Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Girl boss & άλλες μαλακίες

Πόσο PMSing της boss πρέπει να ανέχομαι;
Γιατί είμαι στα όριά μου.

9 σχόλια:

Beatrix Kiddo είπε...

sexist

εγώ είχα προϊστάμενους αντρες, τι δικαιολογία έχουν

Moonlight είπε...

Εν το συνηθίζω να μειώνω γυναίκες για έτσι λόγους, αλλά ήταν αληθινό PMSing. Εσκέφτουμουν αν εν εγώ που φταίω, αλλά εγώ εχτές ήμουν καλά. Τζαι ορμονικά, τζαι ψυχολογικά, και γενικά ρε παιδί μου. Όμως εψές επήα σπίτι κλαμουρισμένη, εν εμίλησα κανενού, απλά έπεφτα μες στο κρεβάτι μου τζαι εδιάβαζα για να μεν σκέφτουμαι. This is NOT me. Τζαι σήμερα λαλεί μας "μόλις αδιαθέτησα τζαι yada yada yada".
Εν γίνεται έτσι όμως.

back2flat είπε...

Στη Φλατλαντ θα μπορούσες άνετα να της πεις μες τα μουτρα GROW UP! Στην Κύπρο φαντάζομαι πως όχι. Θα έλεγα να μην επηρεάζεσαι από αυτά που σου λέει αν είναι αβάσιμα και να μην το πέρνεις προσωπικά. Μερικά άτομα νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους άμα κάνουν τον άλλο σκατά, αν αυτά τα άτομα βρίσκονται σε θέση εξουσίας κιόλας άστα να παν, δε θα βρεις το δίκιο σου όπου κι αν ψάξεις.

Moonlight είπε...

Στην Κύπρο όχι, όπως το λες.
Προσπαθώ ρε εσύ να μεν διώ σημασία, να γελώ με τα μωρίσιμα πράματα που κάμνει, αλλά γαμώ το, τούτο το "ξέρω τα πάντα, κάμνω τα πάντα σωστά κι εσύ δεν ξέρεις τίποτε" εν το αντέχω. Ειδικά άμα το κάμνει μπροστά σε άλλους, οι οποίοι επειδή ενδεχομένως εν πιο άσχετοι και από εκείνην, πιστεύκουν ότι έχει και δίκαιο.
Θέλω να φύω, εν το αντέχω, αλλά πού να πάω;

Ina είπε...

Bullying: a common workplace practise in our rotsos. Το δίκαιο σου μην το ψάχνεις γιατί δε θα το βρεις. Aπό την άλλη όμως, σε συνέχεια του σχολίου σου πιο πάνω,όποιος ψάχνει, βρίσκει στα πολλά. Προσπάθεια και υπομονή θέλει.

Moonlight είπε...

Εψαξα και ήβρα κι εθέλαν τα με φαξ, τηλέφωνο εν είχε, να φύω που τη δουλειά να πάω να τους τα πάρω εν υπήρχε τσανς, ήταν η τελευταία μέρα, το φαξ ήταν που τες 11 το πρωί ως τες 5μιση (που εν εδουλεύκαν καν) κρατημένο. Όχι ότι θα με πιάναν, αλλά τλχ να πω ότι προσπάθησα.
Τέσπα. Πάρακατω.

Ανώνυμος είπε...

Η άσχημη συμπεριφορά και εκμετάλλευση προϊσταμένου προς υφισταμένου, είναι κάτι το συνήθες πλέον στο χώρο εργασίας. Το φύλο δεν παίζει ρόλο ούτε δικαιολογεί την άσχημη συμπεριφορά ενός ατόμου προς κάποιον άλλο. Και εν μέρει φέρουν ευθύνη και οι υπαλλήλοι αφού επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές. Κάποιοι "σκύβουν" το κεφάλι και τα δέχονται, ενώ κάποιοι άλλοι τις επικροτούν (γλύφτες) με διάφορους τρόπους (δωράκια, λόγια θαυμασμού, κάρφωμα συναδέλφων στον "μάστρο"). Χωρίς εδώ να υπονοώ κάτι για σένα. Απλά είναι συμπεριφορές που έχω προσέξει εγώ.

Δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να σου δώσει συμβουλή τι να κάνεις. Θα κάνεις αυτό που είναι το σωστό για σένα, αναλόγως με το πως το ορίζεις εσύ αυτό και όχι κάποιος άλλος. Εγώ πάντα αντιδρούσα σε τέτοιες περιπτώσεις. Και κάποιες φορές τα πράγματα άλλαζαν προς το καλύτερο, αλλά μερικές φορές προς το χειρότερο. Σε μια περίπτωση μου ζητήθηκε να δώσω παραίτηση και σε άλλη έχω απολυθεί. Είχα όμως και περίπτωση που ανελίχθηκα στην εταιρεία πάρα πολύ γρήγορα. Δυστυχώς όμως η εταιρεία έκλεισε. Έτσι τώρα είμαι άνεργος και αμφιβάλλω αν θα βρω ξανά κάτι παρόμοιο. Μέχρι και οι συνεντεύξεις που πάω είναι κοροϊδία και χάσιμο χρόνου.

Αν ψάχνεις για κάτι άλλο ίσως οι πιο κάτω ιστοσελίδες εξευρέσεως εργασίας να σε βοηθήσουν:

http://www.ergodotisi.com/
http://www.anergosjobs.com/
http://www.cyprusjobs.com/

Χρησιμοποιώ και άλλες. Επίσης χρησιμοποιώ το LinkedIn καθώς και κάποια γραφεία εξευρέσεως εργασίας. Αλλά οι πιο πάνω ιστοσελίδες είναι αυτές που έχουν τις περισσότερες αγγελίες. Καλή τύχη.

Moonlight είπε...

Ξέρεις τι με εκνευρίζει; Δεν θα βγω κι από πάνω όταν έχω λάθος, όταν έκανα μαλακία. Είμαι η πρώτη που με "μαστιγώνει" αν μη τι άλλο. Που κι αυτό είναι λάθος γιατί οκ, είμαστε άνθρωποι, κάποια λάθη είναι λογικό και αναμενόμενο και προβλεπτό ότι θα γίνονται. Μακάρι να έκαναν κι άλλοι τα "λάθη" που έκανα εγώ και να μάθαιναν από αυτά όσο εγώ. Με εκνευρίζει το ότι κι ο πατέρας μου αφεντικό ήταν και είναι, και δεν συμπεριφέρθηκε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο στους υπαλλήλους του. Με εκνευρίζει η νοοτροπία του "εγώ τα ξέρω ΟΛΑ, κι εσύ δεν υπάρχει πιθανότητα να ξέρεις κάτι καλύτερα από εμένα". Και δεν μιλώ ΚΑΝ για πράγματα σχετικά με τη δουλειά, αλλά ευρύτερες γνώσεις: facebook, user friendliness μιας ιστοσελίδας, ορθογραφία και σύνταξη! Τρώω φωνές εκεί που πάω να βοηθήσω και να προλάβω λάθη άλλων!
Κι έχω δοκιμάσει να το μιλήσω, να το συζητήσω. Δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύει ότι πρέπει να σκάει και να μην μιλάει, ειδικά όταν τον συνομιλητή μου τον σέβομαι και τον θεωρώ έξυπνο. Τα έχω πει, κι έχει γίνει κατανοητό αυτό που λέω, αλλά όταν οι ορμόνες μας καταβάλουν, γινόμαστε άλλα πλάσματα...
Το παθαίνω κι εγώ, το απεχθάνομαι, αλλά προσπαθώ στη δουλειά μου να διατηρώ πιο ήπιο το κλίμα αφού ξέρω πότε μου φταίει αυτό, και πότε όντως είναι κάτι τόσο εκνευριστικό που είναι αυθεντικό αυτό που αισθάνομαι!

Ανώνυμος είπε...

Να κάνεις υπομονή. Κι εσύ και όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, έχουν συμπεριφερθει και χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Και σε άλλους που δεν φταίνε ή που δεν είναι λογικό. It happens. It's called life.