Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Ελληνικά Μuffins


Υλικά για 12 μεγάλα muffins:

Για τη γέμιση:
1/2 φλ ελαιόλαδο ή βούτηρο
1/3 φλ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/3 φλ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/3 φλ ελιές μάυρες κομμένη σε μικρά κομματάκια
1/2 φλυτζάνι φέτα θρυματισμένη

Για τη ζύμη:
2 αυγά
2/3 φλ γιαούρτι
1 1/2 φλ αλέυρι
1 1/2 κουτ/κι baking powder
1/4 κουτ/κι σόδα
1 κουτ. ζάχαρη
1/2 κουτ/κι ρίγανη

Σωτάρουμε τις πιπεριές στο λάδι ή το βούτηρο.
Σμίγουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές με το λάδι/βούτηρο, τις ελιές και τη φέτα.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατέυουμε το αλέυρι, το baking powder, τη σόδα, τη ζάχαρη και τη ρίγανη.
Σε αυτά προσθάτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κάπως πιο ελαστικό μίγμα.
Γεμίζουμε τις φορμίτσες για τα muffins και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε μέσα.



Αν θέλετε μπορείτε να παίξετε με τα υλικά: φρέσκο κρεμυδάκι, καυτερή πιπεριά, χαλλούμι, ντομάτα, κίτρινο τυρί, βασιλικό, κλπ.
Εγώ τα επόμενα που θα κάνω θα είναι σε στυλ μπουγιουρντί: ντομάτα, καυτερή πιπεριά, φέτα. Yum!

3 σχόλια:

Dementia_Inc είπε...

I WANT :D
Φαίνονται γευστικότατα!

Rosa Damascena είπε...

Έτσι η οικογένεια μας έσσει μόνον κορούδες χρυσοσσέρες!!!!! φτου μας...

Ginger είπε...

αααα νομίζω ότι πρέπει να σ'ευχαριστήσω κι απ΄δω. Τέλεια υπέροχα τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ μου. Να'σαι καλά. Δεν σου είπα που έχω ένα άλυτο πρόβλημα με την πανσέληνο. Ναι βέβαια! Καρκίνος γαρ, μαγεύομαι κάθε φορά, όσες φορές κι αν την δω και τρέχω πάντα στην φωτογραφική μου μηχανή. Κοίταξε γιά παράδειγμα τις τρεις τελευταίες φωτογραφίες της παρακάτω ανάρτησής μου.

http://lifebookmarks.blogspot.com/2010/11/blog-post_28.html

Χίλια ευχαριστώ φεγγαράκι!