Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Γραφείο εργασίας- Άναλαϊζ μι

Είμαι άνεργη από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν επαραιτήθηκα που τη δουλειά μου για να πάω να μείνω στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι ήρτα πίσω. Είπαν μου εν δικαιούμαι μίσhημου ανεργιακό γιατί επαραιτήθηκα, εν με απολύσαν.
Τον Νιόβρη αλόπως αποφάσισα να πάω να ρωτήσω να είμαστε σίουροι. Επήα, εγράφτηκα, εδώκαν μου τα στοιχεία κάποιου να επικοινωνήσω για μια δουλειά. Είπε μου μια φίλη μου που ήρτεν μαζί μου ότι πρέπει να πάω και στα άλλα γραφεία να ρωτήσω για το επίδομα. Είπαν μου ότι εν δικαιούμαι γιατί σπουδάζω ακόμα τζαι όταν τελειώσω τζαι πάρω τους το δίπλωμά μου, θα μετρήσουν τα χρόνια που εσπούδαζα για να πάρω ένσημα για τη σύνταξή μου κάποτε. Είπα οκ τζαι έφυα.
Επικοινώνησα με τη δουλειά που μου είπαν να πάω, είπαν μου να τους στείλω το βιογραφικό μου, τζαι ποτέ εν μου απαντήσαν.
Εκοίταζα για δουλειές που το site του γραφείου εργασίας, αλλά δεν είδα κάτι που να τους κάμνω τζαι να μου κάμνουν...

Τωρά επροέκυψε μια δουλειά όπου θέλουν να με εργοδοτήσουν (μόνη μου τους ήβρα, όι που το γραφείο) αλλά εν νέα επιχείρηση, τζαι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που επιδοτά η κυβέρνηση το μισθό του εργοτοτούμενου ως ένα ποσοστό για να ενθαρρύνει τους εργοδότες να προσλάβουν τωρά με την κρίση και να μειωθεί η ανεργία.
Είχα ακούσει για το πρόγραμμα που κάποιον γνωστό που επήε να δουλέψει σε ένα καφέ τζαι εβάλαν τον να γραφτεί άνεργος για να τον πιάσουν για να πιάνουν τούτην τη χορηγία.
Επία στη δουλειά, εμίλησα με τα πλάσματα, ενδιαφέρει με, λαλούν μου πιάσε που δαμέ στο γραφείο τζαι ρώτα τι χρειάζεται να κάμουμε για τούτη την υπόθεση τζαι ως πότε.

Πιάννω τζαι ρωτώ τζαι απαντούν μου "εν δικαιούσαι, αφού εν είσαι άνεργη" ΠΡΙΝ να της πω καν το όνομα μου ή κάτι. Λαλω της τι εννοείτε; Πού το ξέρετε; Λαλεί μου ε αφού δουλεύκεις τζιαμέ! Όι λαλώ της εν δουλεύκω πούποτε! Εγράφτηκα τζιόλας κοντά σας! Λαλεί μου πε μου την ταυτότητα σου. Λαλώ της την. Λαλεί μου ε, έτο εν δικαιούσαι. Μια φορά ήρτες, εν τζαι είσαι άνεργη! Λαλώ της άνεργη είμαι, απλά δεν πιάννω επίδομα! Λαλεί μου ε αφού εν ήρτες να υπογράψεις! Καλά λαλώ της, έρπεπε να υπογράφω τόσο καιρό; Γιατί; Αφού δεν επωφελούμαι κάπως! Ε, πάντως πρέπει να είσαι 6 μήνες και πάνω για να συμμετέχεις σε τούτο το πρόγραμμα, γειά!

Σηκώνουμαι τζαι πάω τζιαμέ, επί τόπου.
Πάω στα γραφεία που δεν είχε κόσμο και ρωτώ, λαλούν μου πρέπει να πάεις απένταντι. Πάω στο ρεσέψιον, λαλώ της κοπέλας γειά σας, θέλω να ρωτήσω κάτι. Λαλεί μου πιάσε αριθμό τζαι περίμενε να εμφανιστεί ο αριθμός σου στην οθόνη τζιαμέ.
(Μ=moonlight, Ρ=Ρεσέψιονιστ)
Μ: *βήμα προς το μηχανηματάκι με τους αριθμούς δεξιά μου, δισταγμός* εμ....επειδή απλά να ρωτήσω κάτι είναι που θέλω, χρειάζεται να απασχολήσω τις κοπέλες στα γραφεία;
Ρ: έλα μπροστά μου τζαι ρώτα με.
Μ: *βήμα προς τα αριστερά για να έρθω ΜΠΡΟΣΤΑ από τη δεσποσύνη, ίχνη εκνευρισμού* εν για τζίνο το πρόγραμμα που μπλα μπλα μπλα... τζαι δεν ήξερα ότι τζαι τζίνοι που δεν πιάννουν επίδομα πρέπει να έρκουνται να υπογράφουν!
Ρ: ε, εν επειδή δεν πιάννεις που πρέπει να έρκεσαι! για να σου έβρουμεν δουλειά!
Μ: καλά τούτο κάμνω το τζαι που το ίντερνετ...
Ρ: καλά γιατί δεν πιάννεις επίδομα;
Μ: επειδή ακόα σπουδάζω, είπαν μου ότι εν δικαιούμαι..
Ρ: ήνταλως σπουδάζεις τζαι είσαι τζαι άνεργη;
Μ: ε, σπουδάζω εξ'αποστάσεως ασπούμεν, γράφω εργασία, δεν παρακολουθώ, πώς να σας το πω; εδούλευκα πέρσι, τωρά όι πλέον, θέλω δουλειά, είμαι άνεργη!
Ρ: *φανερά συγχισμένη* ε τζαι τι θέλεις τωρά;
Μ: ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει κάτι για τούτο τον καιρό που δεν έρκουμουν. αν έχετε κάποια συνεννόηση με τες κοινωνικές ασφαλίσεις να δείτε ότι δεν επληρώνουμουν από κάπου, ότι δεν εδούλευκα.
Ρ: όι μα να σου χαρίσουμε τόσο καιρό; όι εν γίνετε έτσι πράμα!
Μ: εν είπα να μου χαρίσετε! είπα να δείτε που μια άλλη κρατική υπηρεσία ότι όντως δεν εδούλευκα!
Ρ: όι εν μπορώ, πρέπει να είσαι 6 μήνες τουλάχιστον άνεργη
Μ: *τα ίδια παντελάκη μου* καλάν, μπορείτε να μου εξηγήσετε τούτο το σύστημα με τες υπογραφές σε τι αποσκοπεί;
Ρ: εν νομίζω ότι σε αφορά να κάτσω τωρά να σου εξηγήσω το σύστημα μας, εν πολλά πολύπλοκο *γυρίζει που την άλλη τζαι μιλά άλλου πλασμάτου.

Πιάννω αριθμό τζαι καρτερώ τη σειρά μου. Είμαι το 695 και είμαστε ακόμα στο 545.

Έρκεται η σειρά μου. Λαλώ της κοπέλλας την κουβέντα πάλε, λαλεί μου "όι, πρέπει να είσαι πάνω από 6 μήνες *συνεχόμενους* άνεργη". Είπα της 5-6 φορές ότι ξέρω το κλπ κλπ κλπ αλλά δεν έπιανε το ππόιντ τζαι ελάλεν μου τζαι τζίνη το ίδιο πράμα.
Τελικά είπα της δεν θέλω παρτ τάιμ, ούτε νυχτερινή δουλειά, τζαι έδωκε μου να πάω σε ένα τηλεφωνικό κέντρο ΒΑΡΔΙΕΣ. Έλεος σhιόνα μου.
Και για να δείτε επαγγελματισμό: σαν μου εμίλαν λαλεί "α, παναγία μου!.......σόρυ πονώ το στομάχι μου". Λαλώ της τζι εγώ, εντάξει καταλαβαίνω... Συνεχίζει ¨"σόρυ που έννα το πω τούτον αλλά έχω τζαι πρόβλημα με την τουαλέτα λίες μέρες τωρά....τζαι ούλλη μέρα δαμέ έντζαι επήα...". ΤΟΟ ΜUCH SHARING WITH THE UNSATISFIED CUSTOMER, DONT YOU THINK???

Έρκουμαι σπίτι. Πιάνει με η κοπέλα που τη δουλειά να της πω αν έφκαλα άκρη, λαλώ της εν μας πιάνει το πράμα έτσι κι έτσι.
Ξαναπιάννει με: Μα εν πελλά τούντα πλάσματα; Έχω το σχέδιο μπροστά μου! Λαλεί μόνο ότι πρέπει να είσαι γραμμένη άνεργη τζαι να μεν εδούλευκες δαμέ πριν 2 μήνες! Σελίδα 28 αν το έβρεις πούποτε δε το!
Πιάνω την πίσω: Ήβρα μιαν ανακοίνωση μες στο site του Τμήματος Εργασίας, λαλεί ότι ΑΡΧΙΚΑ το σχέδιο ήταν για όλους τους άνεργους, με προθεσμία αίτησης ως τες 31 Δεκεμβρη 2011 ΑΛΛΑ ελείψαν τους τα λεφτά τζαι έτσι μόνο ως τες 18 του Φλεβάρη του 11 εγίνετουν (τσουπ, κόψαμε 10μιση μήνες!) τζαι τωρά μόνο πάνω που 6 μηνών άνεργο μπορείς να εργοδοτήσεις!

Αυτά τα όμορφααααα........

*η photo ήταν απλά για να σπάσει η μονοτονία

16 σχόλια:

Disciple είπε...

ενευρίασα μόνο που το εθκιέβασα. Ψυσιή τζιαι νεύρο κορού. Το πόσο σε νοιώθω εν μπορείς να το διανοηθείς.

Εννα είσιε τοσο βούριστρο αν έθελες να πληρώσεις τους φόρους σου; οι γάροι!

postbabylon είπε...

xaxaxa, evales ta karoulia foto tziai eskeftike oti ivres douleia raftena/designer:-)
kales ypomones:-)

Moonlight είπε...

post, έννεν καρούλια, εν βραχιόλια ΝΟΜΙΖΩ!
Αλλό λίο οι designers έννα κάμουν σύνδεσμο τζαι εν θα μπορείς να κάμνεις κολιέ να πουλάς αν δεν έχεις δίπλωμα! Σίριουσλι όμως!

Ανώνυμος είπε...

Σόρυ που έννα το πω τούτον αλλά μετά την ανάγνωση της ανάρτησης νομίζω εννα πάω τουαλέτταν!

Moonlight είπε...

o θεός μαζί σου ινβίκτους! :p
μα δηλαδή!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ουφ ρε Moonlight , καταλαμβαίνω σε..
Κράτα καλά :)

Leni είπε...

Στο ΡΙΚ1 έχει εκπομπή για την ισότητα στην απασχόληση. Πιάσε τζαι κάμε εισήγηση για εκπομπή με θέμα τη βλακεία της υπηρεσίας απασχόλησης.

Άκου "να σου χαρίσουμε". Εν που την πούγκα τους τζαι εν να σου χαρίσουν; Οξά λαλείς τζαι 'σύ κωλυεί τους να ελέγξουν με τες κοιν. ασφαλίσεις;
χι χι χουυυ
χι χι χουυυ
ελάτε αναπνοές μαζί μου
χι χι χουυυ
χι χι χουυυ

Eólica είπε...

Δημόσιο=νεύρα. Είπεν τα τζιαι η postb αλλού!! Υπομονήν!!

Νηφάλια Μέθη είπε...

η κλασσικη δυσκοιλιοτητα της γραφειοκρατιας και των δημοσιων υπαλληλων να βοηθησουν και να συνεργαστουν...μετα αναρωτιομαστε που σκαλωνει το συστημα...

υπομονη και μην χανεις τα κουραγια σου!

ρίτσα είπε...

ax auto to grafeio erasias!

misirlou είπε...

telika ti egine????
eimai kai ego sto sxedio tis anad!!! kai evala j tes files mou meso tou mastrou tous! ara ekama 4 sxedia tis anad mexri simera apo ton dekevrio tou 2010 !!!!! ypologise ti travisa!!!! tin proti fora ekama 3misi ores sto grafeio gia mia apli aitisi gia tin opoia eixa sygkentrosei apo prin ola ta stoixeia! skepsou na min imun panetoimi posi ora tha ekana!!! an thes voitheia pes to an mboro na se katatopiso!!!

Sike είπε...

χεχε ήταν να ρωτήσω τζι εγώ πού κολλούν τα μασουρούθκια :]

κατά τ'άλλα, τ'άντερα μου!! έχω τζιαι πρόβλημα με την τουαλέτα τελευταίως, σόρυν α

Praktor είπε...

Pe me afelh alla pws skata mporoun na miloun etsi se an8rwpous pou eksuphretoun?ti en touth h anaidia oullh? "tzie ti 8eleis twra???"
mono pou to edkiavasa pianoun me taseis vias. Bravo sou pantws pou den ta ekames plakakia!

Moonlight είπε...

Λένη, πε μου τζι εσύ dude, να πω είπα τους να μου σβήσουν τες κοινωνικές ασφαλίσεις μου να το καταλάβω, τα γεριμα εγώ είπα τους να επιβεβαιώσουν απλά ότι δεν δουλεύκουμε!

Εόλικα, ναι είδα το το ποστ της ποστ, ήταν να κάμω και αναφορά στο συγκεκριμένο δαμέ, αλλά είχα υπερβολικά νεύρα τζίνη την ώρα για να ασχοληθώ τόσο!

Μέθη, λαλείς να εν η δυσκοιλιότητα τους που έδωκεν πας στην κοπέλλα που "είχεν τζαι πρόβλημαν με την τουαλέτα";

ρίτσα, αχ^2

Μισιρλού, ήντα σχέδιο; Όι το συγκεκριμένο φαντάζουμαι αφού λαλείς για τες φίλες σου ότι εν μέσω του μάστρου τους... Ήβρα τζι ένα γνωστό μου τζιαμέ που εταλαιπωρείτουν να πληροφορηθεί για κάτι άλλα προγράμματα τους που άκουσεν...

Σάικ, όλοι μαζί πρόβλημα με τα άντερα μας, μακάρι να μου έφκαινε τζι ένας ωραίος εμετός τζίνη την ώρα...

Πράκτωρ, εν μου αρέσκει η δικαιολογία "είσαι πολλά αφελής να σκέφτεσαι έτσι", οπότε εν θα το ελάλουν ποττέ μου σε έτσι περίπτωση.

Θεωρώ ότι δικαιούσαι να απορείς γιατί μια δημόσια υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά, γιατί εν δικαιούσαι μια σωστή αντιμετώπιση που το δημόσιο ενώ εσύ που είσαι δημόσιος υπάλληλος κάμνουν σου σhέσιμο τζαι δεν μπορείς να πεις μισή κουβέντα γιατί μπορεί να έχεις κυρώσεις, γιατί να μεν έρκουνται ποτέ τα λεωφορεία στην ώρα τους, γιατί ούλλα το κοπελλούθκια να κάμνουν ιδιαίτερα.

Τζι αν βρεθεί μάγκας να απαντήσει σοβαρά δέχουμαι, αλλά όι να μου λαλούν επειδή ο πρόεδρος μας εν άχρηστος, επειδή είμαστε Κύπρος, επειδή είμαστε χώρκατοι, επειδή γουοτέβερ!

misirlou είπε...

http://www.hrdauth.org.cy/Ipiresies/EktaktoSxedioKatartisisAnergwn/EktaktoSxedioKatartisis.htm


αν τα καταφερα σου εστειλα και μειλ με ινφο!

Moonlight είπε...

Mille merci, ήθελα να επανέλθω με το θέμα αλλά μάλλον με πρόλαβες (λέω μάλλον γιατί δεν είδα ακόμη τα ίνφο σου, αύριο αυτό).
Σήμερα μίλησα με το άτομο που ενδιαφέρεται να με προσλάβει και μου είπε ότι έβγαλε άκρη με το θέμα. Πήγε σε ένα άλλο γραφείο εργασίας όπου η λειτουργός της είπε "δεν το πιστεύω, πάλι λάθος πληροφορίες έδωσαν!". Της εξήγησε για ένα άλλο σχέδιο (προφανώς μιλούσαμε για άλλα πράγματα με τις...κοκόνες...που με "εξυπηρέτησαν" εμένα, και όλα καλά, ελπίζω να εργοδοτηθώ το συντομότερο κι εγώ!