Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Κουμάριν

Νομίζω ένα που τα πράματα για τα οποία νιώθω πιο έντονα, είναι το κουμάριν. Τζαι εν μιλώ μόνο για τον εθισμό στο κουμάρι. Μιλώ για οποιονδήποτε παίζει στοιχήματα. Ακόμα τζι αν εν κάθε μουντιάλ, ακόμα τζι αν εν όποτε τον κουρτίσουν.
Μισώ το. Ναι, ελέγχεις το, εγώ μισώ το.

Δεν είχαμε ποτέ θέμα μες στην οικογένεια ή στο φιλικό περιβάλλον, τζαι δεν ξέρω πώς μου καλλιεργήθηκε τόσο έντονα τούτο το συναίσθημα, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω κάπως, δεν είναι λογικό γιατί όπως είπα δεν μιλώ μόνο για εθισμό.

Όποτε ακούσω στην τηλεόραση για τέτοια πράματα, όποτε παίζει ταινία με στόρι για τέτοιο θέμα, όποτε μου μιλήσει κάποιος γνωστός μου για καμιά ιστορία περί τούτου, όποτε κάποιο κοντινό μου άτομο μου πει ότι έπαιξε στοίχημα, νιώθω τα αγγεία μου στη βάση του εγκεφάλου να συστέλλονται που τα νεύρα μου τζαι να φτάνω ένα βήμα πιο κοντά στο εγκεφαλικό, να φκαίνει η πίεση μου, κάτι.

Σημείωσε ότι ο παπάς μου δεν ήταν ποτέ ο τύπος που θα κάτσει να δει μάππα, θα κατεβεί στο γήπεδο, ούτε καν ήταν με ομάδα όταν ήταν μιτσής μέχρι που τον αναγκάσαν οι συμμαθητές του να πει ότι εν με κάποια ομάδα τζαι εδιάλεξε τζαι είπε τζι εκόλλησε.
Σημείωσε ότι μένω 5 λεπτά με το ποδήλατο από τον Ιππόδρομο και ο μόνος λόγος που ξέρω πού είναι επειδή βρωμεί άμα περνώ που έξω.
Σημείωσε ότι η μάνα μου για κάποια περίοδο επαίζαν λόττο με τες φίλες της μια φορά τη βδομάδα τζαι εβάλλαν που 1 λίρα τζαι τα μισά εφυλάαν τα για να κάμουν ένα δώρο σε ένα ίδρυμα τα Χριστούγεννα. Τζαι τούτη ήταν ούλλη η σχέση μας με τα τυχερά παιχνίδια.
Σημείωσε ότι δεν ξέρω πώς παίζεις λόττο, τζόκερ, κίνο ή δεν ξέρω τι άλλη χαζομάρα υπάρχει.
Επίσης δεν ξέρω τι σημαίνει το X ή κάτι που βάλλουν στα στοιχήματα της μάππας. (Βάλλουν έννε, έντζαι εφαντάστηκα το!)

Παραμονή πρωτοχρονιάς παίζουν με το ζόρι κανένα χαρτί έτσι για το έθιμο τζαι βαρκούνται τζαι παρετούν. Τα ξεδέρφια ποτέ δεν παίζουμε. Η γιαγιά μου δεν έπαιζεν χαρτιά. Πιλόττα, μπιρίμπα, πόκερ, μπριτζ, ποκεριζέ (εν άλλο που το πόκερ, έννε;) ξέρω τα μόνο στο όνομα.

Ακούω κάποιον να μιλά για στοιχήματα. Αν του μιλώ, έννα πω τη γνώμη μου, εν μπορώ να κρατηθώ. Αν δεν του μιλώ καν, στην καλύτερη έννα τον αγνοήσω τουλάχιστον ώσπου να αλλάξει θέμα, και μετά για πάντα. Χάννεις πόντους, πέφτεις που τα μάθκια μου, που την υπόληψη μου, πώς να το πω;

Απλά βρίσκω το πολλά άσκοπο, χωρκάτικο, σπάταλο να παίζεις στοιχήματα. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, απλά νιώθω πολλά έντονα τούτο το πράμα.
WTF?

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είχα έναν πρώην και έχω να πω μόνο ένα πράμα, ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Unknown είπε...

Moon μου, αν το κάνεις για entertainment δεν βλέπω κάτι κακό, εν σανα τζαι κάποιος παίζει μονόπολη ενα πράμα, αν όμως το παίρνεις πιο σοβαρά το θέμα lets say if it controls you instead τότε είσαι πιο κρίμα και άξιος της μοίρας σου! my opinion! XXX

μισ πσαροκόκαλο είπε...

Θέλω να γράψω κάτι άσχετο, πολύ καλό το Black mirror που μου πρότεινες!

thedude είπε...

Κοίταξε, μεν συγκρίνεις το τζόκερ τζιαι το λόττο με το κουπόνι της μάππας. Διότι με τα αθλήματα έννεν απλά τύχη, έσιει ολόκληρη τακτική κτλ που πίσω, κάμνωντας hedge το ρίσκο σου με διάφορους τρόπους. Έσιει αρκετό κόσμο που φκάλλει πολλά λεφτά έτσι (χωρίς όμως να συμφωνώ, πάλε εν κουμάρι). Εγώ συγκεκριμένα παίζω πολλά σπάνια με μικρά ποσά, για να έσιει action κανένα match που θωρώ.

5 λεπτά που τον ιππόδρομο? Άμπα τζιαι είμαστε γειτόνοι!

Moonlight είπε...

Αμαδρυάδα, καλά οι φορές που φτάνει στα άκρα σίουρα εν αρρώστια, εν εθισμός τζαι θέλει απεξάρτηση η κατάσταση. Εμένα που με ενοχλεί τζαι το παραμικρό;!

Μικαέλλα, εν λέω ότι εν λογικό, γι'αυτό και λέω ότι δεν ξέρω γιατί εν τόσο έντονη η αποστροφή μου, εν μπορώ να καταλάβω, αλλά νιώθω πολλά έντονα για το συγκεκριμένο θέμα.

Μισ, χαίρομαι. Δεν είναι όλα τα επεισόδια εξίσου καλά, αλλά ένα στάνταρτ το κρατούν.

Δουδ, :p εν μπορώ να μεν συγκρίνω. Δαμέ συγκρίνω και το τάβλι και τα χαρτιά που έννεν πάλε μόνο τύχη αλλά και ικανότητες. Προτιμώ τα €5 να τα δώσεις να πιείς ένα καφέ ή ένα ποτό, ή να φάεις κάτι, παρά για τούτο. Αν σε ήξερα ασπούμε, εννοείται ότι έννα εκφράζουμουν κάθε φορά που μου έλεες ότι έπαιξες/έννα παίξεις! (εν πιθανόν, είμαι Άγιο Ανδρέα, άρα ή που είσαι γείτος, ή είσαι Άγιο Δομέτιο ή Έγκωμη. Κοντά ούτως ή άλλως)

Η ωραία ζυμωμένη είπε...

εν απλά ένας εθισμός, που τουλάχιστον μπορείς να φκάλεις τζιαι κέρδος ή να καταστρέψεις εντελώς τη ζωη σου (διαζυγια, αυτοκτονίες κτλπ), the choice is yours

kaisi είπε...

Δεν έχω τόσο έντονη αποστροφή όσο εσύ και οκ καταλάβω το αθώο χαρτάκι στες γιορτές για το χάζι και δεν το θεωρώ κουμάρι. Το κουμάρι για μένα εν πιο βαριά κατάσταση από το περιστασιακό χάζι με ασήμαντα μικροποσά.

Αλλά, ναι, βασικά κουμάρι = βλακοδέστατη βλακεία

Moonlight είπε...

Ζυμωμένη έτσι είναι. Απλά δεν ξέρω πώς εφτασε μέσα που στο άλλο άκρο.

Καΐσί, κουμάρι εν όλα, το θέμα εν το πότε γίνεται εθισμός. Προφανώς εν υπέρτατη μαλακία, όπως όλοι εθισμοί, αλλά άτε. Το θέμα είναι γιατί μου έκατσε εμένα στο λαιμό η κουβέντα χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Άσε που το σνομπάρω. Δηλαδή έννα λυπηθώ αν ακούσω ότι ο άντρας της εξαδέρφης έτσι κι έτσι, αλλά έννα σύρω τζι ένα "ε εν το έβλεπεν; Εν παλαβή; Ήντα έκατσεν μαζί του;" :/