Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

California Dreamin'

Χτες βγήκαμε παρέα 7 άτομα για φαγητό. Οι 4 σίγουρα φορούσαμε ζακέτες.
Το οποίο σημαίνει ότι χειμωνιάζει, άρα δικαίως (για τα προσωπικά μου δεδομένα) με έχει πιάσει ένα κάτι, ένα σφίξιμο, ένα μάζεμα, δεν ξέρω πώς να το πω τελικά.

Προσπαθώ να βρω τρόπους να σκέφτομαι θετικά, να αποφασίσω πού θα εστιάσω για να μείνω αισιόδοξη και να μην σαπίσω πάλι μες στο χειμώνα.
Είπα ότι θα ξεκινήσω ένα μικρό challenge να φτιάχνω a cake a month. Δεν έχω κάτσει να μαζέψω ακόμα υλικό, αλλά νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Δεν έχω ιδέα από γλυκά φούρνου (φαντάσου ότι έφτιαξα μια φορά στη ζωή μου, πέρσι carrot cake, και μια φορά επίσης πέρσι μια τούρτα για ένα γενέθλιο, κι αυτά με βοήθεια και καθοδήγηση μάνας για να μην βγουν επικά φέηλ), και η μαγειρική (ή η ζαχαροπλαστική) μου δίνουν πάντα αυτό που έλεγε η γιαγιά μου "a sense of accomplishment". Που όσο και να πεις, μπουστάρει λίγο η διάθεση, και μυρίζει και το σπίτι όμορφα, και μου δίνει και λίγη παραπάνω όρεξη να την βγάζω στο σπίτι με παρέα και να μην μιζεριάζω μόνη μου όταν δεν βγαίνω.
Και είπα ότι θα προσπαθήσω να κανονίσω μαζώξεις σπιτικές για κρασί ή για τσάι.

Είπα ότι θα προσπαθήσω να μαζευτώ λίγο οικονομικά για να αναλάβω κάποιες επιπλέον υποχρεώσεις μου, επιτέλους. Κι ΑΝ πάει καλά το "μάζεμα" να δούμε αν μένει κάτι για λίγες χειμερινές διακοπές.

Το άλλο που σκέφτομαι ότι θα μου άρεσε να κάνω είναι να βολτάρω σε ό,τι μουσεία και ιδρύματα έχουμε, σε εκδηλώσεις, και να βγω λίγο από τα συνηθισμένα μου. Εντάξει, όχι ότι θα με κρατήσει πολύ καιρό μπίζι αυτό, αλλά 3-4-5 Σάββατα δεν θα κάτσουν;

Έχω αυξήσει το μπαλέτο σε 2 μαθήματα τη βδομάδα, το ένα είναι Σάββατο πρωί άρα θα ξυπνώ τα Σάββατα και δεν θα κάθομαι στο κρεβάτι τη μισή μέρα, κάτι είναι κι αυτό.

Αυτά σκέφτομαι για να ξεχειμωνιάσω τέλοσπαντων, εύκολα πράματα όλα, ευχάριστα, και απλά ΕΛΠΙΖΩ να προλάβω τo SAD φέτος και να μην με προλάβει αυτό.


13 σχόλια:

back2flat είπε...

προτείνω να δοκιμάσεις τη συνταγή για red wine cake (αν δε βρεις καμιά να σου στείλω μια δική μου ;-)) επίσης λατρεία το τραγουδάκι!

Ανώνυμος είπε...

ξεκίνα με κάτι απλό όπως κέικ γεωγραφία; και προχωράς ανάλογα. Έχει πολλά ωραίες συνταγές με κέικ.

υ.γ η ζαχαροπλαστική εν υπάρχει!!

μισ πσαροκόκαλο είπε...

θα σου πω αν τα καταφερω με τη μηλόπιτα, η οποία παρεπιπτόντως θέλει 80' ψήσιμο και 3 ώρες να κρυώσει!!!!

εγώ στο κεήκ και τσαγάκι/κρασάκι/χειμωνιατικο κοκτεηλ είμαι μέσα.
με ενημερώνεις.
όχι πολλά φρούτα στα κέηκ όμως γιατί εκτός από μήλο/πορτοκάλι δεν είμαι φαν. μερσί.

Moonlight είπε...

Αρέσκει μου που το φαν κλαμπ έχει σταθεί στο θέμα ζαχαροπλαστικής. :)
Εν θα κάμω γεωγραφίας, θέλω κάτι πιο τούρτα στάιλ. Ονειρεύκουμαι γλάσα, διάκοσμους τζαι δίπατα-τρίπατα κέικς, άρα η το γεωγραφία(ς) εν πολλά πλέιν για μένα.

B2F στείλε να την έχουμε υπόψη. Πώς είναι η γεύση δεδομένου ότι το κόκκινο κρασί δεν μου αρέσει;

Μισ, σε έχω ήδη ενσωματώσει στα πλάνα μου, χα!

Πάντως στο πρόγραμμα έχω κέικ καρύδα, carrot cake, σοκολάτα-πορτοκάλι με αμυγδαλίψυχα, red velvet, banana cake, κλπ. Καταλάβατε... :)

μισ πσαροκόκαλο είπε...

όλα τα άλλα είναι προσωπικά, δύσκολα αγγίζονται.
όταν όμως η κουβέντα έχει ζάχαρη νομίζω το γυναικείο κοινό είναι πάντα στο πλευρό σου.

Ina είπε...

Κάνω δίαιτα ρε και δε βοηθάς! Φυσικά θα θέλω συνταγές μετά το πέρας της (1-2 δικές σου που δοκίμασα δεν παίζονταν).

Για πανηγύρια και ιδρύματα κτλ.,κτλ, ευχαρίστως. Τι μέσα-τι έξω έτσι και αλλιώς όπως έγινα.

Mademoiselle Hyde είπε...

Πολλά ωραίες σκέψεις για μαγείρεμα/ζαχαροπλαστική και σπιτικές μαζώξεις. Αρέσκουν μου πολλά! ΚΑΜΝΕΙΣ ΜΠΑΛΕΤΟ??? Ζηλέυκω σε. Εν έχω κανένα μπακγκραουντ και ζηλεύκω εκείνες που εκάμναν και μπορούν να συνεχίζουν!!! Έννα φκάλω το απωθημένο μου πας το αστέριν :)

Moonlight είπε...

Ίνα, σιγά σιγά με τη δίαιτα καλέ. Μια στο τόσο είσαι εντάξει με το γλυκάκι σου. :) Είπαμε, να ξεκινήσω με το καλό τζι αν φκει τίποτε της προκοπής εννοείται ότι θα ποστάρω. Για τα υπόλοιπα θα σε έχω υπόψη!

Mademoiselle μπορείς να ξεκινήσεις με μαθήματα για ενήλικες. Εμείς πέρσι και πρόπερσι είχαμε αρκετές κοπέλες που ξεκινούσαν πρώτη φορά στη ζωή τους! Εν δύσκολο, αλλά έννεν ακατόρθωτο!

Unknown είπε...

Moon μου, όταν κάμεις το carrot cake και το red velvet count me in!!Οϊ πως εν θελώ να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα αλλά να αφήσω τζαι κανενού άλλου να φάει! Αν θέλεις παρέα φυσικά, να στείλουν οι νοικοκυρές μας εδώ στο blog συνταγές για Χριστουγεννιάτικα κουλουρακια και γλυκά και να κοπιάσεις να κάμουμε! Μόνο τα Χριστούγεννα με πιάνει να πειραματίζομαι με την ζαχαροπλαστική τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου μπααααα!!!! Κατα τα άλλα μια δόση κατάθλιψης όλοι θα την περάσουμε το έχει η εποχή so don't worry! Φιλιά! ΧΧΧ

back2flat είπε...

http://apotofteaandabiscuit.blogspot.nl/2011/07/rotweinkuchen-red-wine-chocolate-cake.html

Ούτε μένα μου αρέσει το κόκκινο κρασί αλλά το κεικ είναι κορυφή!

Moonlight είπε...

thanks b2f!

Μικαέλλα τα Χριστούγεννα φτιάχνουμε με τη μάδερ christmas cake, κουραμπιέδες (σε σχήματα, σαν μπισκότα) και εγώ που έχω αθκιάση σοκολατάκια, αμυγδαλωτά και τέτοια.

Η ωραία ζυμωμένη είπε...

διαφωνώ με τα γλυκά.μιαν στο τόσο οκ αλλά κάμνουμε τζιαι μια διατροφή.τζιαι το πρόβλημα είναι ότι ενα κάτσεις να το φάεις ούλλο(ετσι κάμνω εγώ).καλύτερα αγόρασε playstation ή ποδήλατο

Moonlight είπε...

Ζυμωμένη, κάμνουμε διατροφή γι'αυτό και δεν θα τα τρώω μόνη μου!
Γι'αυτό και θα κάμνω tea time! Ένα τον μήνα έννεν τζαι τόσο πολύ. Ζω με γονείς άρα θα τρων κι εκείνοι, και κανένας φίλος-συγγενής που θα κοπιάσει!
Επίσης ποδήλατο έχω και είναι σχέδια για το χειμώνα που δεν θα το χρησιμοποιώ. Το πλέστεϊσιον εκτός του ότι δεν θα το χρησιμοποιώ γιατί οι τηλεοράσεις σπίτι εν μόνιμα κατελειμμένες από γονείς, δεν μου αρέσκει, τζαι έχει τζι ένα κόστος το οποίο θέλω να αποφύγω, διότι τα πράματα εν παν καλά και δαμέ δυσκολεύκουμαι να κάμω ένα μικρό ταξίδι, όι να αγοράζω πλέιστεϊσιονς...