Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Λευκωσίας

Μα τούτη η δήμαρχος μας πκοιόν περιπαίζει ολάν;
Δεν ξέρω αγαπημένοι μου ποσοι και ποιοί από εσάς είστε δημότες της Λευκωσίας (εννοώ να ψηφίζετε δήμαρχο Λευκωσίας, τζαι όι Λατσιών, Αγίου Δομετίου, Στροβόλου, Έγκωμης κλπ) αλλά εγώ είμαι.
Κάπτε έννα είμαι τζαι δημοτική σύμβουλος (χέσε μέσα).

Βέβαια όσα έχω να πω εν αφορούν αποκλειστικά τους δημότες Λευκωσίας, αφού ούλλοι μας επωφελούμαστε που τα έργα του Δήμου Λευκωσίας αφού είναι βασικά η πόλη μας.



Η δήμαρχος μας που λαλείτε, εφρόντισε να διαφημιστεί τωρά που προλαβαίνει για τις επόμενες δημοτικές εκλογές με τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Εκυκλοφόρησε ένα έντυπο-κατάλογο, με ωράιο χαρτί, ωραίο ντιζάιν και σελίδωση κλπ, για να μας πει για τα έργα που έκαμε και που ΘΑ κάμει ο δήμος- τάχα η ίδια. Ξέρετε, τόσα χρόνι εν ήταν ανάγκη. Τωρά μιας που δεν έχουμε γενικότερα λεφτά, η πρώτη δημότης είπε να σhιονόσει μιαν κάσhια λίρες να μας δείξει τα επιτεύγματά της.
Να μας δείξει τα πράματα που κάμνουμε απλά για να κάμουμε τζαι δεν σκεφτούμαστε ότι κάμνουμεν τα απλά για να λαλούμε. Ότι δεν θα έχει κανένας να πει ότι ήρτεν τζαι είδες 2 πράματα της προκοπής (δέτε το νέο δημαρχειο).

Ελπίζει ότι έννα σhαιρούμαστε κάθε μέρα που θα περνούμε όπως και τον τελευτείο ενα χρόνο έξω που το Γειώρκειο-λέγε με υπουργείο υγείας για σαφάρι τζαι να διαλύουμε λάστιχα τζαι σούστες τζαι σπονδύλους. Ελπίζει ότι έννα ξιχάσουμε το φιάσκο με το δημοτικό θέατρο. Ελπίζει ότι έννα ξιχάσουμε το δημοψήφισμα για το τι θέλουμε να γίνει το παλιό ΓΣΠ το οποίο έκαμε, έσhησε τζαι έκαμε πως δεν έγινε ποττέ τζαι έκαμε τζίνο που έθελε.

Τζαι διερωτούμαι...έννα την ψηφίσουμε ξανά; Τζαι διερωτούμαι; Αν όι, ο επόμενος έννα εν καλλύττερος της;

4 σχόλια:

TwistedTool είπε...

Έννεν ούλλοι οι πολιτικοί 'πιάστον έναν τζιαι φάκκα τον πάς τον άλλον'; :)

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος που έχεις πληροφορηθεί. Έγινε θέμα στην Offsite σήμερα. Μπορείς να δείς και την απάντηση της Δημάρχου.

Aceras Anthropophorum είπε...

Κόρη να ενημερώννεσαι πριν να γράφεις για να σε πιάννει τζιαι ο άλλος στα σοβαρά.

Το φιάσκο με το δημοτικό θέατρο τι έγινε; Ξέρεις; Αρώτα να μάθεις.

Για το δημοψήφισμαν γιατί δεν ενημερώννεσαι; Εν σου αρέκει η Δήμαρχος καλά. Καταλάβω. Αλλά να ξέρεις όμως ότι επάλεψεν με τα δόγκια να περάσει στους γκράντε πολεοδόμους του υπουργείου εσσωτερικών όσον παραπάνω σημεία πο τζιείνα που εζητήσαν οι δημότες της. Τζιαι ότι μέχρι τζιαι την τελευταίαν στιγμήν πριν την προκύρηξην του διαγωνισμού είχεν τεράστιαν πολυκατοικίαν που δεν εθέλαν οι δημότες τζιαι τελικά εκατάφερεν να την κουρέψει με τον τρόπον της τζιαι στους όρους του διαγωνισμού που επροκυρήχτηκεν προ εξαμηνίας τζιαι που τελειώννει τον άλλον μήναν έχει πολλήν πράσινον και όχι ουρανοξύστην. Το ΓΣΠ έχει 15 χρόνια που κάθεται τζιαι αν μεν έκαμνεν την πίεσην με το δημοψήφισμαν ήταν να κάθεται τζιειαμαί αλλό 15.

Με το Δημαρχείον, ενώ ετζιοιμάτουν επίσης εφταετίαν αν μεν εν τζιαι παραπάνω, παρόλον που οι αρχαιολόγοι παίζουν το φρουτσούιν τους εδώ τζιαι 3 χρόνια (επιπλέον που τα 7) τζιαι δεν μπορεί να αρχίσει, εκατάφερεν να γοράσει άλλον οικόπεδον δίπλα τζιαι να τελειώσει ήδη έναν που τα 4 χτίρια μέχρι να ξεκινήσουν τα άλλα των οποίων τα σχέδια εν έτοιμα εδώ τζιαι τριετία τζιαι καρτερούν τους αρχαιολόγους. Τζιαι οι προσφορές υπογραφτήκαν την περασμένην εφτομάδαν τζιαι ξεκινά το χτίσμαν που εφτομάδας. Επιπλέον πρέπει να ξέρεις ότι θα εν πρότυπον οικολογικόν οικοδόμημαν που δεν εγίνην άλλον στην Κύπρον ούτε καν στην Ελλάδα (αρώτα τι είναι passivhaus αν είσαι μες τα αρχιτεχτονικά για να καταλάβεις). Τζιαι το πρώτον ήδη κτίριον είναι στην πραγματικότηταν οικολογικόν τζιαι όχι μόνον στα σχέδια τζιαι στα ιντένσιονς όπως κάμνουν οι παραπάνω άσχετοι που θέλουν να ονομάζονται πράσινοι.

Αφούς θέλεις να γινείς δημοτική σύμβολος τουλάχιστον μαθαιννε για να χτυπάς τζιείνους που δεν σου αρέσκουν πας τες αδυναμίες τους :))

Μάθε επισης ότι όποιος τζιαι να εκλεγεί, δεν θα έχει λεφτά δικά του για να κάμει έργα αλλά θα κάμει ότι έργα αποφασίσει η Κυβέρνηση. Έτσι εν το σύστημα στην Κύπρο. Το μόνον που μπορεί να κάμει το δημαρχείον είναι να ζητά (να ζητιανέυει) που την Κυβέρνησην τζιαι να με τα μπλοκάρει με την γραφειοκρατίαν του. Άλλον δε η γραφειοκρατία τζιαι άλλον ο ή η Δήμαρχος τζιαι το δημοτικόν συμβούλιον. Αν μετρήσεις δε τα έργα που έκαμεν η τελευταία, θα έβρεις ότι τζιαι σε budget, τζιαι σε τετραγωνικά οικοδομής, εκατάφερεν να κάμει όσα οι τρεις προηγούμενες δημαρχείες. Εντάξει, σέξυ εν ενι η Δημάρχαινα αλλά δουλέφκει σαν την παλαβήν, τζιαι όπως είναι πολιτικός μηχανικός ένει αποτελεσματική. Όποιος δε τζιαι να εκλεγεί, θα έχει να κάμει με τον δημοτικόν μηχανισμόν τζιαι τους υπαλλήλους του. Δυστυχώς.

Moonlight είπε...

TT, ναι, βλέπω έπιασες το τελικό νόημα...

Ανώνυμε, το είδα, ευχαριστώ για την επισήμανση, αλλά θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου. Έζησα και σε άλλο ευρωπαϊκό δήμο για χρόνια και δεν μου ήρτε ποττέ έτσι πράμα σπίτι μου, όσα χρήματα τζαι αν επαίρναν που ΕΕ κλπ.

Ασέρα, το πρόβλημα μου έννεν με τη συγκεκριμένη δήμαρχο. Εν γενικά με την κατάσταση. Κάμνουν πράματα αλλά ξοδεύκουν τζαι λεφτά χωρίς λόγο. Το δημοψήφισμα δε αν μας είπε κανένας πριν ότι ξέρετε ΜΠΟΡΕΙ τζαι να μεν γίνει τούτο που θέλετε, απλά εν για να ξέρουμε τι θέλετε τζαι να προσπαθήσουμε να πιέσουμε να γίνει κάτι πιο κοντινό σε τζίνο που λαλείτε. Το δημαρχείο; Δεν με κόφτει αν έγινε γλήορα ή εχτές ή σε 3 χρόνια. Κόφτει με που εν οικολογικό κτίριο, αλλά κατά τα άλλα εν λαλεί τίποτε. Ένα οικολογικό δημαρχείο εν λαλεί κάτι, ούτε δείχνει κάτι συγκλονιστίκ για τη χώρα μου. Κάμνει με να αντρέπουμαι 1% λλιόττερο, αλλά όι να είμαι 1% παραπάνω περίφανη που είμαι δημότης. Απολογούμαι για τη λάθος πληροφόρηση που μπορεί να είχα, ήμουν νευριασμένη που τζίνο που είδα στην πολυκατοικία μου (που είμαστε 4 σπίτια, το ένα ακατοίκητο, τζαι εσhιονώσαν 9 καταλόγους ασπούμε) τζαι δεν έγραφα τεκμηριωμένα, αλλά εν μπορώ να πω ότι τζαι το συγκεκριμένο να ήξερα έννα ήμουν λλιότερο νευριασμένη. Είμαι νευριασμένη για τζίνο το "δυστυχώς" που λαλείς τζι εσύ στο τέλος. Με την κατάσταση, με τον οποιοδήποτε. Με το δήμο, με το κράτος, με το σύστημα μας, όι με τη δήμαρχο τη συγκεκριμένη. Απλά ετύχαν ούλλα τωρά που εν τούτη.