Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μετά το παναύριν

Είδα λίο που το ΡΙΚ. Βασικά κάθουμαι στο PC τζαι εν δίπλα η τηλεόραση τζαι ακούω.

Πρώτο Φακτ: Τούτος ο σχολιαστής ο Κυπραίος την Πίππα εν την λαλεί Πίππα αλλά Φιλίππα. Τον Χάρυ γιατί εν τον λαλεί Χενρυ τζαι επιμένει με το Χάρυ;

Δεύτερο Φακτ: Εν είχα ιδέα ότι ζει ο άντρας της βασίλισσας. Τζαι πόσο απαξιωτικό ένι να είσαι "ο άντρας της βασίλισσας" αντί "βασιλιάς";

Τρίτο Φακτ: Κοτζιάμου βασίλισσα τζαι ζει με επίδομα; (βασιλικό μεν, αλλα επίδομα δε!)

Royal Wedding- παρατράγουδο

Καημένε μου πρίγκηπα. Don't google yourself tonight. :p
Μακάρι να εγίνετουν τούτο να ήταν το τελευταίο πράμα που εθώρουν/άκουα/εθκιέβαζα για τον γαμόγαμο.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γραφείο εργασίας- Reloaded

Επέρασεν ένας μήνας που τα επεισόδια με το γραφείο εργασίας.
Πλέον γράφω τα δαμέ σαν το ημερολόγιο για να μεν τα συγχύσω ή να τα ξεχάσω τα γεγονότα.
I HAVE A HEADACHE
Επήα κατά η ώρα 11μιση να ξαναγραφτώ άνεργη. Επερίμενα τη σειρά μου (που ομολογουμένως ήρτεν πολλά γλήορα) τζαι επήα στη λειτουργό που ήταν διαθέσιμη. Είπα της ότι ήρτα να γραφτώ ξανά και να ρωτήσω και κάτι.

Εγράφτηκα, έδωκεν μου την κόλλα μου να ξαναπάω, ήβρεν μου τζαι δουλειά (μη χέσω). Ύστερα ξεκινώ να την ρωτήσω τζίνο που ήθελα:
Εγώ είμαι φοιτήτρια ακόμα, στην Ελλάδα, αλλά είμαι έβδομο έτος, γιατί...ε...Ελλάδα. Οι σπουδές μου κανονικά είναι 4 χρόνια.
Διακόπτει με: Ε, καλό, εν τζαι δικαιούσαι να γραφτείς άνεργη!
Συνεχίζω: Εξαναγράφτηκα. Εξάλλου εδούλεψα για ένα χρόνο και κάτι ως τωρά, με κοινωνικές ασφαλίσεις κλπ. Όταν ερώτησα αν δικαιούμαι ανεργιακό επίδομα, μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι γιατί σπουδάζω ακόμα, και παίρνω ένσημα για τη σύνταξη μου. ΌΜΩΣ, εγώ όταν τελειώσω, φαντάζομαι ότι θα πάρω ένσημα για 4 χρόνια που είναι η κανονική διάρκεια σπουδών μου, και τώρα έτσι κι αλλιώς δεν παίρνω κάποιο επίδομα ως φοιτήτρια.
Λαλεί μου, έννεν η δουλειά μου, πρέπει να ρωτήσεις στις κοινωνικές ασφαλίσεις για τούτο, εν δική τους δουλειά. Να πάεις απέναντι στες κοπέλλες και να σου πω και κάτι; Αν δενε ίσαι ευχαριστημένη που τις απαντήσεις που σου διούν, να ζητάς να δεις κάποιον ανώτερο, κάποιον προϊστάμενο.
Λαλώ της χαίρω πολύ, αν ήταν να έρκουμαι τζαι να ξέρω τες απαντήσεις που ψάχνω, ήντα να έρκουμαι εξ'αρχής; Αφού έρκουμαι να με πληροφορήσουν, όι να τους τα πω εγώ!
Συνεχίζω, τζαι ρωτώ την κάτι άλλο. Τι σχέδια εργοδότησης, κατάρτησης κλπ υπάρχουν;
Διά μου μιαν κόλλα τζαι λαλεί μου μα από ότι βλέπω για σένα, εν άσχετα τούτα. Θορώ την κόλλα, ήταν για σεμινάρια τοποθέτησης γυψοσανίδων, υδραυλικά, κλπ.
Λαλώ της έννεν για τούτο το σχέσιο που μιλώ εγώ, δεν υπάρχει κάτι άλλο;
Τζαι απαντά μου: Ε, ένιξερω, τούτα μας εδώσαν εμάς, εν τα πιο καινούργια μας.

ΚΑΛΑΝ ρε κουμπάρε, που τη στιγμή που μου λαλείς ότι ΕΝΙΞΕΡΕΙΣ, γιατί εν κάμνεις κάτι να μάθεις; Περιμένεις να ακολουθήσω τη συμμβουλή σου τζαι να ζητήσω να δω τον προϊστάμενο σου εδώ και τώρα; Αλλά βέβαια, αν ήσουν ιδιωτική υπάλληλος σιγά μεν με έστελλες μόνη σου στον μάστρο. Αλλά επειδή είσαι κυβερνητική τζαι ξέρεις ότι εν πρόκειται να σου κάμει τίποτε κάποιος, γι'αυτό έχεις έτσι θράσος.

Φέυκω τζαι πάω στες αλλες κοπέλλες, των κοινωνικών ασφαλήσεων. Ξανά μανά. Φοιτήτρια. Έβδομο έτος. Εργασίες μόνη μου. Τέσσερα έτη. Δούλεψα ένα χρόνο και κάτι ήδη. Είπετε μου, ένσημα. Σύνταξη. Αναγνώριση, πόσα χρόνια για πτυχίο.
Τζαι απαντά μου: ΗΝΤΑΛΩΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΚΑΛΟ;
Ξανά: Δεν έχω παρακολουθήσεις άλλες. Έχω διάβασμα που κάμνω μόνη μου από εδώ, από σπίτι μου. Εδούλεψα ήδη ένα χρόνο, δεν παίρνω επίδομα από αλλού, γιατί να μην δικαιούμαι ανεργιακό;
Και λαλεί μου το θεϊκό να ζητήσω από το πανεπιστήμιο χαρτί που να λαλεί αν η φοίτηση είναι μερική ή πλήρης για να δουν κατά πόσο μπορώ να δουλέψω και αν όχι να θεωρούμαι άνεργη. Λαλώ της απλά εν νομίζω ότι αφορά το πανεπιστήμιο ποιά μαθήματα μου εμείναν, ή πώς αποφασίζω εγώ να περάσω τζίνα τα μαθήματα. Για τζίνους τα 4 χρόνια που διαρκεί κανονικά το πτυχίο είναι πλήρης φοίτηση. Τα επόμενα χρόνια είναι παράταση, όμως δεν το ορίζουν σαν πλήρης ή μερική φοίτηση τούτο το πράμα. Εν τους αφορά και δεν νομίζω ότι έχουν να μου δώσουν καποιο τέτοιο χαρτί να σας φέρω.
Επιμένει. Δαμέ στο πανεπιστήμιο Κύπρου φέρνουν μας που την Μέριμνα τούτη τη βεβαίωση. Σιου τζαι καλά να επιμένει ότι θα μου δώσουν τζαι που το δικό μου πανεπιστήμιο.

Απλά για το έτσι της κουβέντας, μόλις τελειώσουν οι διακοπές θα γυρέψω να μάθω αν υπάρχει έτσι πράμα που το πανεπιστήμιό μου, να δω αν θα μου πουν όχι ή όχι ή όχι. Τζαι μετά δέχουμαι ιδέες για το τι μπορώ να κάμω.

Photo via here

Πάσχα 2011- η ποικιλία που ΔΕΝ έφαγα

Χρόνια μας πολλά.

Επέστρεψα σήμερα στην πόλη και το νετ.

Τον υπολογιστή άναψα τον μόνο για να φορτίσω λίο το mp3 player που έβαλλα να ακούω μουσική ούλλη νύχτα που εν ετζοιμούμουν. Περιμένωντας είδα τζαι 2 έργα. Το ένα είχα το μισοδεί ξανά, το άλλο εξεκίνησα το 2 φορές αλλά εκόλλαν το dvd οπότε δεν το είδα ποττέ.

Τυχαία ήταν του ιδίου σκηνοθέτη, εν το έξερα. Boyle, εγγύηση ρε κουμπάρε. The beach, τζαι Trainspotting.

Ο DiCaprio, παρόλα τα παιδικά τραύματα με τον τιτανικό ίσhιωσε ύστερα, έκαμεν καλά έργα. Που τζίνα που είδα, μόνο το Revolutionaly Road εν μου άρεσε. Τζαι ο McGregor, εν έξερα ότι μου άρεσκεν ως τωρά. Μάλιστα. Εβοήθησεν ο καθαρός αέρας.

Εν ετζοιμήθηκα πάνω που 5 ώρες καμιά μέρα, ήταν υπερβολικός ο ψόφος στα 1275 μέτρα για να τζοιμηθεί πλάσμαν.

Εκάμετε καλόν πάσκαν; Να σας κολάσω να μου πείτε κανένα ευτράπελο όξα όσοι είχετε να πείτε, είπετε τα; (κάτι για παπα σπόνσορες, κάτι για σιεφταλιά κλπ...).

Οι φωτογραφίες εν πριν ένα μήνα στην αυλή που ήμουν τζαι τωρά. Ούλλη η διαδρομή ήταν ανθισμένες αμυγδαλιές, μηλιές, και άλλα τέθκια όμορφα. Κκεραζιές ακόμα. Έτσι για να μεν μας κοντράρουν μερικοί μερικοί!

Cheers people!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο παπάς μου


Για σήμερα έχουμε 2 "ιστορίες". Για μένα, για να μεν τες ξηχάσω.


Ο παπάς μου δεν ήθελε γιούς. Δεν ήταν ο τύπος που ασχολείται με τα ποδόσφαιρα κλπ, που πάει στο γήπεδο, που έχει ψύχωση με τα αυτοκίνητα, ούλλα τούτα. Αρέσκει του αντικείμενο του, τα μηχανικά, τα μηχανολογικά, τα ηλεκτρικά. Αρέσκει του η χημεία τζαι τα μαθηματικά. Όσα έμαθε στο σχολείο ακόμα θυμάται τα. Εγώ 7 χρόνια έχει που ετέλειωσα τζαι εξήχασα τα πηλέ. Όι επειδή εν τα έμαθα ποττέ μου ουσιαστικά, απλά εν τα εχρησιμοποίησα ποττέ ξανά ούτε στο 5%.
Ο παπάς μου εσhαίρετουν που έκαμεν κόρες. Ελάλεν τους φίλους του ότι σαν τες κόρες δεν έσhει, ότι εν έσhει πιο ωραίον πράμαν που να έρκεσαι που τη δουλειά τζαι να βουρούν οι κοράσες σου πάνω σου, να σε αγγαλιάζουν τζαι να σου λαλούν "παπάκη!" τζαι να σhαίρουνται.
Τι ωραίο πράμα να εκτιμάς τα μικρά μικρά πράματα κάθε μέρας!

Όταν ήταν μωρό ο παπάς μου, άμα ήταν άταχτοι, ελάλεν τους η γιαγιά τους "παναγία μου, δεν μπορώ αλλο, βασανιείτε με, έννα παω να αυτοχτονήσω, θα κρεμμαστώ πας στο μαϊτανό να πεθάνω", τζαι ο παπάς μου ένοιωθεν άσhημα, τζαι αγγάλιαζεν την τζαι ελάλεν της όι γιαγιά, οι να πεθάνεις, εγώ έννα είμαι φρόνιμος! Ύστερα που πόσα χρόνια είπε του η μάνα του "πήεννε κόψε νάκκον μαϊτανό που δαμέ πόξω" τζαι εκατάλαβεν...



Εν πολλά παράξενο να ακούω πράματα για την παιδική ζωή αθρώπων που για μένα δεν ήταν ποττέ μωρά. Εν πολλά παράξενο ακόμα να ακούω ιστορίες που είμαι εγώ μωρό μέσα, επειδή εν με θυμούμαι μωρό. Γράφω τα δαμέ να τα θυμούμαι, να τα πω, ίσως, κάποτε, πάρακατω...

photo via here επειδή ελπίζω να ανοίξει ο καιρός

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Θέμα και Mont Saint Michel


Εχτές εκάθουμουν στην βεράντα με μια φίλη τζαι εθωρούσα τα νέα ποστς που τα μπλογκς που διαβάζω, τζαι ακούαμε μουσική (τι μουσική; πηέννετε στο μαθητούδι να σας πει!). Είδαμεν καμπόσα με interior design, μόδες κλπ, τζαι μέτα ήρτεν η σειρά της Psychias. Πρώτα από όλα αποσυντονίστηκε που τες ημερομηνίες η κοπέλλα (μα εν παλιά τούτα! λαλεί μου). Εξήγησα της ότι εν αναδρομή προφανώς που κάμνει η κοπέλλα σε κάποια γεγονότα που εγίναν σε διάφορες στιγμές.
Θκιεβάζει 2-3 παραγράφους πουπάνω πουπάνω τζαι γυρίζει τζαι λαλεί μου (ε, και;;;;)
Ενευρίασα ρε κουμπάρε. Τι εννοείς ε, και; Εν σε κόφτει εσένα, εν γι'αυτό που εν τα θκιεβάζεις εσύ αλλά εγώ ναι! Γιατί θκιεβάζεις ένα βιβλίο; Γιατί θορείς κουτσομπολίστικες εκπομπές; Προφανώς εν θα μου προσφέρει πολύτιμη γνώση τούτο που θκιεβάζω αλλά προσφέρει μου ένα είδος διασκέδασης, πού εν το θέμα μας;
Νευριάζω με τούτες τες απόψεις, πολλά. Τζαι αν ήταν που έναν άθρωπο που κάμνει μόνο πράματα με σοβαρή αξία κλπ να πω στα ανάθεμα, αλλά όι τζαι που το συγκεκριμένο άθρωπο!

*Η φωτογραφία είναι το Mont Saint Michel, ένα μέρος στη Νορμανδία (Νότια Γαλλία) όπου ενώ μπορείς να πας με λεωφορείο, μετά για κάποιες ώρες την μέρας γίνεται νησί αφού όταν "φουσκώσουν" τα νερά πλυμμιρίζει η ένωση με τη ξηρά. Είναι πανέμορφο μέρος, είναι σαν μια μικρή πόλη με εστιατόρια, ξενοδοχείο, ταχυδρομείο, σπίτια και ναό, ο οποίος στην κορυφή του έχει ένα υπέροχο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, κλπ. Έτσι για να μαθαίνουμε τζαι τίποτε δηλαδή να μεν έχει κανένας παράπονο.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Γραφείο εργασίας- Άναλαϊζ μι

Είμαι άνεργη από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν επαραιτήθηκα που τη δουλειά μου για να πάω να μείνω στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι ήρτα πίσω. Είπαν μου εν δικαιούμαι μίσhημου ανεργιακό γιατί επαραιτήθηκα, εν με απολύσαν.
Τον Νιόβρη αλόπως αποφάσισα να πάω να ρωτήσω να είμαστε σίουροι. Επήα, εγράφτηκα, εδώκαν μου τα στοιχεία κάποιου να επικοινωνήσω για μια δουλειά. Είπε μου μια φίλη μου που ήρτεν μαζί μου ότι πρέπει να πάω και στα άλλα γραφεία να ρωτήσω για το επίδομα. Είπαν μου ότι εν δικαιούμαι γιατί σπουδάζω ακόμα τζαι όταν τελειώσω τζαι πάρω τους το δίπλωμά μου, θα μετρήσουν τα χρόνια που εσπούδαζα για να πάρω ένσημα για τη σύνταξή μου κάποτε. Είπα οκ τζαι έφυα.
Επικοινώνησα με τη δουλειά που μου είπαν να πάω, είπαν μου να τους στείλω το βιογραφικό μου, τζαι ποτέ εν μου απαντήσαν.
Εκοίταζα για δουλειές που το site του γραφείου εργασίας, αλλά δεν είδα κάτι που να τους κάμνω τζαι να μου κάμνουν...

Τωρά επροέκυψε μια δουλειά όπου θέλουν να με εργοδοτήσουν (μόνη μου τους ήβρα, όι που το γραφείο) αλλά εν νέα επιχείρηση, τζαι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που επιδοτά η κυβέρνηση το μισθό του εργοτοτούμενου ως ένα ποσοστό για να ενθαρρύνει τους εργοδότες να προσλάβουν τωρά με την κρίση και να μειωθεί η ανεργία.
Είχα ακούσει για το πρόγραμμα που κάποιον γνωστό που επήε να δουλέψει σε ένα καφέ τζαι εβάλαν τον να γραφτεί άνεργος για να τον πιάσουν για να πιάνουν τούτην τη χορηγία.
Επία στη δουλειά, εμίλησα με τα πλάσματα, ενδιαφέρει με, λαλούν μου πιάσε που δαμέ στο γραφείο τζαι ρώτα τι χρειάζεται να κάμουμε για τούτη την υπόθεση τζαι ως πότε.

Πιάννω τζαι ρωτώ τζαι απαντούν μου "εν δικαιούσαι, αφού εν είσαι άνεργη" ΠΡΙΝ να της πω καν το όνομα μου ή κάτι. Λαλω της τι εννοείτε; Πού το ξέρετε; Λαλεί μου ε αφού δουλεύκεις τζιαμέ! Όι λαλώ της εν δουλεύκω πούποτε! Εγράφτηκα τζιόλας κοντά σας! Λαλεί μου πε μου την ταυτότητα σου. Λαλώ της την. Λαλεί μου ε, έτο εν δικαιούσαι. Μια φορά ήρτες, εν τζαι είσαι άνεργη! Λαλώ της άνεργη είμαι, απλά δεν πιάννω επίδομα! Λαλεί μου ε αφού εν ήρτες να υπογράψεις! Καλά λαλώ της, έρπεπε να υπογράφω τόσο καιρό; Γιατί; Αφού δεν επωφελούμαι κάπως! Ε, πάντως πρέπει να είσαι 6 μήνες και πάνω για να συμμετέχεις σε τούτο το πρόγραμμα, γειά!

Σηκώνουμαι τζαι πάω τζιαμέ, επί τόπου.
Πάω στα γραφεία που δεν είχε κόσμο και ρωτώ, λαλούν μου πρέπει να πάεις απένταντι. Πάω στο ρεσέψιον, λαλώ της κοπέλας γειά σας, θέλω να ρωτήσω κάτι. Λαλεί μου πιάσε αριθμό τζαι περίμενε να εμφανιστεί ο αριθμός σου στην οθόνη τζιαμέ.
(Μ=moonlight, Ρ=Ρεσέψιονιστ)
Μ: *βήμα προς το μηχανηματάκι με τους αριθμούς δεξιά μου, δισταγμός* εμ....επειδή απλά να ρωτήσω κάτι είναι που θέλω, χρειάζεται να απασχολήσω τις κοπέλες στα γραφεία;
Ρ: έλα μπροστά μου τζαι ρώτα με.
Μ: *βήμα προς τα αριστερά για να έρθω ΜΠΡΟΣΤΑ από τη δεσποσύνη, ίχνη εκνευρισμού* εν για τζίνο το πρόγραμμα που μπλα μπλα μπλα... τζαι δεν ήξερα ότι τζαι τζίνοι που δεν πιάννουν επίδομα πρέπει να έρκουνται να υπογράφουν!
Ρ: ε, εν επειδή δεν πιάννεις που πρέπει να έρκεσαι! για να σου έβρουμεν δουλειά!
Μ: καλά τούτο κάμνω το τζαι που το ίντερνετ...
Ρ: καλά γιατί δεν πιάννεις επίδομα;
Μ: επειδή ακόα σπουδάζω, είπαν μου ότι εν δικαιούμαι..
Ρ: ήνταλως σπουδάζεις τζαι είσαι τζαι άνεργη;
Μ: ε, σπουδάζω εξ'αποστάσεως ασπούμεν, γράφω εργασία, δεν παρακολουθώ, πώς να σας το πω; εδούλευκα πέρσι, τωρά όι πλέον, θέλω δουλειά, είμαι άνεργη!
Ρ: *φανερά συγχισμένη* ε τζαι τι θέλεις τωρά;
Μ: ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει κάτι για τούτο τον καιρό που δεν έρκουμουν. αν έχετε κάποια συνεννόηση με τες κοινωνικές ασφαλίσεις να δείτε ότι δεν επληρώνουμουν από κάπου, ότι δεν εδούλευκα.
Ρ: όι μα να σου χαρίσουμε τόσο καιρό; όι εν γίνετε έτσι πράμα!
Μ: εν είπα να μου χαρίσετε! είπα να δείτε που μια άλλη κρατική υπηρεσία ότι όντως δεν εδούλευκα!
Ρ: όι εν μπορώ, πρέπει να είσαι 6 μήνες τουλάχιστον άνεργη
Μ: *τα ίδια παντελάκη μου* καλάν, μπορείτε να μου εξηγήσετε τούτο το σύστημα με τες υπογραφές σε τι αποσκοπεί;
Ρ: εν νομίζω ότι σε αφορά να κάτσω τωρά να σου εξηγήσω το σύστημα μας, εν πολλά πολύπλοκο *γυρίζει που την άλλη τζαι μιλά άλλου πλασμάτου.

Πιάννω αριθμό τζαι καρτερώ τη σειρά μου. Είμαι το 695 και είμαστε ακόμα στο 545.

Έρκεται η σειρά μου. Λαλώ της κοπέλλας την κουβέντα πάλε, λαλεί μου "όι, πρέπει να είσαι πάνω από 6 μήνες *συνεχόμενους* άνεργη". Είπα της 5-6 φορές ότι ξέρω το κλπ κλπ κλπ αλλά δεν έπιανε το ππόιντ τζαι ελάλεν μου τζαι τζίνη το ίδιο πράμα.
Τελικά είπα της δεν θέλω παρτ τάιμ, ούτε νυχτερινή δουλειά, τζαι έδωκε μου να πάω σε ένα τηλεφωνικό κέντρο ΒΑΡΔΙΕΣ. Έλεος σhιόνα μου.
Και για να δείτε επαγγελματισμό: σαν μου εμίλαν λαλεί "α, παναγία μου!.......σόρυ πονώ το στομάχι μου". Λαλώ της τζι εγώ, εντάξει καταλαβαίνω... Συνεχίζει ¨"σόρυ που έννα το πω τούτον αλλά έχω τζαι πρόβλημα με την τουαλέτα λίες μέρες τωρά....τζαι ούλλη μέρα δαμέ έντζαι επήα...". ΤΟΟ ΜUCH SHARING WITH THE UNSATISFIED CUSTOMER, DONT YOU THINK???

Έρκουμαι σπίτι. Πιάνει με η κοπέλα που τη δουλειά να της πω αν έφκαλα άκρη, λαλώ της εν μας πιάνει το πράμα έτσι κι έτσι.
Ξαναπιάννει με: Μα εν πελλά τούντα πλάσματα; Έχω το σχέδιο μπροστά μου! Λαλεί μόνο ότι πρέπει να είσαι γραμμένη άνεργη τζαι να μεν εδούλευκες δαμέ πριν 2 μήνες! Σελίδα 28 αν το έβρεις πούποτε δε το!
Πιάνω την πίσω: Ήβρα μιαν ανακοίνωση μες στο site του Τμήματος Εργασίας, λαλεί ότι ΑΡΧΙΚΑ το σχέδιο ήταν για όλους τους άνεργους, με προθεσμία αίτησης ως τες 31 Δεκεμβρη 2011 ΑΛΛΑ ελείψαν τους τα λεφτά τζαι έτσι μόνο ως τες 18 του Φλεβάρη του 11 εγίνετουν (τσουπ, κόψαμε 10μιση μήνες!) τζαι τωρά μόνο πάνω που 6 μηνών άνεργο μπορείς να εργοδοτήσεις!

Αυτά τα όμορφααααα........

*η photo ήταν απλά για να σπάσει η μονοτονία

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Γραφείο εργασίας


Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιός είναι ο σκοπός του να πηέννει ο άνεργος να υπογράφει στο γραφείο εργασίας;
Πραγματικά, γιατί δεν μπορούν να πιάσουν τα στοιχεία που τες κοινωνικές ασφαλίσεις να ξέρουν αν εδούλευκες ή όι;
Το ότι πάεις μια φορά το μήνα τζαι υπογράφεις εν στοιχείο ότι εν δουλεύκεις;


Ευχαριστώ εκ των προταίρων για την απάντησή σας.


Photo via here

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρόσκοποι

Εγύρεφκα να έβρω τι είναι πρόσκοποι, τι οδηγοί, τι είναι αυτό που λέγαμε στο δημοτικό "πεταλούδες" κλπ.
Δεν κατέληξα κάπου, πείτε μου άμα ξέρετε.

Εκνευρίστικα όμως γιατί έβρισκα γονείς να αναρωτιούνται κατά πόσον είναι σωστό και καλό και ωφέλιμο να στέλλουν τα παιδιά τους προσκόπους ή οδηγούς, κλπ.
Νομίζω είναι ο ορισμός του τζίνου που λαλούμεν "ο καθένας ό,τι θέλει καταλάβει". Ο ένας λαλεί εν παγανιστικά πράματα οι πρόσκοποι, καλλύττερα οδηγοί. Ο άλλος λαλεί καλλύττερα χορωδία, ξένες γλώσσες, θεατρικά εργαστήρια, αθλήματα, παρά ποτούτα τα πράματα. Ο άλλος λαλεί ότι ο προσκοπισμός κλπ κάμνει τα μωρά να υποτάσσουνται στην ομάδα, να τα κάμνουν οι άλλοι ό,τι θέλουν, να μεν έχουν βούληση, κλπ. Ο άλλος λαλεί ούλλα τα καλά εγώ λαλεί έμαθα το ένα τζαι το άλλο τζαι εν πολλά ωραία. Ο άλλος θέτει τζαι ερώτημα: θέλεις στο μωρό σου να καλλιεργήσεις το μυαλό ή την πειθαρχία;

Έλεος ρε κουμπάρε μου!
Γιατί το θωρείς μόνο που την μια πλευρά ασπούμε; Που πού ως πού αποφάσισες ότι στο προσκοπείο τα μωρά γίνουνται στρατιώτες ή αρνιά; Τζίνα ούλλα που παθαίνουν για τη φύση, τα πράματα που ξέρουν να κάμουν στο ύπαιθρον που εσύ εν τα ξέρεις, την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την άθληση, το ότι είναι σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον αφού ξέρεις ποιός είναι ο υπεύθυνος εκεί όπου βρίσκεται τζίνες τες ώρες τζαι με ποιούς άλλους, το ότι ξέρει να κάμει ένα φαί τζαι ένα κόμπο παραπάνω που σένα εν μετρούν σε τίποτε απλά τζαι μόνο επειδή ανήκουν σε μια ομάδα τζαι φορεί μια στολή;
Τζι εμείς εφορούσαμε στολή στο σχολείο αλλά εν είμαστεν ρίφκια!
Τζαι μπαλέτον εκάμναμε τζαι η καθηγήτρια μας ισχυρίζετουν ότι "έντζαι να γίνετε ούλλες μπαλαρίνες, αλλά πειθαρχία θα μάθετε ούλλες!", αλλά εν εγίναμε άβουλα όντα.

Μα δηλαδή εχάσαμεν το ππούσουλα μας νομίζω!

Διαφωνούμε;;;;;;