Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΙΣΙΧΤΙΡΙ

Έχω να κάμω γενικές αναλύσεις αίματος πολυ καιρό.
Επήα σήμερα στο κέντρο αίματος να κάμω, αφού δικαιούμαι, και αφού είναι γρήγοροι τάχα.

Νόουτ ότι έχω να κάμω αναλύσεις 2μιση χρόνια τζαι εν εδιερωτηθήκαν ποτέ πότε έννα κάμω τζαι να μου πουν να κάμεις αναλύσεις τζαι να έρτεις μετά για αιμοδοσία.
σήμερα που τους είπα ότι έννα κάμω τωρά αναλύσεις τζαι το απόγευμα αιμοδοσία, εγυρίσαν να μου πουν να καρτερώ μιαν εφτομάδα να φκουν τα αποτελέσματα τζι ύστερα.
Τούτοι εν οι ίδιοι που σου στέλνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ επί μια εφτομάδα SMS να πάεις να δώσεις αίμα ΜΟΛΙΣ εσυμπληρωθήκαν οι 6 μήνες που την τελευταία φορά που έδωσες.

Και συνεχίζω. Είχα να φάω από τις 8 ψες, εννοείται σκοτώθηκα να κοιμηθώ γιατί πεινούσα, σηκώθηκα πρωί πρωί και ήμουν εκεί λίγο πριν την ώρα που συνήθως ξυπνώ.
Στην υποδοχή 5 λεπτά να κάμει το χοχόι της, να πει τα δικά της με τη συνάδελφο η κυρία, άτε να εξυπηρετήσει και κανένα πλάσμα (με την ταχύτητα του φωτός, κλασικά), ώσπου να γυρίσει να με δει.
Αλλό 5 λεπτά να γράψει την ταυτότητά μου, να δει πότε έκαμα ξανά αναλύσεις (να μου λαλεί εν εξανάκαμες; τζαι η συνάδελφος να της λαλεί αφού έτο, τελευταία ημερομηνία, έτην δαμέ! τζαι η άλλη ακόμα κόσμο της), να γράφει το επίθετο μου λάθος (επίσης που πότε αρχίσαν να τα περνούν στα αγγλικά;) και να μου δείχνει να περάσω προς την μια κατεύθυνση.
Σκαλώνω λίγο, γιατί τελευταία φορά που ήρθα ήταν εκεί που γίνεται και η αιμοδοσία, αλλά βλέπω στους τοίχους αυτοσχέδιες ταπελλούδες "αιμοληψία" προς τα ποτζεί που μου είπεν. Πάω όπως μου έδειξε. Σημείωσε είμαι στα 3 μέτρα απόσταση, εντός του οπτικού της πεδίου.
Μπαίνω στη ζώνη του λυκόφωτος. Παππούδες με νούμερα να περιμένουν για αιμοληψία, η πόρτα του ιατρείου ανοιχτή, να φωναζουν μέσα του κάθε ανθρώπου "ΒΑΣΤΑΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΚΙΕΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΟΥ;" χωρίς καμιά αιδώ που ακούμε απ'έξω 15 άλλα άτομα, κλπ.
Βλέπω λίγο γύρω γύρω, να βεβαιωθώ ότι όντως αλλάξαν τα πράματα που τότε που έχω να έρτω, και όντως έξω που το ιατρείο, άλλες αυτοσχέδιεσ ταπελλούδες γραφουν "αιμοδότες κλείνουν ραντεβού στην υπογοχή του κέντρου αίματος" κλπ. Λαλώ οκ, τούτο είναι.
Περιμένω, περνά η ώρα, αγχώνουμαι γιατί σήμερα έπρεπε να ανοίξω εγώ το γραφείο, και δεν μπορούσα να αργήσω λεπτό στη δουλειά... λαλώ άτε έννα προλάβεις.
Έρκεται η σειρά μου, διώ την κόλλα μου τζαι λαλεί μου "μάνναμπου'ρτες να κάμεις δαμέ εσύ μάνα μου, ννάμπον τούτο;" Της λέω "με κοροϊδεύετε!", και μου λέει γιατί ήρτες δαμέ, στην αιμοδοασία να πάεις. Της λέω έτσι μου έδειξαν, δεν ήρθα μόνη μου, και σηκώνομαι να φύγω. Και συνεχίζει ενώ απομακρύνομαι "¨ΝΝΑΜΠΟΥ ΝΝΑ ΣΟΥ ΚΑΜΩ ΜΑΝΑ ΜΟΥ;" και απαντώ "να μην δείχνετε λάθος, να δίνετε σημασία στον κόσμο" και βγαίνω. Και την ακούω να φωνάζει ακόμα "ΗΝΝΑΜΠΟΥ ΠΕΝ;"
Πάω στην αιμοδοσία. Η υπεύθυνη τζειμέ κάτι έκαμνεν με κάτι κόλλες τζι εποσκολιέτουν με την κοπέλλα που είχε ήδη δώσει αίμα για αναλύσεις. Για 3 λεπτά εστέκουμουν πίσω της, τζι έβηχα, τζι εν εγύρισε να δει ποιος είμαι.
ΑΜΑ ετέλειωσε με τες κόλλες της τζαι τα αστεία της, γυρίζει τζαι θωρεί με. Για αναλύσεις; Ναι. Α, πρέπει να περάσεις που το γιατρό πρώτα.

Ε, εν άντεξα αγαπητέ μου, όπως εβάστουν την κόλλα που μου εδώσαν, έσhησα την, επέταξα τους την τζειαμέ, τζαι λαλώ τους "παρετάτε με ρε παιθκιά" τζι έφυα.

ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ MULTI TASKING, να συγυρίζουν ΚΟΛΛΕΣ, ΚΑΙ να κοιτάζουν γυρώ τους;
σκέφτουμαι πόσα πράματα κάμνουμεν εμείς στη δουλειά μας ταυτόχρονα τζαι χωρίς λάθη, τζαι απορώ ΓΙΑΤΙ τούτοι οι αχάπαροι να έχουν δουλειά, τζαι άλλοι που εν 1007 φορές καλύτεροι τους να μεν έχουν.

Εν έπρεπε να απαιτούμε να έχουν τούτες τες δουλειές πλάσματα που να μπορούν να δουλέψουν τζαι που έχουν όρεξη να δουλέψουν; Τζαι εν πιάνουμαι μόνο που μιαν ημέρα, εν ΚΑΘΕ φορά που πάω ο καθένας στον κόσμο του τζειμέσα. Εν ανεπίτρεπτο να μπορείς να συγκεντρωθείς μόνο πας στες κόλλες που συγυρίζεις τζαι πας στον κουνουσhμά, τζαι όι πας σε ένα άνθρωπο που σε χαιρετώ τζαι στέκεται πίσω σου τζαι ούτε ΚΑΝ γυρίζεις να τον δεις, εν ανεπίτρεπτο να μεν μπορείς να κατευθύνεις τον κόσμο πού θα απευθυνθεί άμα τούτη εν η δουλειά σου ουσιαστικά, εν ανεπίτρεπτο να μιλάς του κόσμου με στυλ "Νναμπού'πεν;", εν ανεπίτρεπτο να είσαι νοσοκόμα (ή τι σκατά είσαι) τζαι να είσαι με το τζην το χαμηλοκάβαλο, τη ζώνη περασμένη που τα μισά loops, το ροζ μπλουζομπουκάμισο με τες πάτσιες, το μαλλί το ξανισμένο τζαι την πλατφόρμα σάννα τζαι είσαι περαστική που τζειαμέ, τζαι τίποτε να μεν δείχνει ότι δουλεύκεις τζειμέσα, ΤΖΑΙ να αυτολιβανίζουνται ούλλοι τούτοι μεταξύ τους: "αυτό κάνει μια σωστή νοσοκόμα".
ΠΑΡΕΤΑΤΕ ΜΕ.

PS που έννα πάω να δώκω αίμα έννα μπω τζαι να φκω ξιτιμάζοντας σαν τον ττόππουζο για να σκάσουν να μεν μου μιλούν τζι ό,τι θέλουν ας πουν. Μόνο να μεν τολμήσουν να μου μιλήσουν, γιατί ποιός με είδε τζαι δεν με εφοήθηκεν.

PS2 Μόλις τα είπα σε συνάδελφο δαμέ τζαι λαλεί μου μάσhιαλλα, πρώτη φορά σε θωρώ έτσι, θαυμάζω σε. Είπα του ό,τι σου πω θα σhύφκεις κκελλέ τζαι θα μου λαλείς εντάξει να μεν σε ξιτιμάσω τζι εσένα, εκατάλαβες το, έννε; Εχαμογέλασε, εχαμογέλασα τζι επήε να μου φέρει φαί τζαι χυμό να μεν τα σπάσω ούλλα.

PS3 Μεν τολμήσετε να μου πείτε για ορθογραφικά/ typos/ συντακτικά ή ότι εν εφκάλετε νόημα γιατί θα σας έβρω τζαι θα σας κάμω να το μετανιώσετε φκάλλοντας σας τα δόντια τζαι τα νύχια σας ένα ένα. Για να μεν πω τ΄ποτε σhειρότερο.

17 σχόλια:

Pelloplasma είπε...

Ευτυχώς που εν είμαι η μόνη μου φέυκω που τζιμέσα νευριασμένη. Όποτε εννα πάω (ήτε για αναλύσεις, ήτε για αιμοδοσία) πρέπει να νευριάσω για την ανικανότητα τους να επικοινωνήσουν σωστά με τον κόσμο, το ότι στέκεσαι μπροστά τους τζε σάννα είσαι αόρατος τζε σου μιλούν σάννα τζε εξέραν σε τζε εκτές. Την άλλη φορά είπαν τους πως η "γιατρός" πρέπει να μιλά καλύτερα με τον κόσμο τζε εβλέπαμεν σαννα τζε εμιλούσα άλλη γλώσσα.
Εν σάννα τζε μόλις μπεις κυβερνητικός διουν σου κάτι τζε σταματά το multi tasking τζε η σωστή επικοινωνία με άλλους.

Moonlight είπε...

Τζαι στο καπάκι, μόλις έπιασα μήνυμα ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω ελλείψεων και παπαριές. Σοβαρά θέλω να κάμω κάπου παράπονο.

Ina είπε...

PMS time ή έχει καιρό να πάεις στις δημοσίες υπηρεσίες?

Moonlight είπε...

Ίνα, καθόλου PMS όμως.
Το αστείο εν ότι εν έχω έτσι απαιτήσεις (δυστυχώς ή ευτυχώς) οπου αλλού. ΤΖΕΙΑΜΕ που πάω εθελοντικά να δώσω αίμα όμως ΕΠΡΕΠΕ να συμπεριφέρουνται καλύτερα.

μισ πσαροκόκαλο είπε...

Το πρώτο υστερόγραφο θα το ήθελα σε βίντεο παρακαλώ. Ή να έρθω μαζί σου, δεν με χαλάει.

Moonlight είπε...

Μις, να έρθεις να πάμε χέρι χέρι, μια χαρά. Δεν θα τους αφήσω ρε να πουν ΚΙΧ! Χωριάτης στη θέση του χωριάτη θα γίνω, αυτοί δεν καταλαβαίνουν ούτε από τρόπους, ούτε από ευγένεια.

Peripaixtra είπε...

Το τραγικό είναι ότι ένεν μόνο εσύ που έσχεις ούλλα τούτα τα παράπονα. εν πολλής κόσμος. αναρωθκιούμε αννέν έτσι τζιαι στες άλλες χώρες.

Moonlight είπε...

Περιπαίχτρα, στην Ελλάδα εν τόσο περίεργο να δώσεις αίμα για την τράπεζα που εν καταλαβαίνουν άμα τους πεις ότι διάς αίμα απλά επειδή είσαι αιμοδότης. Θέλουν ντε και καλά να τους πεις για ποιό άτομο είναι!
Στην Κύπρο που είμαστεν πολλοί τζαι χουβαρτάες με το αίμα μας κάμνουν μας έτσι.
Επίσης στην Ελλάδα εν μετρούν αιμοσφαιρίνη.

Στη Γαλλία ήταν πολλά καλά μια φορά που επήα. Οργανώναν την αιμοδοσία στην Όπερα, και είχε μετά ολόκληρο μπουφέ για να τσιμπήσεις κλπ ώσπου να έρτει η ώρα να φύεις, είχαν ντοσιέ και στυλό δικά τους για να συμπληρώσεις την αίτησή σου, είχαν εθελοντές να σε βοηθούν με ό,τι έννεν ξεκάθαρο, τζαι το τοπ, μετά που λίες μέρες στέλλουν σου γράμμα με το τι επροσέξαν στες αναλύσεις σου-ακόμα τζι αν δεν ήταν κάτω/πάνω που το κανονικό.

Η μάγισσα του Πορτομπέλο είπε...

Καταλαβαίνω σε απόλυτα! Και προχθές που είχα πάει ξανά ( γιατί μετά τη χαμηλή αιμοσφαιρίνη, με έστειλαν με να κάνω αναλύσεις )εκάμαν πολλά φάουλ: 1) Ο κόσμος περίμενε και αυτοί 7:40 και ακόμα δεν είχαν ανοίξει. 2) Η κοπέλα στο γραφείο υποδοχής, ήρτεν καθυστερημένα αλλά με τουπέ και μασώντας πίσσα, πολλά αντιεπαγγελματικό τούτο.3)Ήταν μια κοπέλα με ενα ακόμα πιο αργό από την ίδια κομπιούτερ, για 15 άτομα.4)Μου είπαν να σταθώ στην ουρά να πάρω νούμερο, να με δει η γιατρός και μετά να πάω για αναλύσεις. Περιμένω, έρχεται η σειρά μου, βλέπει τα χαρτιά μου και λέει, περάστε κατευθείαν για αναλύσεις....ταχα γμτ, κοπέλα μου τι σκατά περιμένω τότε 10 λεπτά; Πήρα άδεια από τη δουλειά για να μαι εδώ. Σοβαρά, αν βρεις που μπορούμε να αποταθούμε για τα παράπονα, να το κάνουμε. Είναι κρίμα να είμαστε τόσοι οι εθελοντές και να μη μπορούν να μας "εκμεταλλευτούν"σωστά.

Moonlight είπε...

Ρε Μάγισσα, ευτυχώς που εβρέθηκες α!
Μα να πω είμαι καμιά παλαβούα, καμιά που εν κόφκει ο νους της να ανοίξει τα μάτια της να δει, εν είμαι!
Απλά εν αμπάλατοι τζι εν ξέρουν τι τους γίνεται!
Όπως το είπε και η Περιπαίχτρα, είναι πολλοί που τα βλέπουν τζαι κάμνουν παρόμοια σχόλια με εμάς. Αντί να συμπεριφερτούν όμορφα τζι ωραία, έχουν τούτο το στυλ.
Πάντως υποσχέθηκα το του εαυτού μου, την επόμενη φορά (άμα μου περάσουν τα νεύρα) έννα συμεπριφερτώ πολλά ανάλογα.

Ουφ! είπε...

"ως η ώρα τρεις που εννά έρτει η σειρά σου κάτσε δαμέ τζαι μεν μουρμουράς, ίντα βιάζεσαι, έσιεις να σιερώσεις οξά να μαειρέψεις;"

^γιατρός σε ετοιμόρροπο παππού η ώρα 11 το πρωί... θέλουν πολλή ξεχέσιμο :/

Pelloplasma είπε...

Ακουσα περιπτωση στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας για μια στο ρεσέπτιον κάτω νομίζω που περιμένεις για γιατρούς που έτυχε να εν μόνη της το καλοκαίρι επειδή η άλλη έπιασε άδεια τζε εξεκίνησε τζε εφώναζε του κόσμου που έρκετουν να γραφτεί τζε εν τους έγραφε τζε κάτι τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

ena duo ena duo testing testing
i dr RoAm omilei.

Ρε επήα πριν 3 χρόνια αλόπως τζαι εκάμαν με turn down επειδή έπινα / πίνω αντισταμινικά. Στην Αγγλία εν έχουν πρόβλημα...ποττέ εν με εκάμαν turn down. Τζαι το γελίο εν ότι εν η σεκρεταρι που με έκαμε turn down χωρίς να έσιει καμιά λίστα μπροστά της που λαλεί "no donations IF on these medications". Βασικά εγέννησε που το νου της.

Ε εκτοτε μπορεί να χαίρεται το άριστης ποιότητας Α Α όλο ζωντάνια και θετικότητα yeahman \m/ μου ο εγγλέζος παππούλλης ή η μαύρη της γειτονιάς που την εμασιερώσαν ή ο teenager με τη λευχαιμία.
But not the cypriot.

Τζαι άσε που εν νεν κάθε 6 μήνες δαμέ...εν κάθε 4 μήνες βασικά.
Το bone marrow των Κυπραίων που διαμένουν Κύπρο αλώπος εν diesel ενώ δαμέ εν unleaded 98.
τέσπα.
Βασικά εν αμφιβάλλω καθόλου ότι εν τραγικά τα healthcare services που θέμα οργάνωσης.

Ενώ αν ήμουν Κύπρο τζαι είχα το χημείο ΜΟΥ {για αισχροκέρδια τζαι για δουγειά} εν θα σιεις έτσι πρόβλημα. Τζαι ήταν να σου έκαμνα 99.999999% έχπτωση.

[ ρε δηλαδή που εν ξιουρισμένη η μισή μου κκελλέ τζαι κάποτε εφαίνετουν λλίο νομίζεις ήταν να με έκαμνε less credible as a dr? ] { ή που εν να γεμώσω tattoo εν να σιετε πρόβλημα??!?! }

Moonlight είπε...

Γιατρέ μου (λολ), ξεκινώ που το τελευταίο. Εγώ εν έχω πρόβλημα με τη ξιουρισμένη σου κκελλέ, ούτε με τα ταττού σου.
Κατά τα άλλα, νομίζω Ό,ΤΙ τζι αν πίνεις εν σε αφήνουν να δώσεις.
Την άλλη φορά έμεινεν η κοπέλλα που ετσιάκκαρεν την αιμοσφαιρίνη μου τζαι εθώρεν τα χέρια μου τζαι λαλεί μου γιατί εν έτσι, τι έπαθες; Τζαι ήμουν κάπως....έκαμα αποτρίχωση, πειράζει ΤΖΑΙ τούτο; Αααααα, τζαι γίνεσαι ΕΤΣΙ; Λέιζερ μάνα μου....

Τέσπα, το τραγικό εν τζείνο που λαλώ τζαι πιο πάνω. Ότι που τη στιγμή που έχει πιο ικανούς (τζαι πιο eager) που σένα (χωρίς να φτάνουμε σε σημεία εκμετάλλευσης), εν άδικο που έχεις εσύ τη δουλειά.

snowflakes είπε...

RESPECT! καλα τους εκαμες. καθε φορα ετσι ειναι.

Dreamer είπε...

για αναλυσεις εσιει χρονια να καμω, εν ξερω. αλλα για αιμοδοσια εν μου ετυχε κομα τιποτε. εσηκωστηκα ενα πουρνο, επηα στο Γενικο Λαρνακας εκαμαν τα απαραιτητα τεστ εδωκα τζιε εφυα. με ουρες, με γιατρους με τιποτε

Moonlight είπε...

Η αιμοδοσία εν άλλη κουβέντα. Εμάς συμπληρώνεις το έντυπο, τσιακκάρουν αιμοσφαιρίνη, πάεις στο γιατρό που πιάνει μια πίεση, ρωτά σε λία πράματα, διάς τζαι φέφκεις. ΑΝ εν οκ η αιμοσφαιρίνη τζαι η πίεση τζαι οι απαντήσεις σου. Τζαι πολλοκάμνουν ιδιοτροπίες στες κοπέλλες.