Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ημιφαγία

Εξανακούσαμε (αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι) για την ωμοφαγία.
Σίγουρα όμως ΔΕΝ εξανακούσετε για την ημιφαγία. Τζαι για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ εν είχα ξανακούσει για τούτο ως πριν 5 λεπτά που ήμουν στην τουαλέτα τζαι έβαλλα της φάρμακο τζαι μου ήρτεν τούτος ο νεολογισμός στο μυαλό.

Όπως όλα τα καλά σπίθκια λοιπόν έχουμε τζι εμέις μια κυρία η οποία έρκεται μια φορά τη βδομάδα και καθαρίζει το σπίτι.
Δεν θα σταθώ στο πόσο καλή ή όχι είναι. Θα σταθώ στις διατροφικές της συνήθειες.

Συγκεκριμένα σε μια.

Πριν από κάποιο καιρό η μάνα μου είχε φέρει σπίτι που το ζαχαροπλαστείο/αρτοποιείο της γειτονιάς κάτι μπισκοτάκια. Είχε τα αφήσει στην τραπεζαρία, μέσα στο χάρτινο δισκάκι όπου τα εγόρασεν, με το χαρτί πουπάνω.
Και ένα απόγευμα έρκουμαι σπίτι τζαι βρίσκω την να μάσhεται του πατέρα ότι έφαεν το μισό πισκότο τζαι άφηκεν το άλλο μισό τζιαμέ.
"Εν εκατάλαβα, έπιασες εδοκίμασες το τζι εν σου άρεσε τζι άφηκες το τζιαμέ;"
Μα δεν είμαι εγώ να λαλεί ο πατήρ.
Ακούν με που μπαίνω μέσα, εστράφηκεν πάνω μου: κόρη, έπιαες εδάκκασες το μισό πισκόττον τζαι άφηκες το με τα άλλα μες το δισκούιν; Εν αντρέπεσαι;
Εμπήκα στο νόημα σε κάποια φάση, λαλώ της εν είμαι εγώ, εγώ ούτε καν τρώω πισκόττα με κούννες κλπ.
Το θέμαν έμεινεν τζιαμέ. Νομίζω ούλλοι είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τη σκέψη ότι υπνοβατούμε τζαι τρώμε. Λίο τζαιρό μετά εξεχάστηκε.

Πριν λίο τζαιρό, έκαμα μάφινς με μπανάνα τζαι μάφινς με κεράσι. Είχα τα σε ένα ειδικό ΤΑΠΕΡΓΟΥΕΑΡ για κέικς, μες στην κουζίνα.

Ξυπνώ ένα πρωί, πάω να φάω ένα με το τσάι μου, θωρώ, είχε ένα που το κάθε είδος κομμένο να λείπει περίπου το μισό που πάνω.
Έρκεται ο παπάς μου το απόγευμα (η μάνα έλειπε ταξίδι αναψυχής) τζαι ρωτώ τον: Μα παπά εν έξερες ποιόν επροτίμας τζαι έφαες τζαι που τα 2;
Όι κόρη λαλεί  μου, εγώ ένα νέσκαφε ήπια το πρωί τζαι έφυα!
Αρχίσαν οι σκέψεις τζιαμέ.

Την επόμενην εφτομάδαν, εβρέθηκε μια σhoκολατούδα ποτζίντες "δείγμα" σάιζ κομμένη/δακκαμένη τζαι επανα-τυλιμένη με το χαρτούδιν της μες στο μπολ που ήταν τζαι οι υπόλοιπες!
Λέιττερ ιν δε γουίκ επήα να πιάσω μια κοφρέτα σερενάτα που επέζησεν στο σπίτι με τις 2 αδερ΄φες της γιατί δεν τις ανακάλυψεν ο φονιάς-πατέρας τζαι όπως πάω να την ανοίξω, συνειδητοποιώ ότι ήταν ήδη ανοιμένη που την άλλη πάντα ΤΖΑΙ γκες γουότ...κομμένη/δακκαμμένη!

Εντωμεταξύ η μάνα ήρτεν τζαι για ακόμα μια φορά εθυμηθήκαμεν τυχαία την καθαρίστριαν η οποία ΠΟΤΤΕ δεν κόφκει ολόκληρη τομάτα να φάει. Εν πα να φέρεις 8 τομάτες τζαι να κόψουμεν που μιάν, τζίνη θα κόψει μια τζαι τη μισή θα την αφήκει τζιαμέ!

Ε, σήμερα το πρωίν εβεβαιώθηκα: Επήα να πιάσω μια σhοκολατούδαν που έφερεν η μάνα που το ταξίδι αναψυχής και εστόλισεν με τέγνην περισσήν σε έναν μαστραππούδιν μες στο σαλόνι. Τζαι ΠΑΛΕ, η μια σhοκολατούδα ήταν κομένη στη μέση και αφημένη με τις υπόλοιπες στο μασταππούδιον στολισμένη ωραία ωραία.



Η καθαρίστρια μας μάλλον ήβρεν τη δίαιτα που της ταιριάζει: Πιάννε ένα τζαι τρώε ΠΑΝΤΑ το μισό. Το άλλο μισό άφηννε το τζιαμέ να θαυμάζεις την ικανότητα σου να ντιστέκεσαι στον πειρασμό!

Πάντως σοβαρά, έχει κάποιος καμιά εξήγηση για τούτο το πράμα; Ο πατήρ κάμνει κάποια σενάρια, αλλά αποκλείω το η συγκεκριμένη γυναίκα να κάμνει έτσι πολύπλοκες σκέψεις. Τζαι αν έθελα να της πω να ΜΕΝ ΤΟ ΚΑΜΝΕΙ γιατί καμια μέρα θα πάω να τζιεράσω κανένα πλάσμα τίποτε τζαι θα τα έβρει δακκαμμένα, πώς πρέπει να της το πω; Όι ότι υπάρχει έτσι περίπτωση αλλά λέμε τωρά..

PS. Φακκούν μου όσοι κόφκουν την ΚιτΚατ έτσι αντί γραμμούδα γραμμούδαν.

12 σχόλια:

Sike είπε...

hello??!!
πόθθεν ένη;;
φυσικά τζιαι θα της πείτε ότι εν ρεζίλιν μέγα τούτο που κάμνει!
αν θέλει ας τρώει τα μισά, αλλά τα υπόλοιπα μισά να μεν τα ξανασυσταρίζει πίσω - ας τα πετάσσει καλλύττερα!!

αναμένω με αγωνία την εξέλιξη

Δρακουλίνα είπε...

Εγώ τζιοίνον που εκατάλαβα εν ότι η καθαρίστρια σας έρκεται για να σας φάει τα (μισά) φαγιά τζιαι όι για να καθαρίσει.
Μπορεί επίσης να είναι γευσιγνώστης. Ή να προσπαθεί να σας μεταδώσει μικρόβια τζιαι να σας κλέψει το σπίτι. Ή να ζηλεύκει τζιαι να θέλει να σας απομονώσει που τον κόσμο (βλέπε σενάριο που πάεις να τζιεράσεις κάποιον τζιαι θωρεί τα ακκαμένα τζιαι νεκατσιά) για να σας έσιει ούλλους δικούς της. Ή να αφήνει σκόπιμα το dna της στο χώρο σε περίπτωση που εξαφανιστείτε να μπορεί να παρουσιαστεί τζιαι να διεκδικήσει το σπίτι. Ουφ, κανεί.

Μαίρη (Ginger) είπε...

Πόσο μου αρέσει να σε διαβάζω. Η ζωή σου φαίνεται συναρπαστική. Πάντα είχα δύο σκέψεις γιά τις καθαρίστριες γι'αυτό αν και δυσκολεύομαι να καθαρίσω το σπίτι στην ώρα του δεν μπορώ ν'αποφασίσω να βρω μία. Πάντως τη δική σου την έχει και καλομαθημένη αφού μπορεί ν'ακουμπήσει και να πάρει απ'ότι βρεί χωρίς να της προσφέρεις. Σου στέλνω μιά γλυκειά καλημέρα.

Neerie είπε...

ahahah, εφίρτηκα με τη Δρακουλίνα!

μήπως πάλε εν ενοχική ημι-βουλιμική?

τζι εν θέλει να σας ξοθκιάζει τρώγοντας ολόκληρο το κομμάτι?

εγώ λέω να την ρωτήσεις διότι χρήζει ειδικής έρευνας το φαινόμενο

Ωραία Ελένη είπε...

Σοβαρά τώρα κάπου διάβαζα ότι έτσι τρώει η Πάρις Χίλτον και για αυτό διατηρεί την "γραμμή" της!!! Δοκιμάζει το μισό αλλά δεν τελειώνει όλο το κομμάτι... λαλείς να είναι συγγενείς?? Για να της πειτε κάτι εν πολλά λεπτό το θέμα... να το πείτε με τρόπο...

Eólica είπε...

Το ΤΑΠΕΡΓΟΥΕΑΡ με κεφαλαία ήταν υπονοούμενο για μένα;;; :D
Κατά τα άλλα, φύλαε τα μάφινς σου να έσιεις τα μισά...
p.s. η λεκτική επαλήθευση είναι phate. εφύρτηκα!!

Moonlight είπε...

@Sike: εν θα της πω τίποτε, απλά θα ελέγχουμε πριν ταΐσουμε άλλον κόσμο. Αν ήταν μόνο τούτο μορεί να ελαλούσαμεν κάτι αλλά εν τόοοσο άλλα. Το άσhημο εν ότι η μάνα μου εν θέλει να της πει κάτι γιατί "που θα έβρω άλλην καλλύττερην;"

@Δρακουλίνα: έφυρες μας! Αλλά όι, ούλλα τούτα εν πολλά πολύπλοκες σκέψεις για την συγκεκριμένη κυρία!

@Ginger: μπα, καθόλου συναρπαρτική! όλοι έχουμε τέτοιες χαζομάρες στη ζωή μας! Και αν είναι να συμβαίνουν στιγμιότυπα όπως το προηγούμενο που είχα περιγράψει προτιμώ να μην συμβαίνει τίποτε απολύτως! Όσο για το καλομαθημένη, άμα την ξέρεις 25 και πλέον χρόνια είναι λογικό να έχει κάποιο θάρρος νομίζω. Ούτε και μας πειράζει να φάει κάτι που έχουμε σε δημόσια θέα, μακάρι να έχουμε πάντα να ταΐζουμε τον κόσμο! Το ενοχλητικό είναι αυτή η φάση με το μισό- μισό!

@Neerie: η μάνα λαλεί ότι εν κάμνει να τρώει ζάχαρη, Ούτε τούτο εν το καταλάβω βέβαια γιατί αν ήταν έτσι ή που εν θα έτρωεν καθόλου ή που ήταν να τρώει ανάλογα το μέγεθος: μισή σερενάτα, ολόκληρη ΙΟΝ μινιατούρα 2,5 x 1,5 cm! Όι ΠΑΝΤΑ το μισό!

@Helen: Η αλήθκεια ένι ότι μοιάζει της της Paris άμα την δεις - ΝΟΤ! Ούτε και ακουστά δεν νομίζω να την έχει!

Moonlight είπε...

@Εόλικα: όι ολάν, ήταν να γράψω (όξα έγραψα το τζαι εν το θυμούμαι) τζιαμέ στη συνταγή με τα αλμυρά μάφινς ότι κάμνουν για τα ΤΑΠΕΡ ΠΑΡΤΥ που κάμνετε τωρά εσείς οι νοικοτζυρές, αλλά μάλλον εν επολλο-πολλολόησα.
Κατά τα άλλα phate phate εν θα μείνει τίποτις για μας!

paparouna είπε...

@paint it moonlight: akoueis en polla exciting i zwi mas. Les na arxisw kai egw ena blog me ta oneira p vlepw KATHE NYXTA?? Jiame j an tha eshi excitement....
Short night stories from RosaDamascena.

Avrio 3ekinw tin diaita tis Paris...ou tis kyrias pou mas katharizei ithela na pw...Na thimithw na faw miso arni....

Na enimerwsw tous anagnwstes tou blog tis paintitmoonlight oti i en logo kyria eide mas na megalwnoume-apo tin koilia tis mammas mas!
Opote i epipli3i i estw paratirisi einai ektos sizitisis nomizw....

Sike είπε...

???!!!

εν τζιαι είπα να την απολύσετε, ούτε να την κάμετε μαύρη!

να της πείτε με κάποιον τρόπο να μεν αφήνει μισά κομμάθκια πίσω. Πέτε της ξέρωγω ότι είχατε ξένους τις προάλλες τζιαι ετζιεράσετε τους ακκαμμένα τζιαι ήταν αντροπή... σιγά, τζείνη εν αντρέπεται, αντρέπεστε εσείς;!
νευριάζετε με!

εν μας είπετε, εν κυπραία;

Ουφ! είπε...

γιακ! εγώ λέω να εξαφανίσετε τα φαγώσιμα από το σπίτι! ή να αφήνετε πάντα συσκευασίες με μισά κομμάτια μέσα χε χε χε :Ρ

έχει κόσμο που κόφκει έτσι την κιτ-κατ;!

Moonlight είπε...

@Sike: Κυπραία, εν μπορώ να σου πω ΑΚΡΙΒΩΣ πόθεν, αλλά εν "δική μας".
Εν θα της πούμεν επειδή εν θέλει η μάνα, όι επειδή αντρεπούμαστεν εμείς. Εξάλλου, όπως είπα, μακάρι να ήταν μόνο τούτο που κάμνει τζι εν λαλεί τίποτε!

@Ουφ!: Αν αφήνουμε μισά πράματα έννα τρώει το μισό πάλε τζαι να αφήνει το ένα τέταρτο! Διερωτούμαι αν αφήνουμε τα δικά της τα μισά τζιαμέ αν θα ξανατρώει την επόμενη εφτομάδα το μισό του τζίνου πάλε ή αν δεν θα τζίζει πάνω!