Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αξεσουάρ Ποδηλάτου: να πάτε αλλού

Εισαγωγή:
Αγόρασα τελικά το γενεθλιοδώρο μου από τους φίλους και τον εαυτό μου, που ήταν κάτι που το ήθελα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο: ένα ποδήλατο.
Για να μπορώ να το χρησιμοποιώ χωρίς πολλές πολλές σκέψεις και προγραμματισμό χρειάζεται να αγοράσω κάποια επιπλέον πράγματα όπως φώτα, καλάθι, κουδούνι και τέτοια.
Το ποδήλατό μου δεν χωρά μέσα στο αυτοκίνητό μου, και φυσικά δεν έχω ακόμα το εξάρτημα για να το μεταφέρω πίσω από το αυτοκίνητο, οπότε αν θα το πάω κάπου μαζί μου πρέπει να βρω άλλο τρόπο.
Το πρόβλημα είναι ότι το κατάστημα που μου συστήνουν όλοι είναι αρκετά μακριά από το κέντρο και μου είναι αδύνατον να ποδηλατήσω μέχρι εκεί. Έτσι είπα να ρωτήσω και σε άλλα καταστήματα για τιμές για να δω τι παίζει γενικότερα, μέχρι να βρω τρόπο να πάω εκεί που μου λένε όλοι, μαζί με το ποδήλατό μου.

Χτες που έβρεχε (αν είναι ποτέ δυνατόν, Μάιο μήνα, τς τς τς), πέρασα από ένα ποδηλατά κοντά στο σπίτι μου όπου ξέρω ότι μπορώ να πάω  με το ποδήλατο άνετα αν χρειαστεί για να μου εφαρμόσει ό,τι χρειάζομαι. Χαιρετώ και λέω ότι ενδιαφέρομαι για φώτα, καλάθι, κουδούνι, κλειδαριά και τέτοια πράγματα.
-Το ποδήλατο είναι δικό μας;
-Όχι.
-Μμμμμ.....εεεεεε......είναι καινούργιο ή παλιό;
-Καινούργιο.
-Ε, εμείς εν εξυπηρετούμε ποδήλατα που δεν είναι δικά μας.
-...
Αναγνώστη μου, έμεινα. Έμεινα κι έχασκα, και εγέλασα και είπα του "χα, οκ, μπάι τότε", τζι έφυα σε κάτασταση wtf.


Αναγνώστη μου, θέλω λογική εξήγηση. Μες το νου μου μόνο μια εξήγηση παίζει και δεν νομίζω ότι μπορεί να στέκει: να εσυνδυκαλιστήκαν οι ποδηλατάδες της Κύπρου/Λευκωσίας και να δέχουνται να εξυπηρετούν μόνο ποδήλατα που' λλόου τους μόνο. Για να πατάξουν τες αγορές που ίντερνετ, για να πατάξουν τον συνάδελφο που πουλά λία ποδήλατα τζαι παμόν αξεσουάρ σε χαμηλές τιμές, για να σε υποχρεώσουν εσένα που έδωκες κάτι παραπάνω τζι εγορασες το ποδηλατούι σου που τον χαϊκλασάτο λευκωσιάτη ποδηλατά να παέις στον ίδιο να αγοράσεις μια τρόμπα με €80.
Αντιλαμβάνεσαι ότι εν υπάρχει έτσι τσhασς (sic), έννε;

Που τζειαμέ τζαι τζει περιμένω να ακούσω που εσάς γιατί μπορεί να μεν καϊλά να με εξυπηρετήσει.

Εν εμπορούσε να μου πουλήσει πηλέ μου μιαν κλειδαριά;
Εν εμπορούσε να μου πει έχω τα τούτα, εν τόσα αλλά έννα τα βάλεις μόνη σου;
Εν εμπορούσε να μου πει κανονικά εν χρεώνω τη δουλειά μου για τα δικά μας ποδήλατα, αλλά εσένα έννα πρέπει να σε χρεώσω τζαι εργατικά αφού έννεν που δαμέ αγορασμένο;- αν ήταν τούτο το θέμα του!

Πραγματικά, απορώ τι άλλο μπορεί να ήταν ο λόγος και δεν περνά που το μυαλό μου. Ποιός διώχνει πελάτες τη σήμερον ημέρα, τζαι για ποιό λόγο;

16 σχόλια:

Ina είπε...

You 've got mail.:)

Ina είπε...

You 've got mail.:)

ruth_less είπε...

Το καχρι ξέρεις τι σημαίνει;
Τούτο ακριβώς!
Εγώ θα τον ξεχεζα πριν φύγω... σορυ κιόλας που το γράφω έτσι. Εκνευρίστηκα @&#%@@¥₹₪

back2flat είπε...

Λοιπόν οι ποδηλαταδες είναι λιγάκι ότι να ναι έχω παρόμοιες εμπειρίες στη φλατλαντ! Είναι λιγάκι με τα φεγγάρια τους ο τύπος απλά δεν ήθελε να σε εξυπηρετήσει προφανώς η περηφάνεια ότι είναι ο καλύτερος πληγώθηκε όταν ανακάλυψε πως υπάρχει ανταγωνισμός μην το σκέφτεσαι δεν νομίζω να υπάρχει λογική εξήγηση!!!

astronaftis είπε...

απίστευτο. εν δυσάρεστη έκπληξη για μένα τούτη.

έχει χρόνια που ασχολούμαι με τα ποδήλατα τζαι πρέπει να ψούμνισα που ούλλους, νομίζω ξέρω τους ούλλους τους μεγάλους ποδηλατάδες προσωπικά, τούτο εν μου εσυνέβηκε καμιά φορά.

πρέπει να βάλλεις τζαι ονόματα να θωρούμε να κόφκουμεν κούρβες.

τζείνος εν αντράπηκεν, μεν τον αντραπείς ούτε συ.

astronaftis είπε...

ps.

μιλούμε για επαρχία Λευκωσίας; ξέχασα τούτη τη λεπτομέρεια :) σχεδόν μόνον τους χωραΐτες ξέρω.

μισ πσαροκόκαλο είπε...

Μου το έχει πει κομμώτρια: οχι να στα φτιάξω εγώ, να πας σε κάποια άλλη κ μετά να έρθεις να στα συνεφερω, γιατί δεν αναλαμβάνω.
Άβυσσος.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά έπρεπε να του το πεις. Εμένα έτυχε μου κάτι παρόμοιο και είπα τους κρίση που σας χρειάζεται και μετά εβούραν να με εξυπηρετήσει αλλά εν ήθελα (I know παιδικό) αλλά εχτίτζιασα. Πολλά ηλίθιες πρακτικές πάντως όχι μόνο εν περίοδο κρίσης αλλά γενικότερα πράγμα που δείχνει το πόσο ανώριμη είμαστε ως κοινωνία σε όλα τα επίπεδα

Pelloplasma είπε...

εν πάει καλά ο κόσμος! Εν επερίμενα να γίνεται κάτι τέτοιο με τους ποδηλατάες.
Εν όπως εμένα με κάτι παπούτσια kickers που έχω. Έππεσε το κουμπί τζε επειδή εν δέρμα είπα να πιάσω το κατάστημα να ρωτήσω αν διορθώνουν. Λαλούν μου ναι τζε άμαν το επήρα τζιαμέ είπαν μου "μα εν παλιάς σεζόν; εν τζε τα διορθώνουμε τούτα" Ούτε τούτο το καταλάβω.
Btw, αν θέλεις να μάθω πόθεν έπιασε το εξάρτημα για το αυτοκίνητο (τζε πόσα) η φίλη της μάδερ μου λαλείς μου. Μπορεί να εν μου κάπου κοντά.

Moonlight είπε...

Ίνα μου, κι εσύ!

Ρουθ, έντζαι ενευρίασα! Απλά έμεινα μαλάκας! Ήταν πολλά σουρεάλ!

B2F μου, σήμερα μου έλεγε μια παλιά φίλη και γειτόνισσα ότι πήγε κι εκείνη στον συγκεκριμένο και την έδιωξε επίσης, και μάλιστα με περίεργο στυλ... ούτε εκείνη δεν κατάλαβε τι ζόρι ετράβαν ο τύπος!

Νίκο, να σου πω όνομα αν θέλεις, αν και δεν νομίζω να ασχολήθηκες με τούτον. Μπορώ να σου πω ότι εν στον Άγιο Δομέτιο, από πολύ παλιά, έννεν κανένας μιτσής που τωρά ασχολήθηκε ή κάτι. Η απορία μου ήταν ειλικρινέστατη, πραγματικά δεν εκατάλαβα ποιό ήταν το πρόβλημα, τζαι ρωτώ διότι μπορεί να εν κάτι που δεν μου περνά εμένα που το νου, αφού είμαι άσχεη για το θέμα ποδήλατο!

Μις, αυτός ήταν χειρότερος κι από την κομμώτρια. Αν και η κομμώτρια αδικαιολόγητη ήταν, λες και δεν θα την πλήρωνες για την όποια "επιδιόρθωση" θα σου έκανε! Btw δεν θυμάμαι αν σου είπα από κοντά αλλά κλάσεις ανώτερο το μαλλάκι τώρα!

Αμυ, καθόλου παιδικό. Τζι εγώ το ίδιο θα έκαμνα. Μετά που σου άνοιξα τα μάτια έννα σε βοηθήσω τζαι που πάνω; Τζαι εν γι'αυτό που εν είπα τίποτε. Ήμουν σικκιρτησμένη που τα νερά που έφαα, που τες δουλειές που είχα, τζαι λαλώ ε όι, εν θα μπω τζαι στη διαδικασία να του πω "που πας κουκλίτσα μου μες στην κρίση έτσι" τζαι να προσπαθεί μετά να μου κάμει τζαι argue να με φκάλει πελλή. Ηρεμία ρε φίλε! Ντεν τέλει, ντεν τέλει! Άλλον πάνω! :p

Πελλόπλασμα, ό,τι μάθεις καλό ένει! Λαλείς μου αν τζαι έννεν η πρώτη μου ανάγκη! Εν το περίμενα ούτε εγώ, γι'αυτό έμεινα μαλάκας, αλλά άτε. Τι να πεις; Άμα εν ήβρε κανένας λογικό τούτο το πράμα που μου είπε, τλχ έχω την κκελλέ μου ήσυχη ότι εν είμαι εγώ η psycho!

Mademoiselle Hyde είπε...

1. Ξέρω για ποιόν ποδηλατά λαλείς
2. Αλόπως είμαστε γειτόνισσες;;;

astronaftis είπε...

τζι εγώ εκατάλαβα. φωνάζει ζαννέτος που μακρυά. νομίζω εν ζήλεια επειδή κάποτε ήταν που τους μεγάλους μπακάλληες ποδηλάτες, αλλά ο κόσμος εξύπνησε τζαι πάει πλέον τζιαμέ που ξέρουν που ποδήλατα. μιζέρια.

astronaftis είπε...

τζι εγώ εκατάλαβα. φωνάζει ζαννέτος που μακρυά. νομίζω εν ζήλεια επειδή κάποτε ήταν που τους μεγάλους μπακάλληες ποδηλάτες, αλλά ο κόσμος εξύπνησε τζαι πάει πλέον τζιαμέ που ξέρουν που ποδήλατα. μιζέρια.

Moonlight είπε...

Mademoiselle μου, εν πιθανόν ξέρω κι εγώ; :)
Νίκο ναι, προφανώς. Εν κρίμα, εν το περίμενα, τζι εν εκατάλαβα γιατί αντί να προσπαθήσεις να κερδίσεις τον κόσμο έστω και λίγο να κάμεις τζι εσύ τη δουλειά σου, προσπαθείς να τους θκιώχνεις! Τι να πω...

Unknown είπε...

Κόλο του ρεπάνι να του πείς τζαι κάνει τούτον έλειπε πιόν να τους παρακαλούμε να αγοράσουμε τζαι πράματα που το μαγαζί τους!!! Πιάσε το φίλο σου το Νίκο Λαζάρου να σε πάρει ένα γύρο να πιάσεις ότι χρειάζεσε τζαι παίρνατε ύστερα που το μαγαζί του παίζοντας το καινούργιο κουδούνι που αγόρασες απο αλλού! Άτε γιατί εν να μας πελλάνουν ούλλοι πιον!

Moonlight είπε...

Μικαέλλα, έφυρες με. Να κάμνω τζαι σούζες τζαι να πέφτουν τα πράματα που θα έχω μες στο καλαθούι μου. Σαν το μίκι μάους που λαλούμε! :p