Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ισότητα;


 Ήνταλως μπορούν να φκαίνουν οι άντρες να λαλούν ότι επειδή παν 2 χρόνια στρατό, εν δικαιούμαστε οι γυναίκες να έχουμε ισότητα;
Κάμνω λάθος ή όντως για το στρατό πιάνουν ένσημα οι άντρες άρα θεωρείται ότι εδουλέψαν για τζίνο το διάστημα;
Ξέρετε αν υπάρχει καμιά μελέτη/έρευνα για το μορφωτικό επίπεδο γυναικών και αντρών στην Κύπρο, για τις θέσεις εργασίας που κατέχουν τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο, για τους μισθούς γυναικών/αντρών, κλπ;
Εκνευρίστηκα πάλε σήμερα.
photo from here

6 σχόλια:

Ina είπε...

Έχει, είμαστε χαμηλότερα αμοιβόμενες από τους άντρες κατά 30-40%. Αν βρω σχετικό λινκ θα σου το στείλω.

Disciple είπε...

Κοίταξε στην Eurostat.gender pay gap ή κάτι τέτοιο.
Σίουρα υπάρχει

Moonlight είπε...

Ναι αλλά είναι σε σχέση με το είδος εργασίας; Δηλαδή αν συγκρίνουν ένα άντρα που κάμνει μια απλή γραφειακή δουλειά και μια γυναίκα με την ίδια δουλειά, μια γυναίκα κι ένα άντρα που ασχολούνται με τα λογιστικά σε μια παρόμοια ή ίδια εταιρεία (wtv) ή μια γυναίκα κι ένα άντρα διοικητικά στελέχη.
Γιατί μια που είχα ακούσει δεν εσύγκρινε στες ίδιες θέσεις, αλλά σε άσχετες οπόταν δεν εχει ππόιντ.

Praktor είπε...

Uparxei epeidh 8umoumai na exw diavasei kati sxetiko.8a to psaksw k 8a epanel8w,nomizw to eida se selides peri EU k tis diafores se auto ton tomea metaksu kratwn.Praktor

Ανώνυμος είπε...

Οι γυναίκες αποτελούν σήμερα το 12.5% των μελών του Κοινοβουλίου (7/56), το 6.06% των Δημάρχων(2/33), το 20.3% των μελών των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων (84/414), το 9,5% των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών, το 16,21% των Ημικρατικών Οργανισμών (41/253), κλπ. Παράλληλα, αποτελούν το 37,6% των δικαστών της χώρας (41/109) και το 37% των δημοσίων λειτουργών, ενώ – σε σχέση με το τελευταίο – κατέχουν το 26,8% των ανώτερων διοικητικών θέσεων (105/392).
Συγκεκριμένα, ενώ ο μέσος όρος συμμετοχής γυναικών ηλικίας 15-64 ετών στην εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο 58,6% και των ανδρών στο 70,9%, στην Κύπρο, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 62,4% και 77,9%.
ήβρα τα στη σελίδα του PIO cyprus σε μια ομιλία ..

Leni είπε...

Είχα ακούσει κι εγώ για την έρευνα που αναφέρει η Ίνα και μάλιστα συνέκρινε άντρες-γυναίκες που δουλεύουν στις ίδιες θέσεις.
Οι άντρες να διεκδικήσουν άδεια πατρότητας τζαι να αναλάβουν τα καθήκοντα τους στην οικογένεια τζαι να αφήκουν τες βλακείες.