Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κυπραίοι

Εντάξει, επάννησα κι εγώ το αεροδρόμιο Πάφου επιτέλους.
Έχω 2 σχόλια να κάμω, στα οποία θέλω βοήθεια να εντοπίσω το παράλογο της σκέψης μου ή τον υπεύθυνο για να μιλήσω.
Ξεκινώ με σειρά εμφάνισης:
1. οργανώνω ταξίδι από αεροδρόμιο Πάφου. Κοιτάζομεν από'δω, κοιτάζομεν από'κει, πουθενά λεωφορείο για το αεροδρόμιο.
Στέλλουμεν e-mail στο αεροδρόμιιο και ζητούμε πληροφορίες ως ταξιδιωτικοί πράκτορες (υποψιάστηκα  ότι έτσι θα είχε πιο μεγάλη βαρύτητα για τζίνουν να δουν ότι έννεν μόνο ένας άθρωπος που ταλαιπωρείται, αλλά πολλοί που ΔΕΝ τους προτιμούν για τούτο το λόγο). Η απάντηση είναι να δούμε το σάιτ τους. (Σάννα τζαι εκατέληξα να τους στείλω e-mail επειδή ήταν πιο ορατό το mail τους πας στο σάιτ, ή ήβρα το αλλού). Εξηγώ ότι είδα το αλλά ΔΕΝ βρίσκω την πληροφορία που ζητώ ,τζαι άρα φαντάζουμαι ότι δεν προσφέρεται έτσι πράμα. Λέω τους ότι δεν εξυπηρετούν τα 2(!) λεωφορεία της ημέρας που κάμνουν το δρομολόγιο αεροδρόμιο-πόλη Πάφου το χάραμα και το απόγευμα, και μου απαντοά άλλο άτομο ότι δεν είναι ευθύνη του αεροδρομίου να υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν το αεροδρόμιο με άλλες πόλεις. Και μου λέει να επικοινωνήσω με τις ιδιωτικές εταιρείες.
Σάννα τζαι εν λογικό να ξέρω ούλλες τες εταιρείες που ΘΑ ενδιαφέρουνταν να κάμουν τούτο το πράμα... σίγα μεν ζητήσω και προσφορά για να ξεκινήσει η υπηρεσία!
Δαμέ θέλω να μου πείτε με ποιόν θα έπρεπε να επικοινωνήσω αν όι με το αεροδόμιο, τζαι αν εν ευθύνη μου εμένα σαν εταιρείας ή επιχειρηματία να επικοινωνήσω με το αεροδρόμιο γα να ζητήσω να βάλω λεωφορεία για το αεροδρόμιο τους!

2. φτάνω στο αεροδρόμιο (όι με λεωφορείο), τζαι πάω να κατουρήσω. στο χώρο των αφίξεων από όπου επέρασσα έδωκεν μου ένας ζόλος. Με το που τον επέρασα, επέρασεν ο ζόλος. Suspiciously τοπικός ζόλος. Στην επιστροφή που την τουαλέτα, εντοπίζω την πηγή του ζόλου. Ένας τύπος απλώνει στες καρέκλες του χώρου αναμονής αφίξεων, με μαξιλάρι τη βαλιτσούδα του. Τα πόθκια του πιο μαύρα που κατρά πουκάτω. Τζαι καθώς το βλέμμα ανεβαίνει που τες πατούσες πάνω θωρώ το τζην του κατουρημένο. Ε-καρα-εντοπίστηκε η πηγή του ζόλου.
Επαλάβωσα για λίο τζαι εσυνέχισα να περπατώ προς τες αναχωρήσεις. Φτάνω στον έλεγχο κάρτας επιβίβασης και λέω στην κοπέλλα εκεί ότι ένας άνθρωπος στο χώρο των αφίξεων μάλλον κατούρησε το παντελόνι του καθι μυρίζει και απαίσια και να κάνουν κάτι... Η απάντηση άφησε με εμένα και τα άλλα 2 άτομα που εσυνταξιδεύαμε χάσκοντα!
"Ξέρω το μάνα μου, εν μεθυσμένος, έχου που η ώρα 4 που εν τζιαμέ".
Προχωρώ μέσα τζαι απλά σκέφτουμαι το ενδεχόμενο να επνίηκε μες στον εμετό του, το ενδεχόμενο να ήταν τόσο intoxicated που να έπεσε σε κώμα ή να επέθανε τζιαμέ...τζαι οι "υπεύθυνοι" (ο Θεός να τους κάμει), να σκέφτουναι ότι "εν μεθυσμένος, άφηστον".
Κατ'αρχάς απορώ. Αν παν 30 άτομα σε έτσι κατάσταση τζαι αρκέψουν να κάμνουν εμετούς τζαι πισhιά μες στο αεροδρόμιο, έννα πουν το ίδιο; Εγώ λαλώ σου θα τους ενόχλαν μόνο τζαι μόνο αν ετζοιμούνταν χαμέ 10 πλάσματα, πόσο μάλλον τούτο. Άλλο πράμα. Άτε τζαι εν σκέφτουνται σαν αθρώποι, σκέφτουνται σαν επιχείρηση. Που ποιά άποψη εν πειράζει μια επιχείρηση-αεροδρόμιο η πρώτη εικόνα/μυρωδιά ενός ξέρου στη χώρα σου που χρισημοποιεί το αεροδρόμιό σου, να είναι τούτη;
Εξηγήστε μου πάλε, με ποιόν πρέπει να επικοινωνήσω με τούτο, τζαι αν είμαι παράλογη σε τούτο που σκέφτουμαι πάλε...

PS: Για το ταξίδι θα ακολουθήσει ποστ σύντομα...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Welcome (back) to Cyprus! Enjoy your stay!

thalassamov είπε...

Ποιές εταιρείες εξυπηρετούν το αεροδρόμιο της Λάρνακας; Εκεί να αποταθείς. Δημόσιες ή ιδιωτικές,κανονικά πρέπει να υπάρχουν λεωφορεία που να συνδέουν τα 2 αεροδρόμια με όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Για τον καημένο,παντού τα ίδια. Παρόμοια σκηνή έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης με ναρκομανή που σαν υπνωτισμένος έπεφτε στο έδαφος σχεδόν,τρόμαξε η μάμα μου άμαθη.Οι αστυνομικοί αναίσθητοι,καθώς πρόκειται για ρουτίνα (τους).
Δεν με ενδιαφέρει η μυρωδιά τους αλλά η απανθρωπιά μας.

Nonis είπε...

εξ όσων γνωρίζω υπάρχει τούτη η ιδιωτική εταιρία που εξυπηρετεί το κοινό:
http://www.kapnosairportshuttle.com/?locale=en

εν ξέρω αν εξυπηρετεί για Πάφο όμως...

είχα παρόμοια τηλεφωνική συζήτηση όταν επροσπάθουν να έβρω λεωφορείο για Λάρνακα-Λευκωσία, ωράριο, πόθεν περνά κλπ...
τελικά επήα με το αυτοκίνητο...

Moonlight είπε...

Inv, το ποστ ήταν να το κάμω πριν να φτάσω στη Γερμανία και να "καλομάθω". Απλά για μένα εν 2 πράματα αυτονόητα που τελικά ούτε τους "επαγγελματίες" που εν η δουλειά τους εν τους κόφτουν!

Θάλασσα, οι εταιρείες που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Λάρνακας ΔΕΝ εξυπηρετούν το Λευκωσία-Πάφος. Γι'αυτό απευθύνθηκα στο αεροδρόμιο. Ακόμη και αν το έκαναν το δρομολόγιο, το αεροδρόμιο έπρεπε να ξέρει και να ενημερώνει! ΚΑΝΟΝΙΚΑ έπρεπε να υπάρχει κάτι αλλά δεν...
Για τον άθρωπο, προφανώς είναι η απανθρωπιά μας που με ενδιαφέρει, αλλά και στο έσχατο σημείο ας ήταν λόγω επαγγελματισμού που νοιάζονταν αν το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο...

Νόνη, ξέρω το, εγώ Λάρνακα πάω κι έρχομαι πάντα με τούτο. Υπάρχουν ονλάιν, και αν δεν κάνω λάθος υπάρχει σύδεσμος τους και στο σάιτ του αεροδρομίου Λάρνακας. Και τα ακούς και τηλεφωνικά... Η Πάφος παίρνει αγγούρι.

Moonlight είπε...

Έχω να προσθέσω συζήτηση στο ράδιο που άκουσε ο παπάς μου. Το κράτος να μιλά με τους ταξιτζήδες και να λέει "να σταματήσετε να υπερχρεώνετε κλπ, να κάνετε σωστά τη δουλειά σας, ΑΛΛΙΩΣ θα κανονίσουμε λεωφορεία για το αεροδρόμιο Πάφου".
Αν είναι δυνατόν...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ γιατί ενε τηλεφώνησες στο 199 να έρτουν να δουν αν εν καλά ο άνθρωπος; Έν είχες κινητό;

"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
~ Edmund Burke


-X

Moonlight είπε...

Εγώ εβουρούσα να περάσω γιατί είχα κατα λάθος καθυστερήσει.
Εγύρεψα να το κάμω τζαι τότε είδα την ώρα. Εβούρησα τζαι εφκήκα πας στο αεροπλάνο.
Ούτε στην πύλη είχα ώρα να κάθουμαι, ούτε πουθενά!
Εξάλλου, γι'αυτό τζαι έκαμα το σχόλιο στην κοπέλλα στον έλεγχο καρτών επιβίβασης και όχι στες πληροφορίες του αεροδρομίου κλπ, επειδή είχα ήδη καθυστερήσει!

Έχω απορία γιατί ούλλα τα "κακά" σχόλια γίνονται ανωνύμως... άραγε εν μπορούν οι αναγνώστες να συγκρατηθούν τζαι πρέπει να πουν "κακία"; Νομίζουν ότι τζίνος που γράφει εν μπορέι να δεχτεί επικρίσεις; Ή εν άλλοι μπλόγκερς που αν γράφουν κακίες νομίζουν έννα χάσουν φόλλοουερς; Γιατί εγώ εν νοιώθω έτσι τζαι γράφω τες κακίες μου και αν μεν αρέσουν ταφ λακ;

kaisi είπε...

Τα αεροδρόμια όπως και τα λεωφορεία είναι ιδιωτικές εταιρείες

Moonlight είπε...

Καϊσί μου τούτο εν εκατάλαβα που κολλά!
Ξέρω το τούτο, τζαι εν πας σε τούτο που στηρίζω και τα 2 μου θέματα.
Σαν ιδιωτική εταιρεία το αεροδρόμιο έπρεπε να θωρεί το συμφέρον του, ότι ο πελάτης του θα προτιμίσει να πάει κάπου πιο κοντά ή κάπου που θα έχει μεταφορικό μέσο, παρά να πληρώσει καύσιμα και πάρκινγκ και να τρώει και το αυτοκίνητο του τον ήλιο κλπ ΑΝ έχει... και στο ότι εν θέλει κανένας την εμπειρία της μυρωδιάς ή της θέασης τούτου που έζησα εγώ τζιαμέ, γιατί εν θέλει τζαι πολλά να πει "εν χτιτζιόν οι Κυπραίοι". Τάχα έχουν πτήσεις από "ευρωπαϊκές" χώρες....

Ænima είπε...

Μεγάλο θέμα έθιξες με το μεταφορικό. Έκαμα πρόσφατα ένα γρήγορο ψάξιμο επί του θέματος και έπεσε πλήρη απογοήτευση.. Ειδικά τωρά με την αύξηση των δρομολογίων της RyanAir στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο εν ανεπίτρεπτο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.cyprusbybus.com/el-GR/default.aspx
http://www.intercity-buses.com/index.php?link=routedetails.php&serial=2
-i misirlou

Moonlight είπε...

Misirlou, ta links sou den voithoun gia to lefkosia aerodromio pafou, ase pou AN ypirxe otidipote tha eprepe na einai sto site tou aerodromiou.

Aenima, kserw....emeis telika kataliksame sti lysi parking. 3 atoma efkike mas ok to kostos... An thelete lew sas je poio parking apo ola...

Pelloplasma είπε...

Το θέμα με τα δρομολόγια Λευκωσία-Πάφος δεν είναι πως δεν υπάρχουν καθόλου.
Ναι υπάρχουν λεωφορεία να πάεις που ορισμενα κεντρικά σημεία μιας πόλης σε ορισμένα κεντρικά σημεία μιας άλλης πόλης.
Αλλά το να μεν έχει λεωφορείο να εξυπηρετά την πρωτεύουσα προς το 2ο αεροδρόμιος μιας χώρας που εν όπως τον κόλο της καρφίτσας σε σχέση με τις άλλες εν απαράδεχτο.
Όϊ μόνο τούτο αλλά αν δεν έχεις το option του να σε πάρουν ή να έχεις car να αφήσεις τζιαμέ να έχει "connection" μέσω Λεμεσού. Τζιαμέ που εν 1:30 ώρα δρόμος να το κάμουμε 5.

(Σορρυ φορ δε λονγ ποστ, ήθελα τζε εγω να μοιραστώ τον πονο μου)

Ænima είπε...

Ναι ναι thanks εννα το χρειαστούμε σίγουρα. Πάντως η πελλόπλασμα έχει πολύ δίκαιο. Η Κύπρος εν τόσο μικρή που το ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν "πρόβλημα" εν απλά γελοίο.

Ανώνυμος είπε...

Καλωσόρισες! (εσέναν εν σε είδα!) καλάν για το 1 άτε επερίμενα το αλλά το 2!!!! ο χριστός!! καλάν εν τους επέρασεν που τον νου πως ενεν λογικό μέσα στο αεροδρόμιο να υπάρχει έτσι κατάσταση; ότι χαλά την εικόνα τους; εν επήα ποττέ στο αεροδρόμιο της πάφου αλλά ασπούμε άμαν εν έτσι τα πράματα καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, βρήκα το ποστ πάνω στην ώρα, τελικά που άφησες το αυτοκίνητο σου; Είναι κοντά στο αεροδρόμιο; M.

Moonlight είπε...

Σε ιδιωτικό πάρκινγκ που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο. Σε μεταφέρουν εκείνοι στο αεροδρόμιο και σε παραλαμβάνουν με την άφιξη σου. Συμπαθητική τιμή, αν θες πληροφορίες στείλε μου mail.