Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Latest news

Σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό ότι πρέπει να γίνει κάτι να αδειάσουν οι ντουλάπες μου (να με λυπηθούν οι γονείς να δουν ότι δεν έχω ρούχα να μου δώσουν κανένα λεφτό να αγοράσω τίποτε καινούργιο). Εξάλλου εσυμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι δεν πρόκειται να αδυνατίσω τόσο που να μπω στο jean που είχα που την 2ρα λυκείου όπως επίσης συνειδητοποίησα ότι τα ρούχα που φυλάω για συναισθηματικούς λόγους είναι υπερβολικά πολλά.
Το κάτι θα ήθελα να ήταν κάτι σε φάση ανταλλαγή. Να μαθευτεί, να έρκεται ο καθένας με μια τσάντα με ότι έχει για ανταλλαγή και να τα αφήνει και να γεμίζει τη τσάντα με ό,τι άλλο δει τζαι αρέσει του. Ότι μείνει εν πολλύς ο κόσμος που θα το χρειάζεται, ούλλοι ξέρουμε ένα τόπο, μια οικογένεια να πάρουμε πράματα που δεν χρισημοποιούμεν πλέον.
Εν ξέρω αν στην Κύπρο μπορεί να γίνει έτσι πράμα, αν υπάρχει κόσμος που θα ενδιαφερτεί, ούτε πώς μπορεί να προωθηθεί τούτον το πράμαν, να γίνει γνωστό, πού μπορεί να γίνει, κλπ.
Αν έχει κανένας σας ασχοληθεί με τίποτε παρόμοιο ποττέ ή αν ενδιαφέρεστε, ή αν ξέρετε κόσμο που μπορεί να ενδιαφέρετουν, κλπ, σπικ απ!

Τέσπα, οι διακοπές φέτος ήταν πολλά φλου, αλλά όμορφες. Είχαν πόλη, βουνό, λίγη και καλή θάλασσα, παρέες, αγάπες, φαί, εκδρομές, μέρα, νύχτα, κλπ. Φτηνά σχετικά και ήρεμα.

Άτε και του χρόνου καλλύττερα!

11 σχόλια:

Εγώ είπε...

Στο εξωτερικό υπάρχει έτσι πράματα (secondhand shops) δαμέ απλά ρώτα πολλούς συγγενείς αν ξέρουν κανένα ίδρυμα να τα στείλεις!

Moonlight είπε...

Δεν είναι τούτο όμως που θέλω! Έχω τζι εγώ κόσμο που διώ πράματα. Εν άλλο που ρωτώ.
Ξαναθκιέβαστο!!!

Ωραία Ελένη είπε...

δεν άκουσα να γίνεται στην κύπρο... στο εξωτερικό α΄κουσα κάμνουν κάτι σαν πάρτυ ανταλλαγής και ο καθένας πάει με αυτά που θέλει να ανταλλάξει και γίνεται ένας ευχάριστος χαμός... άτε... κανόνισε τίποτε!! έχω κι εγώ για ανταλλαγή!
ειδικά κάτι παντελόνια που ΣΪΓΟΥΡΑ δεν μπαίνω ξανά μέσα...

Εγώ είπε...

Ναι ναι εκατάλαβα!

Eólica είπε...

Τι καλό το ποστ σου!
Θα ξεκινήσω από την αρχή: καμιά μας εν χωρά στα παντελόνια της 2ας λυκείου, "γεναικώνουμε" μετά το σχολείο τζιαι τζείνες οι καμπύλες εν χωρούν στα εφηβικά μας ρούχα. Καθόλου κακό, φυσικά.

Πρόσφατα εθκιάβασα για το swishing, που είναι ακριβώς τούτο που περιγράφεις. Ιδού

http://www.swishing.gr/

η ιστοσελίδα κάτι κορούδων που το έκαμαν πραγματικότητα στην Αθήνα. Στην Κύπρο εγώ ξέρω σίουρα άλλες 2-3 κοπέλες που θα ενδιαφέρονταν, ίσως θα μπορούσαμε να το οργανώσουμε, κάτι όμως που θα σήμαινε "αποκάλυψη" της ταυτότητάς μας (βλ. και το τελευταίο ποστ της Νήρι). Τωρά που ήμουν στη Σκωτία επήα που κάτι τέλεια υπέροχα καταπληκτικά μαγαζιά με ρούχα δεύτερο χέρι, με 100λίρες ανανέωσα την γκαρνταρόπα μου!

Moonlight είπε...

Εόλικα, συμπάσχουσα:
Ναι, ξέρω ότι γίνεται στην Αθήνα, εν bloggers που το εξεκινήσαν (εν θυμούμαι αν εν και οι 3, αλλα κάποιες είναι).
Τωρά για το θέμα της αποκάλυψης ταυτότητας, εσκεφτηκα το τζι εγώ, προσπαθώ να σκεφτώ αν γίνεταο σάμχαου να μεν αποκαλυφτούν όσοι ενδιαφέρονται. :S

Ανώνυμος είπε...

cloth swap. na diorganoseis mia mini ekdilosi me tous filous sou. na feroun ta rouxa pou tous perisseuoun kai na allaksete metaksu sas, ginetai polu sti souidia auto.. meta mporeis na ftiakseis kai ta muffins pou eleges :D na tous keraseis kai na balete mousiki ktl.

emeis exoume agora kathe sabbato proi proi kai stekontai foitites (kai alloi) kai poulane rouxa tous.

Moonlight είπε...

Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να γίνει με φίλους μόνο, δεν θέλω να είναι στο σπίτι, θα προτιμούσα σε κάποιο μαγαζί για να μην χρειάζεται να ανησυχώ ΚΑΙ για μουσικές, ποτά και τέτοια.
Κι εγώ όταν ήμουν στη Γαλλια κάθε Κυριακή ήμουνα στο flee market. Κρίμα που δεν είμαστε κι εδώ έτσι...

Mana είπε...

Αν σε ενδιαφέρει ο Δήμος Ιδαλίου ξεκίνησε ανακύκλωση ρούχων σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Ανάκυκλος Περιβαλλοντική».

Οι κάτοικοι του Δαλιού, όπως επίσης και του Πέρα Χωρίου Νήσου και Γερίου, θα μπορούν να τοποθετούν σε σακούλες τα παλιά και αχρείαστα ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, κουρτίνες, τσάντες και ζώνες τους και να τα τοποθετούν στις ειδικές μεταλλικές αποθήκες. Κατόπιν θα αναλαμβάνει η εταιρεία «Ανάκυκλος Περιβαλλοντική» όπου θα συλλέγει αυτά τα είδη ρουχισμού και θα επιλέγει ποια θέλει να στείλει για ανακύκλωση και ποια να δωρίσει σε άπορες οικογένειες στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ουφ! είπε...

κι εγώ για την Αθήνα θα σου έλεγα, τώρα για Κύπρο δεν ξέρω. θα ήταν ωραία να υπήρχε κάτι τέτοιο και εδώ!

Moonlight είπε...

Μάνα,
στο Δάλι άκουσα ότι θα γίνεται ανταλλαγή σε πλαίσια χωριού, όχι αυτό που λες, δλδ να δίνουν τα ρούχα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Αν ακούσω κάτι παραπάνω θα το πω.
Εντωμεταξύ, Ταϊλανδέζα γνωστή, είπε ότι τα ρούχα που στέλλουν που διάφορες χώρες σαν βοήθεια ανα καιρούς, πιάννουν τα διάφοροι τζαι πουλούν τα ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΣΑΚΚΟΥΛΟ σε αγορές έναντι ενός δολαρίου. Οπότε δεν παν σε κόσμο που τα έχει ανάγκη, μάλλον πουλιούνται σε κόσμο που γυρέφκει ρετρό πράματα σε αγορές.