η κυρία σωστή αλλά ήσουν και εσύ! :-)

Grouta είπε...

Τουτο παει, επισης, για τζεινους που τους ζητας μιαν εξυπηρετηση, μιαν πληροφορια τζαι καμνουν την μιση δουλεια, με μιση καρκια, γιατι θεωρουν οτι εν τζαι πολλυν σου, που σου μιλουν...

Ευγε παιδι μου!

Disciple είπε...

Όμορφα πράματα:)

για να είμαι πάντως το πνεύμα της αντιλογίας...διαφωνώ με το να διάς λεφτά σε κάποιον επειδή έκαμε σου μια εξυπηρέτηση. ένα ευχαριστώ με χαμόγελο κανεί. ας μεν "εμπορευματοποιήσουμεν" την καλοσύνη.

Moonlight είπε...

Ρε εννοείται ότι δεν είχε περίπτωση να πάρω λεφτά. Αλλά όι να ζητάς πόση δουλειά που κάποιον τζαι να μεν ρωτάς ΚΑΝ αν οφείλεις κάτι. Εν δουλειά μου. Τζαι κάμνω την.

Να σου το πω αλλιώς.
Πάεις στο γιατρό, λαλείς του θέλω να κάμω πλαστική στη μύτη μου να ισιώσει. Λαλεί σου τη διαδικασία, το κόστος, τες επιπτώσεις, τα ρίσκα κλπ. 15 λεπτά. Φέφκεις τζαι φέφκει το 50-60-70-80ρούδι που τη τζέπη σου.
Ο γιατρός έρκεται να του κόψεις την παλιά του σιμ για να μπει μες στο άιφοουν που του εφέραν που την αγγλίαν. Κάμνεις οτυ τη δουλειά του, τζαι εν γυρίζει να ρωτήσει ΚΑΝ αν οφείλει κάτι. Ούτε ΚΑΝ εν πελάτης σου!

Σόρρυ, για μένα τούτο εν γαϊδουριά! Εγώ χαμογελώ, λέω ευχαριστώ, αλλά ρωτώ και εάν οφείλω κάτι!

Εν ειπα να σε πληρώσει κάποιος που τον είδες χαμέ τζαι εβοήθησες τον να σταθεί, αλλά όι να κάμνει δουλειά για σένα τζαι να μεν ρωτάς καν. Τζαι για μένα το ότι μου εγέλασε τζαι έκαμε τούτη την κίνηση η κυριούλα λαλεί μου κάτι για τζίνην. Ήταν υπέρ-συμπαθής, τζαι κυρία.

Disciple είπε...

Moonlight νομίζω μιλούμεν για διαφορετικά πράματα, αλλά στην ουσία συμφωνούμε.

Εγώ εννοώ την εξυπηρέτηση που κάμνεις εντελώς εθελοντικά, που προσφέρεσαι να την κάμεις χωρίς να σου το ζητήσει ο άλλος. Σε τούτη την περίπτωση, εν με δική σου πρωτοβουλιά που γίνεται κάτι, τζιαι ο άλλος (ο αποδέκτης της καλής πράξης) εν έσιει καμιά (ηθική) υποχρέωση να σε ανταμοίψει για την δική σου πράξη.

Στην περίπτωση που πάεις εσύ σε κάποιον τζιαι ζητήσεις μιαν εξυπηρέτηση (όπως πχ ο γιατρός με τη ΣΙΜ), τότε ναι, τυπικά τζιαι μόνο ρωτάς τι οφείλεις. Διαφορετικά είσαι γαούρι:)

Moonlight είπε...

Μάλιστα, εν το ίδιο που λέμε, τζι εγώ τούτο προσπαθούσα να σου πω. Ότι έχει εξυπηρετήσεις και εξυπηρετήσεις!

Εντωμεταξύ, αν δεις την απάντηση μου, στείλε μου ένα mail να έχω τη διεύθυνση σου αν δεν σε πειράζει... :S

the Idiot Mouflon είπε...

Να πούμε του ΚΟΤ να σε κάμει αφίσα;

:-)

Moonlight είπε...

Ρε αγρινό ήταν να σε κάμω σπαμ α! :p Ούλλο πελλάρες, εν σοβαρευκούμαστε νομίζω!

Δεσποσύνη, έπιασα την απάντηση σου, εν το κάμνω publish, εν χρειάζεται να εν τζιαμέ!

Αυτομολημένη είπε...

ρε μοον η ψυχή σου εν μάλαμα( παρόλο που με τα λεγόμενα σου προσπαθείς να αποδείξεις το αντίθετο) αλλά και η κυριουα θεα !

Moonlight είπε...

εχάσαμε το πόιντ του ποστακίου νομίζω.... :p

άσπρο και παχύ είπε...

Μπράβο σου. Έτσι ένει οι κυπραίοι που ξέρω τζαι αγαπώ τζαι που επεθυμούσα τόσα χρόνια που ήμουν στο εξωτερικό.

Υποψιάζομαι (και ελπίζω) ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί σαν εσέναν ανάμεσα μας.