Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μετά την άνω και κάτω τελεία μπαίνει κεφαλαίο.

Σήμερα η μάνα μου μου είπε το εξής παρανοϊκό:

Tο δεκαπενταύγουστο στο χωριό όπου μαζευόμαστε όλη η οικογένεια (σχεδόν) μια φορά το χρόνο, η γυναίκα του ξαδέρφου μας (ζουν μόνιμα στο εξωτερικό) είπε σε εμένα και την αδερφή ότι είμαστε όμορφες. Την αδερφή είχε χρόνια να την δει, εγώ είχα χάσει αρκετό βάρος, προφανώς ήταν ένα ευρωπαϊκό σχόλιο τύπου "αλλάξετε". Εγώ αυτά τα σχόλια δεν τα θυμούμαι γιατί νιώθω ότι εν περιπαιχτικά, αστεία, κάμνουν με να νιώθω άβολα, οπότε δεν δίνω σημασία και τελικά τα ξεχνώ.
Μια θεία που ήταν παρούσα, έπιασε μιαν άλλη θεία που δεν ήταν παρούσα να κάμει παράπονο γιατί η γυναίκα του ξαδέρφου έκαμε τούτο το σχόλιο για εμάς (τες κόρες της μάνας μας), και για τη δική της την κόρη που ήταν κι εκείνη εκεί δεν είπε τίποτε.

Και απορώ:

ΕΜΠΕΛΛΟΣΟΚΟΖΜΟΣ;

12 σχόλια:

Ina είπε...

This is Cyprus! :D

back2flat είπε...

") αχαχαχα κλαίω ρε, ήρθε και έδεσε μετά από ποδηλασία μες τη βροχή που με εκνεύρισε (είχε ξεχάσει τα αδιάβροχα μου στο γραφείο)

Mademoiselle Hyde είπε...

Δαμέ ταιρκάζει τζείνη η παροιμια "αν ήταν η αζούλα πούζα..."

Moonlight είπε...

Note: Η κόρη της θείας εν 40 χρονών τζαι φαίνεται μωρό. Έννεν καμιά που ένναλυπηθείς να πεις μπροστά της ότι κάποιος εν όμορφος επειδή τζείνη "ήνταλως εν έτσι;"!

Disciple είπε...

Ναι!

Ανώνυμος είπε...

Συμφώνω με τους προγραφήσαντες:))))

Aπορία?? μετά την άνω τελεία κανονικά δεν μπαίνει μικρό πάλι????

Moonlight είπε...

Αμαδρυάδα μου, ήβρα κι εγώ κάτι διαγωνίσματα επαναληπτικά του δημοτικού και ένα λάθος επαναλαμβανόμενο που έκαμνα ήταν ότι έβαλλα μετά την άνω και κάτω τελεία μικρό. Πάντα εδιορθώναν μου το με κεφαλαίο, άρα αν σκεφτώ ότι τότε επηαίναμε με γραμματική Τριανταφυλλίδη και η πιο γνωστή γραμματική εν τζείνη σήμερα, μάλλον ακόμα έτσι εν το σωστό αν υπάρχει σωστό όντως. :)
Φαντάζομαι έχει κόσμο που το κατέχει παραπάνω που μένα, εγώ είμαι ασχετούλα άρα αν ξέρει κάποιος ας μας εξηγήσει!

Ανώνυμος είπε...

να σου πω στο wiki λέει με μικρό αλλά έχεις ένα ππόιντ από ποια πηγή το μαθαίνεις και το wiki δεν είναι και η καλύτερη πηγή. Παρόλαυτα τούτο εν το λινκ του. Θέλουμε ένα φιλόλογο να μας διαφωτίσει!

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BD%CF%89_%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Moonlight είπε...

Λοιπόν, κάτσε. Μπαίνει κεφαλαίο όταν η άνω και κάτω τελεία έχει τη θέση τελείας. Όταν ακολουθεί απαρίθμηση μπαίνει μικρό. Θα δω και τα επαναληπτικά του δημοτικού γιατί μάλλον κάπου είχε λάθος η δασκάλα μου!!!

thedude είπε...

Μετά που 10 λεπτά που εγύρευκα μες το κείμενο να δω για ίντα πάνω τελεία μιλάτε, είδα τον τίτλο της ανάρτησης... -.-

Αλόπως η ξάδερφη(ή ξαδέρφη;) έννεν ενημερωμένη με το κυπριακό σαβουάρ βιρ. Πέτε της ότι που εν να παντρευτείτε, άμπα τζιαι γελαστεί να βάλει διαφορετικά ποσά στα φακελούθκια (ignore inflation). Εν έτσι που διαλύουνται οι οικογένειες...

Moonlight είπε...

Dude, ο ξάδερφος επληροφόρησε την να μείνει μακριά που τες "θκειάες" γιατί εν νεκατώστρες. Τζαι έπαθεν η κοπελούδα με τούτα που άκουσεν! :p Έχει δίκαιον ο Κυπραίος λαλεί σου!

Peripaixtra είπε...

θυμίζει μου μια θεία μου.. αχ θεέ μου!!