Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απόγευμα στο πάρκο

Αγαπητοί άνθρωποι που εκμεταλλεύεστε το δημόσιο χώρο του γρεμμικού πάρκου Πεδιαίου, πρέπει επιτέλους να κατανοήσετε ότι η μια πλευρά είναι ποδηλατόδρομος, και η άλλη πλευρά είναι πεζόδρομος. Επίσης, στο κομμάτι που είναι μαζί ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος, άμα έρκεται ποδήλατο πάνω σου, ΤΑΡΑΣΣΕ άμα έχεις τόπο δίπλα σου.

Αγαπητοί γονείς που ξαπολάτε τα ανεγκέφαλα κοπελλούθκια σας μες στο γραμμικό με τα ποδήλατά τους, τα μωρά σας θέλουν τρέινινγκ. Εξηγάτε τους πώς να χρησιμοποιούν τον τόπο. Εξηγάτε τους ότι εν πρέπει να ΞΑΠΟΛΟΥΝ τα ποδήλατα τους χαμέ, δίπλα δίπλα, να πιάνουν ούλλο το πλάτος του δρόμου και να πρέπει να κάμνουμε ακροβατικά για να περάσουμε που τζειαμέ. Εκτός αν δεν το κόφκει ούτε εσάς ο νους σας (τάχα ρωτώ, αλλά ξέρω ότι έτσι είναι).

Και κυρίως (και εδώ θέλω την προσοχή σας), αγαπητοί στρατόκαβλοι που πάτε στο γραμμικό και ασκείστε μες στην κοίτη (χωρίς νερό) του ποταμού, ο πεζόδρομος/ποδηλατόδρομος ΔΕΝ είναι πάτωμα γυμναστηρίου για να κάμνετε ασκήσεις εδάφους-εδάφους. Guess what? Ο πεζόδρομος/ποδηλατόδρομος είναι δρόμος όπου κινούνται πεζοί και ποδηλάτες!!!
Όταν απλώνεις χαμέ σε ζεύγη τζαι πιάνεις ούλλο το πλάτος του δρόμου, σε 2 σειρές, τζαι οι άλλοι καβλάντηες στέκουνται πίσω σου τζαι χάσκουν να έρτει η σειρά τους να τους πει ο δάσκαλος/τρέινερ/ινστράκτορ/πασh καβλάντης να ππέσεις χαμέ τζαι να κάμεις κάμψεις τζαι εν ξέρω τι άλλο, εν καταλάβεις ότι ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΟΥΛΛΟ το άλλο κόσμο που χρησιμοποιεί το ΔΗΜΟΣΙΟ τούτο χώρο;
Τζαι κύριε ινστράκτορα (που είσαι τόσο σπουδαίος που μιλάς στους μαθητές/στρατιώτες σου με το "σκάσε"), άμα σου επισημάνουν περαστικοί στο χαλαρό ότι "σάννα τζι έννεν πολλά καλός ο τόπος σας δαμέ", προσπάθα (εν δύσκολο, ξέρω το, αλλά προσπάθα) να σκεφτείς ότι ΜΠΟΡΕΙ και να έχει δίκαιο ο άνθρωπος του θεού, ΑΝΤΙ να απαντήσεις "ούτε εσάς".
Και μια συμβουλή από μένα για σένα: Προσπάθα να γυμνάσεις τζαι νάκκον τον μικροσκοπικό σου εγκέφαλο μπας τζαι γίνει τίποτε, γιατί όπως σε θωρώ εν θα πάεις τζαι πολλά πάρακατω μόνο με τη γυμναστική σου.

Ουστ. Γύφτοι.

12 σχόλια:

Alisavou είπε...

Θεέ μου. Επιστήμη η χρήση του πάρκου ρε κουμπάρε! Έχω τζι εγώ παρόμοιο πρόβλημα στον ποδηλατόδρομο που χρησιμοποιώ. Εν δίπλα που το πεζοδρόμιο τζαι επιμένουν να χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο πεζοί. Τζαι με αμαξούδες τζαι γενικά αχάπαροι να περπατούν τζαι να τους μουρμουράς τζαι να απαντούν πίσω "εν τζαι πεζόδρομος μάνα μου!" Όι πως έσιει ταπέλλες που να διευκρινίζουν! Αλλά οι δικοί σου τζιαμέ εν άλλου επιπέδου ρε παιδί μου. Έλεος.

Ζεν είπε...

Έτσι εν ο Κυπραίος. Αποφασίζει τζιαι πράττει για το κάθετι ανάλογα με το πως τον βολεύκει. Το πάρκο γυμναστήριο, ο ποδηλατόδρομος πεζόδρομος, το πεζοδρόμιο πάρκινγκ, το πάρκινγκ αναπήρων μπάτε σκύλοι αλέστε, κτλ κτλ! Εν τα ίδια που είχαμε τζιαι με την απαγόρευση του καπνίσματος τζιαι με τζίνες τες λωρίδες των λεωφορείων τζιαι με οτιδήποτε καινούριο σε σχέση με την κουλτούρα μας προσπαθούν να μας μάθουν. Ώσπου εν ασχολείται κάποιος να επιβάλει πέντε κανόνες τζιαι πέντε νόμους, εν πρόκειται να αλλάξει η νοοτροπία.

Moonlight είπε...

Αλισαβού, τζαι μάνιουαλ να τους γράψουν, μερικοί εν νοούν να μάθουν. Άρχισα να απελπίζουμαι με την απουσία λογικής στην κοινωνία μας.

Ζεν, hi! Ναι, πάνω από όλα η βολή μας. Απλά κάποια πράματα εν τόσο μα τόσο αυτονόητα που απορώ πώς τζι εν τα βλέπουν. Μα δηλαδή να απλώσουν χαμέ να κάμουν ασκήσεις; Έννα το κάμναν τζαι μες στο δρόμο των αυτοκινήτων δηλαδή; Γιατί για μένα εν η ίδια λογική! Το τοπ είναι ότι εν μπει μοτορούα μες στον πεζόδρομο τζαι πατήσει τους έννα φκουν τζαι πουπάνω ότι ήταν παράνομη η μοτορούα. Λες τζαι τζείνοι εν ΜΕΣ στο νόμο. Είναι για κλάματα απλά...

Pelloplasma είπε...

Τον "πέρσοναλ τρέινερ" είδα τον τζε εγώ λίες φορές. Κάθε φορά λαλώ τζε εγώ το ίδιο πως πιάνει ούλο τον χώρο τζε ενοχλά. Εν μου έδωκε σημασία φυσικά. Για τα κοπελλούθκια έχεις απόλυτο δίκαιο. Το άλλο που επρόσεξα εν μαμάδες με τις αμαξούες. Πιένουν 2-2 τζε πιάνουν ούλο το πλάτος του δρόμου. Παν να περάσουν ποδήλατα, παίζουν το καμπανελλίν τους (όσοι έχουν) τζε δεν τις κόφτει!! Άσε που είδα μια να στέλνει μηνύματα καθώς κουντά την αμαξού τζε η αμαξού να πιένει μια ποτζί τζε μια ποδά (ήταν να την δόκει κάποιου ποδηλάτη σε κάποια φάση)

Moonlight είπε...

Μαμμάδες με αμαξούδες, τζαι τύποι που παν περπάτημα 3-3 ή 4-4 τζαι περπατούν δίπλα δίπλα τζαι θωρούν να έρκεσαι που απέναντι τζι εν συγκινούνται, πόσο μάλλον να έρκεσαι πουπίσω τους...
Τζαι το άλλο εμετικό: ζευκαρούθκια. Φορούν φόρμες, αθλητικά, τζαι παν τάχα περπάτημα τζαι περπατούν σhερούι σhερούι! Ξικόλλα μάνα μου τζαι τάραξε να ταράξουμεν ούλλοι...


Τζαι εν τα παρατηρώ τούτα ούλλα τωρά που είμαι συνήθως με ποδήλατο! Επροσεχα τα τζαι πριν που ήμουν πεζή, τζαι πάντα επροσπαθούσα να περπατώ μια πάντα, κοντά στην άκρη για να αφήνω χώρο τζαι για πεζούς, τζαι για ποδήλατα, τζαι να μεν πρέπει να αστρονομούν ότι μπορεί να μου καπνίσει να μπω μες στη μέση του τόπου ξαφνικά (όπως έκαμε μια προχτές στο πιο στενό σημείο της διαδρομής- τζαι ναι έμπηξα της την-έμπηξε μου την).

Ina είπε...

Κοίταξε χρησιμοποιούσα και εγώ το Γραμμικό και συνάντησα αυτά τα ωραία, τον στρατόκαυλο με τους μεγάλους μυς και το μικρό εγκέφαλο, όχι. Εμένα έτυχε να μου κόψει ο άλλος το δρόμος και να του λέω συγνώμη να περάσω και να μου λέει ότι δεν είναι τόπος γα εμένα. Επειδή όπως ξέρουμε οι ποδηλατόδρομοι είναι για όλους εκτός από τους πεζούς.

Ina είπε...

*Ενοούσα τους ποδηλάτες. Πάω να πιω τον καφέ μου.

Mana είπε...

τι εννοείτε κάμνουν γυμναστική πάνω στον πεζόδρομο; χαχαχαχα.

Sike είπε...

πού εν τούτος ο ινστράκτορας;;

Unknown είπε...

Είμαστε ένα μάτσο χώρκατοι! Δεν θα μάθουμε τρόπους πότε και πανώ από όλα τρόπους επικοινωνίας τζαι μετά τα άλλα ούλλα! Αν είναι δυνατόν να λαλέις του άλλου συγνώμη να περάσω τζαι να σου λαλεί εν εν ο τόπος σου, τζαι να μεν κατεβείς να του φορήσεις το ποδηλάτο καπέλο. Αν τζαι απότι εκατάλαβα η sike εν για αυτό που θέλει να μάθει που μπορεί να βρει τον ινστράκτορ!!

Ανώνυμος είπε...

Ουστ ρε ουστ !Αλλά ο πολιτισμός εννα αρκίσει να έρτει πολλά σε τούτον το τόπο. Αχ βούρδουλα που θέλουν κάποιοι

Moonlight είπε...

Ίνα, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πινακίδα που απαγορευει τη χρήση της ξύλινης γέφυρας στον Πρόδρομο σπό ποδηλάτες, υπάρχουν πινακίδες πριν και μετά που λένε να κυλάμε τα ποδήλατα. Όταν περπατούσα στο γραμμικό δεν με ενοχλούσαν οι ποδηλάτες, αλλά αντιλαμβανόμουν ότι άμα σου πει κάποιος ότι δεν γίνεται να ποδηλατείς εδώ, κάνεις μόκο και ξεκαβαλάς. Και έτσι κάνω κι εγώ. Όταν μου πει κάποιος τίποτε ξεκαβαλώ και πάω με τα πόδια. Κατά τα άλλα όχι γιατί ούτε βολεύει, ούτε κατάλαβα το λόγο, αλλά φροντίζω και να μην ενοχλώ κιόλας τους άλλους. Το ηλίθιο όμως έκλεισε όλο το δρόμο, απορώ πώς πιστεύει ότι εν τόπος του, αλλά όχι τόπος μου, σου, του άλλου!

Μάνα όπως σου το λέω! 2 μπροστά, 2 πίσω, πέφτουν κάτω και ξεκινούν να βαράνε κάμψεις και τέτοια. Και ο άλλος μες στη μέση μπροστά να τους λέει σήκω, κάτσε, πέσε, πιο πάνω, σανίδα, αλλάξτε, κλπ. Και τα άλλα τα φυτά από πίσω να στέκονται να περιμένουν τη σειρά τους να πέσουν και να αρχίσουν. Απορώ, γιατί δεν παν να βρουν που μια φάουσα να τους έχει σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε άμα τους αρέσκει να τους διατάζουν;

Sike, την επόμενη φορά να του ζητήσω αν έχει καμιά μπίζνες καρντ να μου δώσει και να σου πω. :p

Μικαέλλα, εν νομίζω να νώσει με ο ποδήλατο-καπέλο. Ως τωρά μια χαρά λειτουργεί χωρίς εγκέφαλο, τι έννα πάθει με ένα χτυπηματούι; Χαχαχα!

Αμαδρυάδα μου, χωρκό δυστυχώς. Εν θέλω να σκέφτουμαι ότι εν η Κύπρος που μου φταίει, εν θέλω να πιστεύκω ότι εν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις ανεγκεφαλίτιδας σε άλλες χώρες, απλά απογοητεύκουμαι που η κοινή λογική για ακόμα μια φορά φαίνεται να μην είναι καθόλου κοινή.