Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Βάσανα (μακάρι να 'ταν τούτα)

Η αποψινή νύχτα με βρίσκει με άλλο καημό, εντελώς διαφορετικού προσανατολισμού από τον χτεσινό.
Ψάχνω μέικ απ.
Κι αυτό, αγαπητή αναγνώστρια, για μένα φαίνεται να είναι αντίστοιχο με το δικό σου "ψάχνω το τέλειο jean". Μην σου πω και χειρότερο.

Για χρόνια χρησιμοποιώ ένα compact μέικ απ του Μπόντι Σοπ. Σκέψου κρέμα. Όχι υγρό, όχι πούδρα, όχι μους. Κρέμα. Και είμαι αφάνταστα ικανοποιημένη, αλλά το μαγαζί έκλεισε και άλλαξε και η σειρά τους και τα χρώματά τους οπότε δεν μπορώ ούτε από εξωτερικό να το παραγγείλω.

Σημείωσε ότι το χειμώνα φορούσα την απόχρωση 1 (την πιο ανοιχτή), και το καλοκαίρι την 3, και μετά από κάποια χρόνια απέκτησα ένα μόνιμα σκούρο χρώμα (εσύ που με ξέρεις και νομίζεις ότι είμαι άσπρη, ορίστε, ΔΕΝ είμαι και τόσο άσπρη) και πλέον χρησιμοποιούσα το σκούρο.
Τέλεια απόχρωση, τέλειο προϊόν. Ελαφρύ, buildable για όπου και όταν ήθελα πιο έντονη κάλυψη, εύκολο να το μεταφέρω σε ταξίδια κλπ, χωρίς να χρειάζονται πινέλα και χαζομάρες, με διάρκεια, σε πολύ καλή τιμή.

Πάει, μας τέλειωσε.
Κι έτσι ξεκίνησε το ψάξιμο.

Έχω δοκιμάσει Σhισέιντο που είδα ότι είχανε σε μορφή κρέμας. Εκτός του ότι ήταν πολύ υγρά για τα γούστα μου, δεν βρήκα χρώμα να μου κάτσει καλά, ο φωτισμός στο κατάστημα ήταν άθλιος, και το κόστος ήταν ελάχιστα κάτω από 50ευρά. 

Χτες βρέθηκα στο φαρμακείο και πήρε το μάτι μου μια σειρά της Βισhί που ήτανε σε αυτή τη μορφή που ψάχνω. Λέω στην κοπέλα ότι θέλω να δοκιμάσω για να μου πει τη γνώμη της για απόχρωση. (Ας προσπεράσουμε τη συζήτηση "τι θες να κάνεις εσύ το μέικ απ;") Μου δίνει την πιο ανοιχτόχρωμη. Της λέω μου φαίνεται να παραείναι ανοιχτή... Μου λέει έχεις κι εσύ σαν εμένα παραισθήσεις ότι είσαι πιο μελαχρινή; Της λέω οκ, ας δοκιμάσω. Έκπληξη, πολύ ανοιχτό. Δοκιμάζουμε το επόμενο, πολύ σκούρο. Ταφ λακ. 

Σήμερα βγήκα να ψάξω στην Κλινίκ που επίσης είδα ότι έχουν τέτοια μορφή. Να επιμένουν για το ανοιχτό και να είναι πολύ ροζ και ανοιχτό. Το σκούρο, πολύ σκούρο.

Μακ. Να επιμένει ντε και καλά να πάρω το άσπρο. Να το δοκιμάζει πάνω μου και να είναι σαν να ξεκίνησα θεραπεία λεύκανσης ξέρωγω. Να δοκιμάζουμε το πιο σκούρο και να κάθεται το χρώμα...ΑΛΛΑ να μην έχει ιδιαίτερη κάλυψη.

Και το θέμα παραμένει. Εγώ δεν πρόκειται να πάρω 2 συσκευασίες και να πρέπει να αναμιγνύω κάθε φορά. Δεν θέλω υγρό γιατί είναι πολύ βαρύ και το βαριέμαι κιόλας, και δεν θέλω πούδρα γιατί μου ξηραίνει το δέρμα. Τα μους δεν καλύπτουν.

Έχεις υπόψη καμιά μάρκα στα 30ευρά περίπου που να βγάζει τέτοια μορφή να πάω να δοκιμάσω φιλενάδα; Βασανιούμαι!

12 σχόλια:

μισ πσαροκόκαλο είπε...

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τη μορφή κρεμας που δεν είναι υγρή...

back2flat είπε...

Βάσανα που έχει ο κόσμος... Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη από τη στιγμή που δεν ξέρω τύπο δέρματος κτλ, θα σου πω ποιο χρησιμοποιώ (αλλά το αγοράζω από δω μέσα οταν βάζουν εκπτώσεις και είναι κοντά στα 15 ευρώ, πάει ένα χρόνο, βάζω πολύ λίγο απλά για κάλυψη και προστασία από σκόνες κτλ). Είναι το Idol της Lancome. Good value for money ;-). Μην επιμένεις σε υφή ίδια με αυτή που είχες, δοκίμασε κάτι άλλο να δεις αν σου κάθεται καλά, γιατί απ'ότι κατάλαβα έχεις θέματα με το χρώμα (το έχω και γω αυτό). Τα υπόλοιπα είναι θέμα συνήθειας νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Βισι το dermablend.και επειδη σε ειδα και εισαι οβτως πολυ ασπρουλα να παρεις το 25.εγω ειμαι αρκετα πιο σκουρα και περνψ το 35.για καλυτερο αποτελεσμα να παρεις και μια πουδριτσα και τελιωσες.αυτα και σε ευχαρθατω.

Φορ μορ ινφο amadruada@gmail.com

pax είπε...

Δεν μπορείς να παραγγείλεις makeup από εξωτερικό. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει που δεν θυμάμαι ακριβώς. Το έχει πάθει η αδερφή μου 2 φορές.
Καταλαβαίνω τον πόνο σου γιατί το έπαθα κι εγώ 2 φορές με το makeup. Είχα πάρει ένα της Maybelline που ήταν για ενυδάτωση και για λάμψη παράλληλα, και μετά εσταματήσαν να το φέρνουν στην Κύπρο. Δεν κοίταξα καν για εξωτερικό για το λόγο που σου είπα πιο πάνω. Μετά ήβρα ένα άλλο της ίδιας εταιρείας, μου είχε κάτσει και εκείνο πολύ καλά, αλλά μάντεψε! Και εκείνο μετά από κάποιο διάστημα εσταματήσαν το! Έτσι αφού τους ασσιχτίρισα που μέσα μου (αν είχα χρόνο φέτος θα έγραφα και μειλς κλπ) ψάχτηκα αλλού. Το True Match της Loreal εν αρκετά καλή επιλογή.

Πρόσφατα είπα να δοκιμάσω το κατάστημα Perfect You επειδή είμαι απένταρη και δεν μπορώ να δίνω π.χ. 15 ευρώ για ένα κονσίλερ. Ήταν η μεγάλη έκπληξη. Έχει φτηνά καλλυντικά, επερίμενα να είναι όπως το 69 σεντ, αλλά είναι όπως το Beauty Line. Δοκίμαστο. Ήβρα και makeup που τζιαμέ, το Lush Satin, έπιασα την τέλεια ανοιχτή απόχρωση γιατί είμαι και γω άσπρη. Το μεγάλο surprise είναι η τιμή, 17 ευρώ τα 50ml και πίστεψε με εν πάρα πολλά καλό (και είμαι ιδιότροπη με τα καλλυντικά).

Μεγάλο σχόλιο αλλά πράγματι τα καλά καλλυντικά είναι ένα θέμα για εμάς τις γυναίκες. Υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα εννοείται. Κι εγώ ήθελα να γράψω ποστ για το τέλειο makeup και ντρεπόμουν. :)

pax είπε...

Επίσης θα συμφωνήσω με την back2flat, μην επιμένεις τόσο για να έβρεις την ίδια υφή. Επέμεινε στην απόχρωση και στο πώς κάθεται πάνω στο δέρμα σου. Το πρόβλημα με τα παραπάνω makeup που ασπρίζουν είναι ότι οι κατασκευαστές τους θεωρούν ότι όλες οι άσπρες έχουμε δέρμα που ροζίζει, ενώ εν λάθος τούτο, στες παραπάνω άσπρες το δέρμα κιτρινίζει. Έπειτα αν θέλω να γίνω ροζ έχω και το ρουζ αγαπητέ μου. Εν θέλω να γίνεται η φάτσα μου ροζ που το makeup και ο λαιμός μου ναν άσπρος. Εν αφύσικο. Εγώ makeup πάντα έπιανα που Maybelline και L'Oreal που είναι περίπου 20 ευρώ τα 30ml γιατί θεωρώ ότι εν overpriced τζείνα των 50 ευρώ. Αλλά που τη μέρα που το δοκίμασα τούτο που σου είπα δεν πρόκειται να το αλλάξω, εκτός αν αναγκαστώ. Έκατσε πάρα πολλά καλά στο δέρμα μου.

Beatrix Kiddo είπε...

kiehls έχουν μια κρέμα με χρώμα, μονο λευκωσια κ λεμεσο έχει

Moonlight είπε...

Αμαδρυάδα μου, το βισhί το δοκίμασα και το λευκό ήταν πολύ λευκό, και το επόμενο πολύ σκούρο.
B2F γενικά τα λανκόμ έχουν πολλά ωραία πράματα, αλλά είναι πολύ ακριβά και δεν έχουν και ιδιαίτερες ευκαιρίες στην Κύπρο.
Pax, γιατί όχι από εξωτερικό; Έχω παραγγείλει γενικά διάφορα τέτοια παλιότερα και δεν είχα κανένα θέμα. Τώρα δεν είχα σκοπό να παραγγείλω να μου στείλουν αλλά να παραγγείλω as in να μου φέρει η αδερφή ή κάποιος φίλος. Το παλιό μου το βρήκα το πρωί στο ebay αλλά σκέφτηκα ότι ενδεχομένως να είναι παλιό στοκ, αφού στο site της εταιρείας δεν υπάρχει πλέον...
Σήμερα πήγα άλλη μια βόλτα και πήρα ένα μαξ φάκτορ. Το χρώμα είναι υπεργαμάτο, ούτε ροζ, ούτε κίτρινο, έχει μια μέτρα προς καλή κάλυψη, η τιμή σούπερ γουάο (14μιση ευρώ). Ή το σφουγκαράκι ή το προϊόν μυρίζει λίγο άσχημα για κάποιο λόγο, αλλά μετά από τόσο ψάξιμο δεν με πειράζει. Η συσκευασία δεν είναι τόσο ωραία όπως στο προηγούμενο που είχα, δεν έχει καθρεύτη, είναι μισό βιδωτό και το μισό με καπάκι που ανοιγοκλείνει, αλλά δεν είχα χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ τον καθρεύτη του δικού μου, και για τέτοια τιμή δεν παραπονιέμαι καθόλου.


Τα υγρά δεν τα θέλω γιατί α. βαριέμαι να τα απλώνω με πινέλα και β. τα βρίσκω πολύ messy (τέτοια χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια), και τα πουδρέ μου ξηραίνουν το δέρμα ή τονίζουν σημεία που είναι ξηρά. Τα μους δεν έχουν ιδιαίτερη καλυπτυκότητα. Γι'αυτό επέμεινα στη μορφή, που ξέρω ότι ούτως ή άλλως υπάρχουν πιο λιπαρά και λιγότερο λιπαρά. Βρήκα κι ένα στα έρρε ντούε αλλά ήταν πιο λιπαρό και δεν το προτίμησα. :)
Θα κλάψω από συγκίνηση που βρήκα και μάλιστα σε τέτοια τιμή.

thedude είπε...

Βάσανα από τα Lidl... :D
Μακάρι να εμπορούσα να βοηθήσω αλλά οι γνώσεις μου περιορίζονται ως τι εν το make-up.

Moonlight είπε...

Dude, αν ξέρεις και τη μάσκαρα είσαι αστέρι! :p

Triolouin είπε...

Μα έshιει make up σε μορφή κρέμας;;;;
Εν θέλεις κόρη make up! Natural beauty! Βάλλε καμιά αντηλιακή, άτε με χρώμα τζιαι να'σαι πόμπα!

Η ωραία ζυμωμένη είπε...

ειμαι εντελως άσχετη με το θέμα που να φανταστείς εν ξερω καν αν η δική μου έσχει καλή κάλυψη για να σου την πλασάρω, πάντως είναι clinique αλλά ειμαι αρκετά μελαχρινή!
Αν σε εβοήθησα φτύσε μου!

Moonlight είπε...

Τριολούιν, εν αντέχω καμίας μορφης κρέμα. αντιηλιακή αν βάλω (που δεν θα βρω στο χρώμα μου, αλλά το παλιό μου είχε και SPF) θα είναι για να πάω εκδρομή που δεν θα βαφτώ, γιατί αν την βάλω και βαφτώ θα γίνω πηλά! έχει σε μορφή κρέμας, δε το τούτο http://www.ebay.co.uk/itm/Body-Shop-Flawless-Skin-Protecting-Foundation-SPF-25-9g-/171754116724?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item27fd57d674 που εν το παλιό μου.

Ζυμωμένη μου, εσνόμπαρα το κι εγώ το θέμα επειδή εν είχα ένα προϊόν που να με ευχαριστεί. Μετά που ήβρα εκαλάρεσε μου τζαι τωρά εν γι'αυτό που εχάλασα τον κόσμο!