Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ανάμνηση


Μου λείπουν κάτι ζευγάρια, μεγάλοι άνθρωποι, που έβλεπα πέρσι να κάνουν βόλτα κρατώντας χέρια, να πίνουν το τσάι τους κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια, να κάθονται στα πάρκα και να διαβάζουν την ίδια εφημερίδα.. 
Δεν μ'αρέσει ο κόσμος εδώ..

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

La nuit des musees...a Chypre...

intro: Η «Νύχτα των Μουσείων» (La Nuit des Musees) θεσπίστηκε το 2005 από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, που αποτελεί το φορέα-συντονιστή του εορτασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Αποσκοπώντας στην προσέλκυση νέων ομάδων κοινού, η «Νύχτα των Μουσείων» πραγματοποιείται μία ημέρα το χρόνο, κατά την οποία τα μουσεία που συμμετέχουν στον εορτασμό παραμένουν ανοικτά με ελεύθερη είσοδο από τη δύση του ηλίου έως τη 1 π.μ., ενώ παράλληλα διοργανώνουν εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα.

Φέτος, κάθε μέρα με πολιτιστικό event, από αυτά τα ευρωπαϊκά, με κάνει να αναπολώ, με γεμίζει αναμνήσεις από μια ζωή που πλέον νιώθω πως δεν ήταν δική μου.. Πέρσι, λίγες μέρες πριν τη νύχτα των μουσείων, σχεδίαζα ότι θα παω στο musee des beaux arts της Caen, να δω το Parc des Sculptures by night (αφού ούτε By day) δεν με αξίωσε η όρεξή μου να πάω να το δω. Τελικά, ήρθαν τα πράγματα να πρέπει να κατέβω στο Παρίσι το βράδυ αυτό. Αποφάσισα, ότι αφού ούτως ή άλλως το ξενοδοχείο ήταν πληρωμένο για τη μέρα, θα πήγαινα νωρίτερα, να παω σε κανένα-δυο μουσεία (με αφορμή το ευρωπαϊκό γεγονός- και τη δωρεάν είσοδο). Για πρώτη φορά στα χρονικά, έμεινα τελευταία στιγμή να κλείσω εισητήριο για το τρένο και -φυσικά- δεν βρήκα θέση να πάω, και δεν είχα την ευχαρίστηση να βρίσκομαι σε κανένα μουσείο νύχτα. (το είχα φανταστεί κάτι σαν την αρχή του da vinci code, μες στο Λούβρο...αλλά μάλλον θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο...
Φέτος, έπεσε στα χέρια μου μια πρόσκληση για την νύχτα των μουσείων στην Κύπρο. Δεν περιλαμβάνει τίποτα συγκλονιστικό, αλλά λέω να κάνω κάτι, απλά και μόνο γιατι φαντάζομαι πως ο θεσμός χρειάζεται στίρηξη.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

light..

There's light on her face when his eyes are on her..