Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πένθιμο

Ήντα άθρωπος είσαι να φκαίνεις να πυροβολάς με το αεροβόλο ένα καναρινούδιν;
Εγώ έχει κάπου που μπορώ να σε καταγγείλω που έπαιξες το πουλί μου; (pun not intended).
Αποφάσισα ότι δεν υπάρχει σhειρότερο πράμα να πεις του άλλου. Ούτε γάρος, ούτε γουρούνι. Άθρωπος.

Το φέραμε σπίτι πριν περίπου 2 χρόνια. Ο άντρας της εξαδέρφης μου είχε πολλά και του ζήτησε ένα ο πατέρας που του αρέσουν οι μελωδίες τους.
Φορούσε ένα πορτοκαλί βραχιολάκι στο πόδι, σύμβολο της γεννιάς του.
Με την αδερφή μου δεν το πολυσυμπαθούσαμε αλλά σιγά σιγά το αγαπήσαμε.
Μας είχαν πει ότι μπορεί να αισθάνεται μόνο του και είναι καλά να του βάλουμε ένα καθρεφτάκι να κοιτά το είδωλό του να αυταπατάται ότι έχει παρέα. Και το κάναμε.
Σιγά σιγά σταμάτησε να κελαηδά, έκανε κάτι πολύ μικρούς ήχους μόνο.
Ανυσηχούσαμε, το παρατηρούσαμε, προσέχαμε να είναι στον ήλιο αλλά όχι στον καυτό ήλιο, να είναι μέσα το χειμώνα, να μην κρυώνει, τον ταίζαμε μαρουλάκι και αγγουράκι και αυγουλάκι και σποράκια.
Είχαμε φέρει κι ένα γατί στο σπίτι και του είχε επιτεθεί 1-2 φορές που ξεχαστήκαμε και τα αφήσαμε σε κοινούς χώρους. Τρομάξαμε και μάθαμε να προσέχουμε ακόμη περισσότερο.
Αποφασίσαμε ότι το καθρεφτάκι μπορεί να του έκανε κακό γιατί όλη μέρα έβγαζε τα φτερά του και τα έδινε στο πουλάκι στον καθρέφτη. Του το πήραμε.
Η αδερφή του αγόρασε στικς με σποράκια και έμαθε να τρώει κι από εκεί.
Πριν από λίγες μέρες άρχισε πάλι να κελαηδά, να τραγουδά, να είναι πιο εύθυμο.
Χαρήκαμε.
Συνεχίσαμε αυτά που κάναμε. Λίγος ήλιος, το βράδυ μέσα, προσοχή από το γάτο, φαγητούλι καλό.
Φαίνεται κάποιος ενοχλείται τόσο πολύ από το κελάηδημά του το πρωί, κάποιος που δεν έχει δουλειά να πάει, κάποιος που δεν έχει ψυχή, κάποιος που δεν έχει συνείδηση.
Υπάρχει μια υποψία αλλά πώς να επιβεβαιωθεί; Κι αν επιβεβαιωθεί, μετά τι;

19 σχόλια:

Ουφ! είπε...

μα σοβαρομιλάς;! :/

Πρασινάδα είπε...

Δεν το πιστεύκω ότι υπάρχουν έτσι άτομα!

Δρακουλίνα είπε...

Πέρκι να σοβαρομιλάς τωρά

ρίτσα είπε...

μα πραγματικά;...

Moonlight είπε...

Σοβαρομιλώ.
Έπιασα την αστυνομία, ήρταν που σπίτι για κατάθεση ασπούμεν.
Έδειξα τους που ήταν το ζώο, έδειξα τους τι υποψιάζουμαι, είπαν μου 3 φορές ότι άδειες για αεροβόλα έχουν μόνο οι Κυπραίοι συνήθως και άμα έχουν καθαρό ποινικό μητρώο (σάννα τζαι είπα του ότι υποψιάζουμαι κάποιον ξένο επειδή εν ξένος) τζαι ερώτησα τον αν δεν γίνεται να έχει άδεια επειδή εν μόνιμος κάτοικος κλπ τζαι είπε μου ε, ναι, άμα έχει αρκετά χρόνια που εν δαμέ, μπορεί.
Είπαν έννα παν αύριο να ρωτήσουν τη γειτονιά απλά για να δουν ότι κάποιος εγύρεψεν, να φοηθούν.
Εκνευρίζουμαι που δεν υπάρχει καποια υπηρεσία που να ενδιαφέρεται για τα ζώα, μια αρχή, κάτι.
Είπα τους το. Τζαι δηλαδή τι; Έννα περιμένουμε ΜΠΑΣ και πυροβολήσουν κάποιον άθρωπο την επόμενη φορά ας εν τζαι καταλάθως για να ασχοληθούμε παραπάνω; Εν μπορείτε καν να δείτε ποιος έχει άδεια που τζίνους πιλέ μου; Απέφυγε να απαντήσει μιλώντας της μάνας μου.
Τι να πω πλέον...........

Leni είπε...

Άτε ρεεε :(
Εν πολλά λυπηρό.
Να επιμένεις.
You should do that.

Sike είπε...

ασπούμεν ΤΟΣΟ ενοχλητικό ήταν το κελαήδημα του φτωχού του πουλιού; δαμέ ο Σεφέρης που εν εμπόρεν να τζοιμηθεί στες Πλάτρες τζι εν άνοιξεν πυρ εναντίον ολόκληρης της πανίδας, τζιαι άνοιξεν τούτος; τσκ.

"έπρεπε" τα σκάγια του να εβρίσκαν κανένα πλάσμα καταλάθος να σας πω εγώ αν θα το εκάμναν θέμα ή όι.

μπορεί ναν τίποτε μιτσιοί που εκλέψαν το αεροβόλο του τζυρού τους;

Ανώνυμος είπε...

Εν αναίσθητοι κόρη.. Δαμέ Αθήνα που μένω σε πολυκατοικία, έβρισκα πεθαμένα πεζούνια στη βεράντα μου, μιαν θκυό τρείς την τέταρτη μέρα εν εδούλευα, άκουα σσιπεθκιές έξω που το παράθυρο. Αννοίω απότομα τα παραθύρκα, θωρώ τον γείτονα με το αεροβόλον χασκιασμένον. Έβαλλεν μαντορίνια στη βεράντα μου και εσημάθκιαζεν τα για να βελτιώσει τες επιδώσεις του τζιαι να φκάλει το άχτιν του στα πουλιά, στον κοινόχρηστο κήπο. Εφκάλλαν με πελλή που το έλεα, κανένας εν ασχολήθηκε...

Νηπενθές είπε...

αθυμούμαι στον στρατό, ο διοικητής μας ήρτεν μια μέρα με το αεροβόλο του μέσα, τζιαι εσκώτοσεν 2 μαύρους κάλαθους γεμάτους πεζούνια που εφωλιάζαν μέσα στους όρχους των αρμάτων. Η δικαιολογία, ελερώναν τα άρματα. Σάννα τζιαι εν ίσιεν αλλή λύση. Τι να πεις;

Aurora είπε...

Λυπάμαι, λυπάμαι ειλικρινά. Έχω κι εγώ ζωάκια και ξέρω...
Καλά έκανες, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια πρόνοια από το νόμο ή κάτι, έτσι είχε καταλάβει μια φορά που μιλούσα με τον κτηνίατρο μου.
Εγώ βρίσκω πραγματική γαϊδουριά το ότι κάποιοι δεν το συζητούν καν. Δλδ δεν έρχονται να πουν ‘ρε φίλε-φίλη, εν μπορώ το πουλί-γατί-σκυλί σου. Βάλτό αλλού‘ ή κάτι. Απλά αποφασίζουν και εκτελούν.
Μπορείς να ρωτήσεις τη Φωνή των Ζώων της Κύπρου ή τον Σύνδεσμο Προσασίας Ζώων, αλλά δεν ξέρω αν θα καταλήξετε κάπου.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να επιμένεις με την αστυνομία και να καταθέσεις ότι φοβάσαι για τη ζωή σου. Να τους πεις ότι αν δεν πάρουν δραστικά μέτρα κι αν δεν ανακρίνουν τη γειτονιά, θα πας να βγεις στα κανάλια να το κάνεις θέμα.
Λυπάμαι.

Mana είπε...

ακόμη και να βρεις ποιος το έκαμε, σιγά που θα τον τιμωρήσουν. κάμε μια βόλτα στους δρόμους να δεις πόσα ζώα σκοτωμένα θα βρεις... εγκλήματα καθημερινά που κανένας δεν τιμωρεί.

postbabylon είπε...

men mashese? eshei etsi plasmata?

Moonlight είπε...

sike εν νομίζω, τα μόνα μωρά που ξέρω ότι έχουμε δαμέ κοντά έχουν τζαι τζίνοι καναρίνια...εν θα το εκάμναν...
κατά τα άλλα τζι εγώ έτσι είπα του αστυνομικού "έννα περιμένουμε μπας τζαι παίξουν πλάσμα για να κάμουμε κάτι;" τζαι βασικα η απάντηση του ήταν καταφατική.

Θα προσπαθήσω να ρωτήσω λίο ποτζί ποδά να δω τι παίζει, αλλά από ότι ξέρω τα ζώα μες στην Κύπρο εν σάννα τζι εν υπάρχουν...

Μάνα, ας εν τζαι για το γεγονός ότι κάποιος επυροβόλησε με το αεροβόλο έτσι ποθκιάντραπα έπρεπε να το πάρουν λίο πιο σοβαρά. Εντζαι ειπα τους ότι ετσίλλησε μου τον κάττο αυτοκίνητο ασπούμε τζαι να το ερευνήσουν! (χτυπούμε ξύλο όλοι μαζί)...

paparouna είπε...

χτυπούμε χτυπούμε!!!!

EliL είπε...

Δυστυχώς τζαι γω νομίζω πως για να δώκουν σημμασία στο θέμα πρέπει να χτυπηθεί άνθρωπος. Προσωπικά έπαθα το ίδιο πράμα με τη γάτα μου. Η γάτα εγλύτωσε βέβαια, αλλά πάλε. Τζίνος που την επυροβόλησε δηλαδή, όπως ήταν μες την αυλή, εν θα εμπορούσε κάλλιστα να χτυπήσει κάποιον άνθρωπο; Τζαι πάλε.. Άμαν εννε ασφαλές το ζωάκι μου σπίτι μου, τότε ΠΟΥ ένι; Έπρεπε να εν πολλά πιο αυστηροί οι νόμοι σε τούτο το θέμα, αλλά κανένας δεν δείχνει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε. Οι ένοχοι εν θα τιμωρηθούν τζαι ούτε θα τους κόψει. Τζαι εν θα το σκεφτούν 2 φορές την επόμενη φορά.

thalassamov είπε...

λυπάμαι για το καναρίνι σας... :((((

Πες ότι ένναιν παράνομη η ιδιοκτησία του αεροβόλου. Ένναιν παράνομο όμως να πυροβολάς μέσα στις γειτονιές; Εν δυνατόν να μην είναι παράνομο;

Moonlight είπε...

το θέμα είναι ότι είναι περιορισμένοι οι "ύποπτοι" στην περίπτωση μας, δεν ήταν μες στην αυλή πχ να γυρίζει το ζώο, ήταν περιορισμένο σε ένα κλουβί και μόνο λίγα άτομα θα μποούσαν να το κάνουν εκεί όπου ήταν!

θάλασσα μου, είναι παράνομο να έχεις αεροβόλο χωρίς άδεια, είναι παράνομο να πυροβολάς σε κατοικημένη περιοχή. μόνο και μόνο γι'αυτό έκανα την καταγγελία, αλλά και πάλι δεν είδα ενδιαφέρον.
πάντως θα ρωτήσω να μάθω αν εκάμαν καθόλου ανακρίσεις στη γειτονιά...

chris είπε...

Απαναιαμουπαναιαμου τωτά το εθκιάβασα τζαι εζώσαν με οι δαιμόνοι οι μαύροι
Ακου να σου πώ: να τιμωρηθεί τουτος αποκλείεται. Κανανας που τουτους εν τιμωρείται τζαι γιαυτό αποθρασύνονται.

Γιαυτό αν ήμουν εγώ εξαναείπατο τζαι υποψιάζομουν ποιος μ#%#% θα του έκαμνα το βίο αβίωτο νθα του έσυρνα καθημερινά σκουπίθκια πας την εξόπορτα θα του επέτασσα αυκά πας το παμπριτζ θα του έβαλλα και σημείωμα (πχ επειδή εισαι θρασύδειλος δολοφόνος) να ξέρει γιατί τραβά θα του έλυα τις νευρες του.